Heerlijke vakantie in Thailand


Hieronder vindt u de ervaring van Marcel met reisorganisatie Djoser. Deze is ingevoerd op 23-08-2016 en gaat over de vakantie naar Thailand in juli 2016.

 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met gezin
9,0
Heerlijke vakantie in Thailand
Familiereis in Thailand, juli 2016

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  • 10
  • Prijs:
  • 8

Met een groep van 26 personen (10 volwassenen, 16 kinderen in puberteit leeftijd) een rondreis door Thailand gemaakt. Dat lijkt veel en is meer dan waar Djoser mee adverteert als maximaal aantal, maar in de praktijk viel het reuze mee.
De reis kwam redelijk overeen met de reisbeschrijving. De hotels voldeden aan de verwachting. Je moet je enigszins instellen op het land waar je naar toe gaat. Sommige waren basic, maar voldeden als overnachtingsplek, anderen (vnl. door locatie en indeling) waren heerlijk en voelden als een resort. De hygiene was over het algemeen in orde. Enkele kleine mankementen (zoals een hoteldeur die niet op slot kon) werden ter plekke opgelost.

Een klein minpuntje was de lange overstaptijd in Frankfurt voor de aansluitende vlucht naar Bangkok. Ruim zes uur, maar daarmee ook voldoende tijd om dan maar even Frankfurt in te gaan (met de trein vanaf het vliegveld ben je er zo).
Het lokale vervoer per bus was prima, er waren regelmatig stops zodat iedereen gelegenheid had om te toiletteren of wat versnaperingen te kopen.
De nachtelijke treinreis vanuit Chiang Mai naar Bangkok was een ervaring hoewel misschien jammer dat deze niet overdag plaats vond zodat we het landschap volledighadden kunnen zien. De eerste paar uur met daglicht konden we echter de jungle en het bergachtige gebied nog aan ons voorbij zien trekken voordat we het vlakkere gedeelte van het land weer ingingen, dus het beste hebben we waarschijnlijk nog kunnen zien.

We hadden het geluk dat we een enthousiaste lokale gids hadden die zijn beste beentje voor zette en veel vertelde over de plekken waar we waren. Zo ook de reisleidster van Djoser, May de Wild die alles ter plekke uitstekend regelde en in de gaten hield. Ze was voor iedereen een aanspreekpunt en stond 24/7 klaar.
Daarnaast hadden we het geluk dat iedereen uitstekend met elkaar kon opschieten en de kinderen al gauw een groep vrienden vormde.

Men moet wel rekening houden met extra kosten. Eten, drinken en een aantal optionele excursies zitten niet bij de prijs inbegrepen. En hoewel het land goedkoop is geef je het geld dus ook makkelijk uit en tikt het uiteindelijk aardig aan. Wij waren ongeveer €800 pp kwijt gedurende 3 weken. Gelukkig was er aan het eind van de vakantie nog een klein deel in de gezamenlijke fooienpot over dat evenredig werd verdeeld.

Het land is prachtig, de mensen zijn vriendelijk en open, het eten is heerlijk en het weer zat ook mee (in de regentijd, maar slechts een paar keer wat regen gezien -- voor een Hollander mag dat geen naam hebben).
Al met al een heerlijke herinnering aan een mooie vakantie in een mooi land met mooie mensen.
We kijken uit naar de reünie.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 23-08-2016

Bekijk alle Djoser ervaringen.





Algemene informatie
Totaal: 7,2
Vervoer: 7,8
Accommodatie: 6,8
Reisleiding: 7,7
Prijs: 7,0
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij Djoser de volgende vakanties boeken:
 Groepsrondreis     Familiereis     Wandelvakantie     Fietsvakantie   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact