176

reizen en vakanties bij

9

reisorganisaties

Sorteer op:

Wandelvakantie

 
vanaf € 995
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Madeira, 8 dagen

 Wandelvakantie      8 dagen

  Portugal

Een mooie, intensieve wandelreis waarbij je verschillende delen van dit Portugese eiland in de Atlantische Oceaan ziet. Tussen de wandelingen reizen we met een minibus en je overnacht in goede hotels. Meer informatie

vanaf € 1.450
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Spanje - Andalusië

 Wandelvakantie      10 dagen

  Spanje - Málaga

Spanje heeft veel meer dan toeristische gebieden langs de kust. Het land kent een prachtig landschap en steden met indrukwekkende architectuur. De Spanjaarden staan bekend om hun voorliefde voor ... tapas, paella, passievolle feesten en de siësta.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.190
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Malta/Gozo

 Wandelvakantie      8 dagen

  Malta - Valetta

Malta en haar omliggende eilanden hebben naast een prachtige natuur ook een bijzondere cultuur. De vele invloeden vanuit Afrika en Europa zijn terug te zien in elke laag van de samenleving en dat ... maakt een bezoek aan deze regio erg leuk.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.145
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Cinque Terre, 8 dagen

 Wandelvakantie      8 dagen

  Italië

Vijf spectaculair gelegen vissersdorpen aan de ruige Ligurische rotskust in Italië vormen de kern van het nationale park Cinque Terre. Dit schitterende wandelgebied met zijn vele wijnterrassen ... verken je via een van de mooiste kustwandelpaden van Europa.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.795
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Azoren, 14 dagen

 Wandelvakantie      14 dagen

  Portugal

Eilandhoppen tussen vijf eilanden van de vulkanische archipel met wandelingen over goed begaanbare paden en overnachtingen in hotels. Meer informatie

vanaf € 1.295
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Sicilië, 8 dagen

 Wandelvakantie      8 dagen

  Italië

In een week tijd ontdekken we drie verschillende vulkanen: Stromboli, Vulcano en de grootste en bekendste vulkaan van Europa, Etna. Ook bezoeken we de kuststreek van Taormina. Geniet daarnaast van ... het leven op de Italiaanse eilanden.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.145
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Amalfikust, 8 dagen

 Wandelvakantie      8 dagen

  Italië

De Amalfikust ten zuiden van Napels biedt mooie natuur en leuke dorpjes. natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de Vesuvius en Pompeii niet. Meer informatie

vanaf € 1.695
incl. heen/terugreis


Wandel- en fietsvakantie Nepal, 17 dagen

 Wandelvakantie      18 dagen

  Nepal

Schitterende afwisselende en actieve reis naar het prachtige Nepal. Fiets in de omgeving van Kathmandu en van Chitwan en wandel door het Annapurnagebergte. Meer informatie

vanaf € 995
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Andalusië, 8 dagen

 Wandelvakantie      8 dagen

  Spanje

Een wandel- en wijnweek in het zuiden van Spanje, in de streek Andalusië, waarbij we vanuit ons hotel in het dorp Canillas de Albaida mooie wandeltochten maken aan de voet van het Parque Natural ... ‘Sierra La Tejeda’.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.795
incl. heen/terugreis


Rondreis NEPAL ANNAPURNA BASECAMP - 23 dagen; Trektocht door de Himalaya

 Wandelvakantie      23 dagen

  Nepal

Een trektocht door het Annapurna Massief is voor elke natuurliefhebber een onvergetelijke ervaring. Met een gediplomeerde Nepalese berggids en dragers trek je de Himalaya in, op weg naar het ... Annapurna Basecamp. Tien dagen lang loop je door bergdorpen, bossen met rododendrons en langs besneeuwde bergreuzen. Uiteraard blijft er voldoende tijd over om het Chitwan Nationaal Park en de Kathmanduvallei te verkennen. Een flexibele houding en een goede lichamelijke conditie zijn voor deze sportieve Nepal rondreis een vereiste!
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 795
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Marokko, 8 dgn

 Wandelvakantie      8 dagen

  Marokko

Je wandelt zes dagen in het Atlasgebergte vanuit een accommodatie in de Bougmez Vallei, ook wel de 'Happy Valley' genoemd, een onontdekt stukje natuur. De reis sluit je af in de boeiende stad ... Marrakech.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 451


Wandelreis Kourion

 Wandelvakantie     

  Cyprus - Cyprus - Fly-drive

Ben jij actief en ontdek je een bestemming graag te voet? Kies dan voor de wandelreis van Ilios Reizen. Onze wandelreis betekent niet dat je de afstanden alleen te voet aflegt, maar juist dat je een ... mooie rondwandeling maakt waarvan je kunt genieten van indrukwekkende uitzichten en je laat verrassen door het natuurschoon en de bijzondere plekken die je aandoet. Omdat iedereen een eigen tempo en wandelervaringen heeft, kun je deze wandelingen geheel individueel lopen. Een adembenemende ervaring zonder dat zware trainingen of technieken vereist zijn. Onze wandelingen zijn leuk en uitdagend voor elk niveau.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.195
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Schotland, 8 dagen

 Wandelvakantie      8 dagen

  Schotland

Wandelreis in de Western Highlands van Schotland, het paradijs voor wandelaars. Wandelingen vanuit Fort William en Inverness met afsluiting in het prachtige Edinburgh. Meer informatie

vanaf € 339


Königsweg hutten & pensions 7 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Over de Königsweg incl. 2 hutovernachtingen De Königsweg wandelroute loopt oostelijk van Saalfelden naar ondermeer de bekende wintersportplaatsen Maria Alm, Dienten en Mülbach am Hochkönig. Een ... zeer afwisselende wandelweek, langs 4 hotels en 2 Berghutten, door één van de mooiste streken van Oostenrijk. U loopt vaak over bergkammen, soms met gras begroeid en dan weer bedekt met rotsen van leisteen. De fraaie wandelpaden bieden de prachtigste uitzichten over de weidse Alpen. De grootste hoogteverschillen worden overbrugd met kabelbanen(inbegrepen), zodat het feitelijke stijgen en dalen beperkt blijft en u zonder veel reliëfverschillen aangenaam wandelt op flinke hoogte. Rond de berg Hochkönig is het in de zomer een waar eldorado voor wandelaars. Wandelen door een indrukwekkend landschap, van hotel naar hotel en van berghut naar berghut. Uitrusten op gezellige terrassen en genieten van alle regionale gerechten bij het eten: dat maakt deze regio zo aantrekkelijk.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.049
incl. heen/terugreis


Groepsreis Nepal Avontuurlijk; Rondreis met Himalaya trektocht

 Wandelvakantie      16 dagen

  Nepal

Nepal is voor de sportieve cultuur- en natuurliefhebber een echt paradijs. De prachtige vijfdaagse 'Ghorepani Circle' trektocht heeft panoramische uitzichten over de imposante Himalaya. Het land kent ... veel spectaculaire landschappen. Begrijpelijk, want negen van de veertien hoogste bergtoppen ter wereld liggen hier! Daarnaast kent Nepal een gastvrije bevolking en een bijzonder exotische cultuur. Natuurlijk trekken we volop de tijd uit om het fotogenieke Kathmandu lopend, per riksja of op de fiets te verkennen. Een ander ingrediënt tijdens je Nepal rondreis is je bezoek aan het Chitwan Nationaal Park met zijn neushoorns, krokodillen en tijgers. Liefhebbers kunnen deelnemen aan een facultatieve rafttocht.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.495
incl. heen/terugreis


Wandelreis Georgië, 10 dagen

 Wandelvakantie      10 dagen

  Georgië

Voor deze wandelreis begeven we ons naar het noordoosten van Georgië waar we in de regio van Kazbegi verschillende wandeltochten maken en genieten van de spectaculaire landschappen van de Kaukasus. ... Ook maken we interessante excursies vanuit Tbilisi.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 220


Luxemburgse Ardennen 4 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Luxemburg

Het Sentier du Nord in Europa’s kleinste landje Hoe kunt u beter dan te voet het onbedorven landschap van het kleinste landje op het Europese continent ontdekken? Dwars door de Luxemburgse ... Ardennen wandelt u door dichte bossen en kronkelende rivierdalen, langs snelstromende riviertjes en over plateaus met oneindige vergezichten. Langs stille kloosters, landelijk gelegen watermolens, eeuwenoude kastelen en ingeslapen boerendorpjes. De Luxemburgse Ardennen staan ook bekend onder de naam Oesling of - op zijn Lëtzebuergisch - Eisleck, met als hoogste punt 559 meter boven zeeniveau. In de lente, de zomer en de herfst is deze streek heel geschikt om te wandelen. Het noorden van Luxemburg, waardoor het Sentier du Nord slingert, is heuvelachtig met regelmatig stijgingen en dalingen. Het reliëf bewijst dat de Ardennen niet ophouden bij de Belgisch-Luxemburgse grens! In het drietalige Luxemburg kunt u naar keuze met Duits en Frans uit de voeten, maar veel inwoners, zoals de eigenaar, verstaan - en spreken soms - ook Nederlands. Het buitenland is ook in dit opzicht heel dichtbij! Aan het einde van iedere dag keert u terug naar uw mooie en gezellige familiehotel in Clervaux, en geniet u van een uitgebreide en smakelijke 4-gangen maaltijd met streekgerechten. Het hotel ligt mooi in het midden van het plaatsje, aan de voet van het middeleeuwse kasteel. U kunt de wandelingen inkorten door stukjes van de route per trein af te leggen; 5 minuutjes per spoor verkort de afstand al met ca. 6 kilometer. Ook dán kunt u genieten van het mooie landschap.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.895
incl. heen/terugreis


Rondreis NEPAL EVEREST BASECAMP - 23 dagen; Moedergodin van Sneeuw

 Wandelvakantie      23 dagen

  Nepal

Voor veel avontuurlijke reizigers is een trekking naar Mount Everest een droom. Deze onvergetelijke trektocht door het Himalayamassief doet je verbazen door de Sherpa cultuur, inspireren door de ... indrukwekkende omgeving en motiveren door de ‘Moedergodin van Sneeuw‘. Na afloop van de trektocht verken je de vallei van Kathmandu en het Chitwan Nationaal Park. Een flexibele houding en een goede lichamelijke conditie zijn voor deze sportieve Nepal rondreis een vereiste!
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 695


Bayerischer Wald 8 dagen

 Wandelvakantie     

  Duitsland

Wandelparadijs in het zuidoosten van Duitsland Eerst een kort stukje geografie: het Bayerischer Wald ligt in het zuidoosten van Duitsland, in het grensgebied met Tsjechië en Oostenrijk. Het is een ... middelgebergte, met afgevlakte toppen die reiken tot een hoogte van ruim 1000 meter. Het landschap is gevarieerd: afwisselend bosrijk met loof en den - het gebied doet zichzelf daarmee dus eer aan - maar ook met open stukken zoals veen en heide, daar "Schachten" genoemd. Het Bayerischer Wald staat bekend als een wandelparadijs: vanuit Schönberg, Grafenau en Spiegelau wandelt u aan de voet van Nationalpark Bayerischer Wald, het oudste - sinds 1970 - van de 14 nationale parken van Duitsland. De zwarte beer van Schönau Uw verblijfsplaats Schönau ligt op ca. 560 meter, de wandelingen slingeren zich tot ca. 900 meter hoogte rondom de bergtoppen die zo een prachtig decor vormen. De wandelingen komen dus, op de laatste dag na, nadrukkelijk niet tot de grotere hoogte van het nationale natuurpark zélf. In het gebied zijn de stadjes maar klein, en veel verkeer en bedrijvigheid is er niet. De dierenwereld wist zich er aardig in stand te houden: dieren als de auerhoen, de zwarte ooievaar en de wilde kat, die elders zeldzaam werden, zijn hier present. De zwarte beer is verdreven maar siert nog wel het wapenschild van Grafenau! Wandelreis met flexibiliteit De routes zijn prima gemarkeerd met letters, cijfers en tekens. Bovendien loopt de reisleider met alle wandelingen mee. In principe wordt zo gezamenlijk het dagprogramma gevolgd maar heeft de reisleider de flexibiliteit om de routes iets te verkorten of verlengen, afhankelijk van wat de groep wil en kan doen. Het vervoer naar de wandelingen en terug gaat per OV-bus, wat daar in de regio uitstekend is geregeld, en de centale halte van Schönberg is feitelijk om de hoek. De OV-pas, waaraan voor u geen kosten verbonden zijn, is een initiatief van de regionale VVV. Echter Schönberger van +40% Dichtbij Schönberg ligt de ruïne van Schloss Ramelsberg, een 13e eeuwse vesting maar in 1830 verwoest. Er is nu een stokerij die - maar dan echt voor de liefhebber - drankjes maakt met aansprekende namen als Echter Schönberger, Woidkauz, Bärwurz en Blutwurz - let wel: drank van maar liefst +40%! Het plaatsje Schönberg zélf, met bijna 4.000 inwoners, is ook historisch en de bezienwaardigheden liggen er, vanuit Hotel Zur Post aan de Marktplatz gezien, letterlijk op een steenworp afstand vandaan.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 385


Eifelsteig Aachen-Steinfeld 5 dagen

 Wandelvakantie     

  Duitsland

Hohes Venn, Monschau en Rurstausee   Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks ... te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan!   De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aken en Trier. Het eerste, en voor Nederlanders meest dichtbije, deel kent alleen maar klinkende namen De hoogvlakte Hohes Venn, oftewel Hoge Venen, waar de Eifelsteig een snipper Duits-sprekend België meepikt. Monschau, het door Nederlanders veel bezochte Eifel-stadje, waar het door-de-week gelukkig rustiger is dan in het weekend. Het National Park Eifel, hoewel de Eifel één groot park lijkt, is alléén het noordelijkste deel zo door de regering aangewezen. De Rurstausee, het stuwmeer van de Rur (Roer - jawel die van Roermond!) zo prachtig in de heuvels van dat nationale park ingebed. Markant is dat de wandelroutes in deze Eifelsteig-reis vaak dicht langs riviertjes gaan: de Rur, de Urft en de Olef.   De uitvalsbasis bij deze reis is Einruhr, precies in het midden van het wandelgebied, wat als voordeel heeft dat daardoor de dagelijkse wegbreng- en ophaalritten relatief kort zijn. Hotel Haus am See ligt mooi aan de Rursee en, heel praktisch, 50 meter van de Eifelsteig-route.   De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Kaartmateriaal dat we meegeven, lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!   En tot slot: Duitsers zijn vriendelijk, hulpvaardig en gezellig. Dat geldt óók voor Einruhr en Hotel Haus am See. De reis is op basis van halfpension, wat inhoudt dat de avondmaaltijd en het ontbijt zijn inbegrepen. En zoals u dat in Duitsland gewend bent: lekker, gezond en genoeg. Viel Vergnügen!   De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de eerste is.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 463


Salzburger Saalachtal Family Hiking Kids Free 8 dagen

 Familiereis    Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Wandelen door het Salzburgerland (kids free)Groot en klein kunnen tijdens deze wandelreis zonder zorgen, stress en geregel de andere wereld van de bergen verkennen. Onderweg is er heel veel te ... ontdekken met behulp van interactieve informatieborden en -zuilen dus dat betekent veel zelf doen, voelen en ruiken.De tocht is een "Erlebniswanderweg": een beleving die leuk en leerzaam is voor jong en oud. Een bergwandeltocht met de thema’s: bergen, klimaat, dieren en bloemen. Natuurlijk is er daarnaast ook ander vermaak zoals zwemmen, fietsen en een rit per kabelbaan. Ook kunnen de kinderen deelnemen aan het kinderprogramma met onderdelen als schatzoeken en een indianendag, en zijn er andere verrassende activiteiten. De wandelreis laat zien hoe mooi het is in het Saalachtal, het berggebied tussen Salzburg, Tirol en Beieren. U wandelt over goed gemarkeerde wandelpaden en dankzij de uitgebreide Nederlandse beschrijving is de route gemakkelijk te volgen. Per dag zijn er steeds verschillende varianten mogelijk: bijvoorbeeld een relatief gemakkelijke wandeling door het dal met kleintjes of juist een stevige klim naar een van de vele hooggelegen bergweiden met oudere kinderen.In plaats van een wandeling te maken kunt u per auto en bezoek brengen aan Salzburg, wat op een uurtje rijden ligt.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 459


Salzburgerland Sankt Koloman 8 dagen

 Groepsrondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Langlaufen en wandelen in Salzburgerland Een langlauf- en wandel(groeps)reis vanuit Sankt Koloman in Salzburgerland. Oostenrijk is al vele tientallen jaren een topland, zowel in de zomer als in de ... winter, voor zowel de rustzoeker en de wandelaar als de sportieve ski-liefhebber en après-ski genieter. Het kleine plaatsje Sankt Koloman (851 m.) ligt in het Lammertal bij Salzburg, en is door de prachtige omgeving van het berglandschap en de goed onderhouden langlaufloipes een ideale bestemming. U komt in de mooiste langlaufplaatsen, waaronder Abtenau, Annaberg en Werfenweng. Deze reis is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde langlaufers en voor wandelaars. Iedere dag wordt u naar de mooiste plekjes met (de meeste) sneeuw gebracht, waar u met volle teugen van sneeuw, loipes en hopelijk stralend winterweer kunt genieten. In de sneeuw kunt u natuurlijk ook heerlijk wandelen op de vele paden, of naar beneden gaan op onderhouden langlaufpistes. Wandelaars reizen gewoon met de bus mee naar dezelfde bestemming van de dag.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 333


Dachstein Tauern 5 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Wandelen met grootse panorama’s Puur wandelgenot staat u tijdens deze wandelreis te wachten op de route die grotendeels de Panoramaweg 100 volgt. De zogenoemde Panoramaweg 100 is een wandelroute ... met een totale lengte van 116 kilometer. De paden lopen links en rechts van de Enns op een hoogte van 700 tot 1.300 meter en zijn zodoende al vanaf eind april goed te begaan. Het veelzijdige landschap, zowel in het dal als in de bergen, is bijzonder indrukwekkend. De toppen van het Dachstein-massief torenen hoog uit boven de glooiende bergweiden. De dichte bossen en kristalheldere bergbeken maken elke wandelaar enthousiast. U verblijft in gezellige middenklasse gasthofen in kleine dorpjes en stadjes en éénmaal op de alm (Michelaerberg). De tochten zijn zó opgezet dat u bij deze reis een 5-daagse wandelreis maakt aan de rechteroever van de rivier de Enns van Oblarn naar Mandling.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 297


Saalachtaler Rundweg hotel 5 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

De mooiste wandelingen door het Saalachtal De Saalachtaler Rundweg is een zeer afwisselende tocht die u door schitterende natuurgebieden aan de voet van het Hochkönig-gebergte leidt. Het ... imposante, meer dan tien kilometer lange kalkmassief vormt een compleet gebergte met toppen, wanden, kloven en zelfs een gletsjer. De prachtige uitzichten op de Hochkönig zullen nog lang in uw herinnering blijven. Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Saalfelden, Maria Alm en Maishofen. Het bijzondere van deze tocht is dat u dagelijks kunt kiezen uit verschillende afstanden. Er zijn zoveel wandelpaden in alle richtingen en categorieën dat het moeilijk is om een keus te maken, en dus kunt u de tocht zo zwaar of licht maken als u zelf wilt. De wandelreis begint en eindigt in het Saalachtal in de plaats Saalfelden.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 486


Salzburger Almenweg hotel 5 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Als Heidi en Peter hoog in de bergen Per ICE-trein reist u snel en comfortabel naar Werfen. Het gebied van het Tennengebirge en de Hochkönig is een stukje paradijs, zoals zich het Salzburgerland ... graag maar ook terecht presenteert - de natuur hoog in de bergen is er overdadig mooi. De wandelroute Salzburger Almenweg is officieel 350 kilometer lang, waarvan u in deze reis ca. 44 kilometer aflegt. De tocht gaat door de bergwereld van de Pongau tot boven de boomgrens over de vele alpenweiden. In almhutten waar ’s zomers de hoeders van het vee verblijven, wordt u vriendelijk ontvangen en bij die rustpauzes kunt u getrakteerd worden op lekkers als verse melk, versgebakken brood en zelfgemaakte kaas, boter, kwark of zelfs schnaps. Natuurlijk moet u het wandelen over de Almenweg niet in een gehaast tempo willen doen. In de plaatsjes Werfen, Pfarrwefen en Werfenweng waar u overnacht, gaat het alledaagse leven zijn rustige gangetje. En in de bergen rondom is het overal pure natuurlijke stilte. U komt er, behalve herders met hun kuddes koeien, weinig of geen mensen tegen…. Hoogtepunten, maar dan in figuurlijke zijn, zijn de Werfense-hut op de Hochtron en ook het "Guck ins Land" plekje dichtbij de Ostpreussenhut. De toppen van de Brandlberg bieden prachtige vergezichten over het dal. Her en der staan groepjes geelkleurige lariksbomen, afgewisseld met blauwgrijze coulissen van rots en steen. De wereld van Heidi en Peter biedt als meest spectaculaire schat de zogenoemde Eisriesenwelt, de grootste ijsgrot op aarde.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 380


Camino de Santiago 3 Namen-Givet 4 dagen

 Wandelvakantie     

  België

Langs de oevers van de Maas van Wallonië naar Frankrijk De pelgrimage - of ook genoemd: pelgrimstocht, bedevaart - dateert al uit de vroege Middeleeuwen. De belangrijkste kerkelijke reisdoelen ... waren Jeruzalem, Rome en Santiago de Compostela. De tocht naar die laatstgenoemde Spaanse stad, ook de Sint Jakobsroute genoemd, is één van de oudste. Het is ongelooflijk hoe duizend jaar geleden christenen uit alle uithoeken van Europa zoals het Frankische Rijk, de Lage Landen en de Alpen de hachelijke onderneming via de Pyreneeën naar Noord-West Spanje waagden. Het einddoel was Santiago de Compostela in Galicië, bijna aan de Cabo Finisterre - op zijn Latijns de Finis Terrae - het einde van de wereld…. Deze reis is bij Aktiva Tours slechts de derde in de lange Santiago-serie dus nog relatief dicht bij de eerdere start in Aachen (Aken). Het Belgische deel van de Camino-route wordt ook wel de Via Mosana genoemd omdat het parcours door de vallei van de Maas van Liege (Luik) via Huy en Namur (Namen) loopt. Vlak voor Givet, dat in een Franse uitstulping naar het noorden piekt, op feitelijk nauwelijks 100 kilometer van Maastricht, passeert de tocht de grens. Steeds door het soms bochtige Maas-dal, waarin ook hier en daar bezienswaardigheden liggen. Iets méér dan bij onze andere Santiago-reizen, is er dus bij deze tocht ook oog voor culturele en historische accenten onderweg. Het verblijf is in een comfortabel hotel in het centrum van Dinant, gelegen op een schilderachtige plek aan de Maas. De inbegrepen avondmaaltijd is gereserveerd in een lokaal restaurant, op loopafstand van het hotel. We bieden de reis aan in de lente en het najaar, voor wandelaars de meest gewilde jaargetijden. Zo worden de koude van de winter en de hoge temperaturen in de zomer gemeden. De - vele - volgende edities van deze Sint Jakobs-reis zullen de traverse van Frankrijk gaan behelzen. Historisch gezien is niet feitelijk vast te stellen hoe de pelgrimstocht exact gelopen heeft maar zeker is dat verderop Rocroi, Reims en natuurlijk Vezelay pleisterplaatsen waren. Preview: In najaar 2017 en voorjaar 2018 wordt het traject Givet-Rocroi uitgevoerd. Vanaf september op de website.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.225


Balkan 12 dagen

 Groepsrondreis    Wandelvakantie     

  Bulgarije

Natuur en cultuur ontdekken in de-Balkan-op-de-Balkan Eerst even een inleiding: "de Balkan" is het het vasteland van Zuid-Oost Europa, globaal van Kroatië tot Istanbul. Een minder algemeen bekende ... naamgenoot ervan is het Balkan-gebergte in één van die Balkan-landen: Bulgarije. Die bergketen ligt op de kaart van links naar rechts en scheidt het land globaal in een noordelijk en een zuidelijk deel. Tijdens deze zeer afwisselende reis maakt u kennis met de indrukwekkende natuur, maar ook met de boeiende geschiedenis met de vele cultuurschatten van één van de oudste landen ter wereld. U vindt hier woeste bergen met steile pieken hoewel niet bepaald hoog (vaak max. 700 meter), beboste hellingen, bloeiende bergweiden, en vooral een rijke flora en fauna. Maar er is nog veel meer te ontdekken: authentieke dorpjes, en bont beschildferde orthodoxe kloosters - hoe zo veel mooier dan de steden waar tientallen jaren communisme (t/m 1989) haar sporen heeft achtergelaten ondermeer in de vorm van megalomane monumenten en grote standbeelden van politieke leiders.Vanuit het Balkangebergte maakt u een tocht naar het dal van de Donau, waar u ondermeer de bijzondere middeleeuwse onderaardse rotskloosters bezoekt. En aansluitend naar het nationale park van Rusenski Lom, en de mooie stad Ruse - vroeger wel "Klein Wenen" genoemd vanwege haar kleurrijke barokke gebouwen. Het Balkangebergte, ofwel Stara Planina - letterlijk: de oude bergen, zoals de Bulgaren het zelf noemen - heeft een belangrijke rol gespeeld bij de opstand tegen de Ottomaanse overheersers aan het einde van de 19e eeuw. Voor de Bulgaarse bevolking leeft dat deel van de geschiedenis nog sterk en vele monumenten herinneren eraan. Een wandelreis door de natuur is zo ook een wandeling door het verleden.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 649


Feldkirch Vorarlberg singlereis 8 dagen

 Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Wandelen en langlaufen in het Bregenzerwald   Aktiva Tours biedt een langlauf- en wandelgroepsreis voor singles aan in Feldkirch/Vorarlberg in Oostenrijk.   In het westen van Oostenrijk, tegen de ... grens met Zwitserland en het ministaatje Liechtenstein, ligt het middeleeuwse stadje Feldkirch (459 m.). Van hieruit ontdekt u het oudste wintersportgebied van Oostenrijk: Vorarlberg. Ruim 800 kilometer aan loipes bieden zelfs de meest verwende langlaufer genoeg mogelijkheden. Bovendien maakt u ook leuke uitstapjes over de grens naar Zwitserland, Duitsland en Liechtenstein. Het wordt een heerlijke en vooral sportieve 4-landenvakantie!
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 595


Kerry Way 8 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Ierland

Vlaktes en heuvels, heide en bos, wandelen en genieten Dingle, Iveragh en Beara zijn de namen van de drie grillig gevormde schiereilanden aan de zuidwestkust van Ierland. Vanaf de rafelrand van ... Europa lijken ze zo de Atlatische Oceaan in te duiken. Op Iveragh, het middelste van de drie, bevindt zich de Kerry Way, een goed gemarkeerde wandelroute van in totaal 215 kilometer, in deze reis de mooiste 128 kilometer. Een fascinerende route door een mystiek groen-grijs-geel gekleurd landschap, over bergpaadjes en landweggetjes met vaak spectaculaire uitzichten op de Atlantische Oceaan. De Kerry way is bekend vanwege zijn bergen - de hoogste van Ierland liggen er! Die bieden een prachtig decor, want de wandelingen zelf gaan door lager gelegen heuvelterrein en soms over hoogvlaktes. Er is weinig bewoning, dus dorpjes en boerderijen op eenzame plekken vallen extra op, soms ook door hun kleuren. De kust is afwisselend vlak aflopend in zee met brede zandstranden, en dan weer ruig en onregelmatig met kliffen en kapen, en met baaien en kreken. Dankzij de Golfstroom kent het gebied een uitgesproken mild klimaat met maritieme trekjes. Een gematigde temperatuur, en in alle eerlijkheid moet gezegd dat wind en neerslag daar bijhoren, hoewel beslist niet dagelijks. En omdat het er kan regenen, is het eiland in alle jaargetijden zo groen, een kleur die niet voor niets terugkomt in Ierlands nationale symbool: de shamrock, het klavertje-drie....
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.045


Istrië en de Kvarner Eilanden 8 dagen

 Wandelvakantie     

  Kroatië

Van Cres naar Krk in Kroatië De zogenoemde Kvarner Bocht, of kortweg de Kvarner, was al in de 19e eeuw een gewild reisdoel en vakantieoord. De Weense elite hield zich er destijds graag op om de ... natte herfst en de koude winter te ontvluchten. Zij legden een spoorlijn aan, bouwden talloze villa’s en - voor ons een zegen - ontgonnen de wandelpaden in de streek. Want de Kvarner Bocht is méér dan alleen een fraaie kustlijn met een fijn klimaat. De baai wordt aan de westzijde afgeschermd van de open zee door het weelderige mediterraan begroeide Istrië. De Dinarische Alpen rijzen er steil uit de zee op. En als parels in de kroon liggen er in het helderblauwe water een aantal dromerige eilanden. De reis begint met een verblijf in een fijn pension aan zee in mondain Lovran. De promenade strekt er zich uit tot in Opatija. De eerste wandeling voert u door de dichte bossen van nationaal park Ucka. Pal achter Lovran begint die wildernis al. In Istrië, vanaf de derde dag, beklimt u de bergtop Zbevnica, vanwaar u bij helder weer het hele schiereiland kunt overzien. De middagstop met de lunch is in Buzet, een fraai Istrisch stadje met een volledig ommuurd centrum op een heuvel aan de rivier de Mirna. In de middag wandelt u vanuit Buzet langs een prachtige beek naar het kleine kustplaatsje Hum. Beroemd is Hum om zijn schnaps van maretakken, en die moet u zeker even proeven alvorens terug te keren naar Lovran! De volgende dag steekt u per veerpont over naar het eiland Cres, dat overduidelijk de vorm van een bergrug heeft, maar de laagste delen van de berg liggen feitelijk onder zeeniveau. Vanaf de haven van aankomst wandelt u de kaap Tramontana op. Hier lagen ooit een aantal dorpjes maar de wildernis heeft die weer opgeslokt. De bossen van eeuwenoude steeneiken zijn hier nogal mysterieus vol allerlei klimop-vegetatie. Voorbij een grot - zaklantaarns mee! - wandelt u daarna naar het mooie klifstadje Beli, via een route waar hoog in de lucht roofvogels vliegen. De dag erna is de doorreis naar Valun. Vanuit dit dorpje maakt u een wandeling naar het stadje Lubenice aan de kliffenkust. Onder aan de klif ligt een prachtig strand waar u de rest van de middag kunt doorbrengen. Vanuit Lubenice keert u terug, met een stop onderweg in de hoofdstad Cres, naar Beli. Cres is door een kanaal uit de Romeinse tijd gescheiden van het eiland Losinj. Hier beklimt u de hoogste piek: de Osorcica, waarna u doorreist naar de laatste routeplaats: het eiland Krk (spreek uit: Kréoké). Deze zeer panoramische wandeling zal u zeker lang bijblijven! Het knusse Stara Baska ligt op de zuidwestelijke kaap van het eiland Krk. U verblijft er in een mooi en kleinschalig pension met zeezicht. De wind heeft op deze kaap vrij spel op de rotsen, waardoor het immense Baskaplateau, zoals het heet, schaars begroeid is. Een eeuwenoud blokpatroon van stenen muurtjes tussen de akkers zijn een markante aanblik. En het kleurcontrast tussen de grijze rotsen en het blauwe zeewater - de zee lijkt hier blauwer dan waar ook - is prachtig. Deze reis combineert het beste dat de Kroatische kust te bieden heeft: de natuurlijk schoonheid van de Kvarner baai, de mooie wandelingen, de gezellige hotels en pensions en het goede eten.
Meer informatie
Toon meer

Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Contact