5

reizen en vakanties bij

1

reisorganisatie

Sorteer op:

Culinaire vakantie

 
vanaf € 495


Nederland | Smakelijk Texel - 3 dgn

 Culinaire vakantie     

Bier, gin, whisky en wijn. Zwartmoeskervel, zeekraal, lamsoor, kraailook: unieke groenten van Texel. Waarschijnlijk is er in West-Europa geen eiland dat zoveel aparte culinaire hoogtepunten kent. En ... dan hebben we het nog niet gehad over de bekende culinaire hoogtepunten: oesters, mosselen en kokkels van het wad, handgepelde garnalen, gerookte rode poon, diepzeekrabben en niet te vergeten zeewier met zijn verfijnde umamismaak. Een reis in het teken van Voelen, Proeven & Ervaren! Wat te zeggen van het unieke zilte weidelam, of gewoonweg schapenkaasfondue? Of de unieke zilte groenige slufterhoning van de zwarte bij? Texel heeft het allemaal. Zelf oesters leren openen, kokkels opdiepen (beugelen heet dat op Texel), garnalen doppen en niet te vergeten de smaak van de schorren opdoen! Kortom, als je ergens uit wilt waaien en culinair genieten, kom dan naar Texel. Binnen enkele uren vanaf Amsterdam, binnen 3 uur vanuit Maastricht. Een unieke smaakbeleving die je nooit meer zult vergeten! En dat ga je allemaal proeven binnen 3 dagen met toelichting van de meest gepassioneerde producenten. René Zanderink, bioloog en journalist, auteur van het beste Kookboek van 2015, Liever Lokaal, neemt u gedurende enkele dagen mee naar de meest verscholen locaties van Texel, evenals de Hoge Berg (volgens Maarten van Rossem de Hemelse Berg) en de Weezenputten, en leert u wat de terroir van dit eiland is. Bij goed weer, heeft u ondanks het intense programma alle tijd om zelf een duik aan de westkant of de oostkant van het eiland te nemen. Deze reis wordt i.s.m. leden van Slow Food Texel georganiseerd en staat geheel in het teken van lokaal geproduceerd en bereid voedsel. Het is een compleet verzorgde reis o.b.v. VOL PENSION.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 995


Italië | Ontdekkingstocht door de Italiaanse keuken

 Culinaire vakantie     

Ancona Deze reis is voor de echte “lekkerbek”; de lokale keuken en proeverijen staan centraal. Het reisprogramma is samengesteld i.s.m. Slow Food Italië waardoor u verzekerd bent van de ... culinaire authenticiteit. Wij verblijven deze week in een comfortabele agriturismo van waaruit wij diverse plaatsen in de omgeving zullen bezoeken en volop kennis maken met de culturele- en culinaire schatten van deze streek. Rene Zanderink, bioloog, is al sinds 2002 jaar Slow Food in hart en nieren. Hij was 2 jaar voorzitter van de  Ark van de Smaak , hoeder van de Kas van het Rijksmuseum(2013-2016) en bovenal ook schrijver van 'Liever Lokaal', bekroond als  Gouden kookboek 2015 . En dat zal dan ook de rode draad tijdens deze reis zijn. Le Marche Oftewel -De Marken- ligt ter hoogte van Toscane en Umbrië, aan de Adriatische kust. Deze regio kent geen mondaine trekpleisters als Firenze, Pisa of Assisi en is nog vrij onontdekt. Het heeft als hoofdstad de havenstad Ancona. Rijke cultuur De regio heeft een prachtig heuvelachtige landschap met vele pittoreske stadjes, de zogenaamde “borghi”, die zo karakteristiek zijn voor de Marken. Verder zijn er verschillende interessante steden zoals Urbino dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en Ascoli Piceno, “de stad met de 100 torens”. De Marken herbergt op artistiek en architectonisch gebied werkelijk een enorme hoeveelheid aan grote en kleine meesterwerken uit verschillende periodes. Landbouw Dit deel van Le Marche is tevens een belangrijk landbouwgebied; het brengt veel wijn, olijven en fruit voort. Allen van een zeer goede kwaliteit. Het graan en de zonnebloemen zijn net geoogst maar de eerste druiven zijn klaar om geoogst te worden, het graan moet verwerkt worden en jawel de eerste zondag van september mag er weer naar de Tartufo Bianco gezocht worden. Lokaal ambachtelijk bier kent de laatste jaren een enorme opkomst in Italie net als de omslag naar biologische productie. De wijnen uit Le Marche zijn wellicht nog niet zo bekend, maar talrijk en divers en vaak hoog niveau. Het zijn maar enkele onderwerpen die aan bod komen, je gaat het allemaal proeven en ervaren. Accommodatie Tijdens deze reis verblijft u in Ca'Palazzo  een prachtig gerestaureerde boeren nederzetting. Gebouwd op de laatste heuvelrug  vanaf de zee met panoramisch uitzicht over het grote zwembad op de Apennijnen. Wijnand Luttikholt heeft de streek daar al weer meer dan 10 jaar verkend en faciliteert deze reis van Rene.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.295


Portugal | Culinaire ontdekkingsreis in onbekend Alentejo

 Culinaire vakantie     

Algarve is de streek van het fastfood en de drukke gezelligheid, maar vlak erboven kan je de Alentejo vinden en deze grootste " regio " van Portugal is vermaard om zijn culinaire genot, temidden van ... intimiteit en kwaliteit. Alentejo staat vooral binnen zijn eigen grenzen bekend om zijn wilde, oranje wijnen gerijpt in ondergrondse amforen, zijn vele wild (vooral patrijs, hert en konijn), zijn vis (zowel uit zee als rivier), sterke drank van de aardbeiboom en schapenkaas. Staat Spanje bekend om zijn voortreffelijke jamon van varkens die vetgemest worden met eikels, over de grens komen dezelfde varkens voor en leveren net zo'n uitmuntende hammen en worsten. Alentejo is een verstopt culinair paradijs in ons eigen Europa, de Portugezen zijn te bescheiden om zichzelf de hemel in te prijzen. De Alentejo is niet alleen de grootste "provincie" van Portugal en de kurkleverancier van de wereld maar is vooral de provincie van ruimte, rust en zon. Daarnaast bevat het vele culinaire geheimen. In Zuid-Portugal kun je naar hartenlust genieten van wilde, ondergronds gerijpte wijnen, rauwmelkse kazen met vegetarisch stremsel en olijfolie die tot de beste van de wereld behoort! Of wat dacht u van het vlees van het Alentejana zwarte varken en deze voor ons onbekende streek staat ook bekend om de gerechten met wild! De rivier de Guadiana afkomstig uit de Pyreneeën levert talloze soorten riviervis (zeeprik of lamprei, paling, harder, barbeel) en daarnaast is de zee nooit ver weg (maximaal 2-3 uur rijden), dus ook zeevis is hier overal ruimschoots aanwezig. Al eeuwenlang aanwezig is verder de cactusvijg die heerlijke vruchten, sap en jam levert. Centraal in deze provincie ligt het Nationaal Park van Mertola, waar zo'n 60 lynxen (grote wilde katten) het beheer houden over duizenden konijnen en patrijzen. De roodpootpatrijs is daar alom ook aanwezig, evenals op elk bord in de omgeving. Op de luchthaven van Faro (Algarve) gaat 95% van de toeristen richting strand en golfbaan, wij gaan naar het onaangetaste binnenland. Wij gaan onder andere op zoek naar het meest afwijkende landschap van Europa, met eeuwenoude eiken, waar duizenden schapen al eeuwenlang over paden lopen die bezaaid zijn met miljarden keutels en eikeltjes. Kortom: taste het onaangetaste!!! Accommodatie Tijdens deze bijzondere week verblijven wij in een leuk hotel in Mertola, Voor wie Voor flexibele mensen die geïnteresseerd zijn in de culinaire geheimen van bijzondere streken en die graag meegaan een nieuw gebied verder culinair te verkennen. We vliegen op Faro, vandaar reizen we met een minibus naar Mertola, het startpunt van deze reis. Begeleiding De reis wordt begeleid door bioloog-journalist en Ambassadeur van Dutch Cuisine, René Zanderink en een lokale gids die Engels en Portugees spreekt.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 895


Italië | Genieten in Piemonte

 Culinaire vakantie     

Wilt u actief op vakantie in Italië en een bijzondere vakantie ervan maken? Geniet dan heerlijk van de Italiaanse zon en ontdek Piemonte, een vergeten parel in Italië. Maak op individuele basis ... kennis met de uitstekende Italiaanse keuken en de prachtige natuur van Piemonte in Noord-Italië. Deze reis kunt u vanaf 2 personen boeken. U reist met uw eigen (huur)auto of u vliegt op Turijn of Milaan en wij verzorgen een voordelige auto voor u. Op culinair gebied klopt het hart van de regionale keuken in de Langhe, een prachtige regio in Piemonte. Een ruime variatie aan lokale producten en eeuwenoude tradities maken de streek tot een genot voor gastronomische fijnproevers. Wereldberoemde wijnen, olijfolie en kaas worden hier nog op ambachtelijke wijze gemaakt. Het gebied staat bekend om haar perziken, peren en bijzondere groentes zoals de vierkante rode pepers van Motta di Costigliole d'Asti, prei uit Cervere, kleine uien afkomstig uit Ivrea, asperges uit Santena en kardoenen uit Nizza Monferrato. Gedipt in bagnacaoda, een saus gemaakt van knoflook, ansjovis en olie zijn deze vergeten groenten een ware delicatesse. Maar de ware koning van de regionale keuken en de trots van Italië op culinair gebied is natuurlijk de witte truffel die hier veelvuldig voorkomt. In de lente zorgt de witte bloesem van de in bloei staande peren- en kersenbomen samen met de roze perzikbloesem en de ontluikende wijnstokken voor een kleurrijke aanblik. In de zomer zijn het de aardbeienvelden en de bijenhouderij die de aandacht trekken. Vooral de acaciahoning en de sterke honing met de smaak van hazelnoot worden zeer gewaardeerd. De herfst is oogsttijd: druiven, olijven, paddestoelen en natuurlijk hazelnoten worden geoogst. Tijdens deze reis overnacht u 5 nachten in zogenaamde "agriturismo's" en 2 nachten in een prettig hotel. Bijzonder aan deze reis - Genieten van goede lokale specialiteiten - Proeven van de beroemde Piemontese wijnen (Barolo & Barbera) - U kunt wandelen over de Piemontese historische paden (wandelkaarten beschikbaar!) - Verblijf in 3 mooi gelegen locaties Vertrek: begin mei tot half oktober met uitzondering van augustus. In het najaar kunnen accommodaties al vroeg volgeboekt zijn. Wij adviseren om deze reis op een zaterdag te beginnen. Deze reis is te boeken vanaf 2 personen.
Meer informatie
Toon meer

Prijs onbekend

Nederland | Culinaire rondleiding Rijksmuseum

 Culinaire vakantie     

Op zondag 2 februari presenteert bioloog-journalist en Ambassadeur van Dutch Cuisine, René Zanderink een pilot trip van zijn rondgang langs de schilderijen die de gastronomische geschiedenis van ... Nederland vertegenwoordigen in het Rijksmuseum. In de Gouden Eeuw stond de Nederlandse keuken mondiaal bovenaan, wat is er sindsdien misgegaan? Middels een eigen kijk op 30-40 topstukken gedurende anderhalf uur krijgt u een geheel ander beeld van deze gastronomische geschiedenis. Deze keer in het Rafael-jaar extra aandacht voor Italiaanse invloeden, zoals de komst van de duivelse vork. Deze rondgang wordt u aangeboden door de reisorganisatie Natuurlijk Reizen en René Zanderink die samen bijzondere culinaire reizen organiseren. De entree voor het rijksmuseum is voor eigen rekening (Museumjaarkaart en VIP-kaarthoudergratis toegang). Vol = vol. We starten om 14:00 uur 14.00 in het Rijksmuseum en deze leuke middag eindigt omstreeks 17:00 uur. Opgeven (verplicht) via het inschrijfformulier hiernaast.  Aanbetaling Let op! Als u zich opgeeft dan is dit niet vrijblijvend want we hebben voor deze pilot slechts 10 plaatsen beschikbaar. U betaald voor deze boeking 30 euro vooraf! Na afloop crediteren wij u dit bedrag direct op uw bankrekening. Mocht u niet aanwezig zijn dan zullen wij het bedrag ook niet crediteren! Normale prijs voor deze bijzondere culinaire rondleiding is € 50,- p/p inclusief een drankje en Amsterdams borrelgarnituur (o.l.v. René Zanderink)
Meer informatie
Toon meer

Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact