Janne Travel


Janne Travel is dé specialist in duurzame groeps- en individuele reizen naar het authentieke Myanmar! Duurzaam reizen betekent respect hebben voor mens en natuur. Mijn reizigers zijn mensen die bewust in het leven staan en massatoerisme mijden. Zij hechten er waarde aan dat lokale ondernemingen en de bevolking mee kunnen profiteren van het opkomend toerisme. Janne Travel geeft persoonlijke ... aandacht, ik kom op verzoek bij u thuis en stel samen met u een onvergetelijke reis samen. Tijdens de groepsreizen gaat Janne zelf mee als ANVR gecertificeerd reisbegeleider.
Nieuwsgierig? Bekijk de website en neem contact op voor het maken van een afspraak
Toon allesBezoek de website     Schrijf een ervaring  


Totaal: -
Vervoer: -
Accommodatie: -
Reisleiding: -
Prijs: -
Aangesloten bij:
GGTO

?

4 ervaringen
Er zijn te weinig recente ervaringen met Janne Travel om een algemeen cijfer te berekenen. Hieronder vindt u de ervaringen van enige tijd geleden.

Schrijf ook een ervaring

De onderstaande ervaringen zijn ouder dan 5 jaar en wegen daarom niet mee in de berekening van het totaalcijfer.
 
door
21-30 jaar

8,0
Myanmar met Janne Travel
Groepsrondreis in Myanmar, november 2016

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 7
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 8
 • Prijs:
 • 8

Mijn eerste reis naar Azië, een fantastische ervaring. Myanmar is een heel mooi land met een ontzettend vriendelijke bevolking.
Janne Travel heeft een heel gevarieerd programma opgesteld, ze heeft een neus voor bijzondere plekjes. Ze heeft een persoonlijke benadering en is heel betrokken. Alles was goed georganiseerd, ik hoefde nergens aan te denken. Wat mij aan sprak is het duurzame aspect van de reis en dat we het authentieke Myanmar hebben gezien. Meerdere malen zijn we bij de lokale bevolking over de vloer geweest, o.a. een overnachting bij de lokale bevolking tijdens een trekking, heel bijzondere ervaringen.
Myanmar en Janne Travel zou ik zeker aanraden aan anderen!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 27-11-2016
 
door
51-60 jaar

8,0
Dichtbij de authentieke bevolking
Singlereis in Myanmar, oktober 2015

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 8
 • Prijs:
 •  -

Het leukste van deze reis vond ik dat we verschillende malen bij de authentieke bevolking over huis zijn geweest, verschillende malen om er te eten en zelfs 1 x gelogeerd bij de plaatselijke bevolking. Op deze manier leer je ze veel beter kennen en dat vond ik ontzettend leuk. De birmesen zijn heel bescheiden en die eigenschap maakt ze tot prachtige mensen.

Wat ik ook heel erg leuk vond om te merken was dat deze mensen nog heel dichtbij de natuur leven. B.v. toen ik aan een ober vertelde welke gerechten van het menu ik wilde bestellen gaf de ober als reactie dat deze 2 gerechten beter niet samen gegeten konden worden omdat deze combinatie niet voor een goed spijsvertering zouden zorgen. (gasvorming) Waar hoor je dat nog?

Bij de trekking vertelde de gids dingen over plantjes en knolletjes die we zagen groeien in groententuintjes die we voorbij liepen: o.a. dat het poeder van een kurkuma knolletje door de plaatselijke bevolking in de plooitjes van een babyhuidje wordt gestrooid. Ik vond het reuze interessant om dit allemaal te horen en ik merkte dat als ik doorvroeg ik nog veel meer aan de weet kwam.

Ik vond het ook heel leuk om in de natuur van Myanmaar van allerlei bloemen in het wild te zien bloeien die bij ons gecultiveerd zijn. Ik heb o.a. dahlia's, zinnia's afrikaantjes. pointsettia's, hibiscus en van allerlei bloemen die ik nog nooit eerder in mijn leven had gezien, zien bloeien tijdens de verschillende wandelingen en de trekking die we hebben gemaakt.

Al met al heb ik een ontzettend unieke reis naar Myanmar mogen meemaken waar ik nog vaak aan terug zal denken :)
De laatste avond hebben we gedineerd op het strand van de Golf van Bengalen. Op een gegeven moment rolden wat kleine golfjes over onze voeten heen.Eeen mooie herinnering om mee af te sluiten!

Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 28-10-2015 | Vervoer: vliegtuig, bus, boot
 
door
51-60 jaar
Met partner
9,0
Actief in Myanmar
Actieve vakantie in Myanmar, april 2015

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 8
 • Prijs:
 • 9

Zodra we uit het vliegtuig op de luchthaven van Yangon stapten valt de warmte als een deken op ons. Heerlijk! Wel even iets anders dan die koude januari dag toen wij vanuit de trein in Amsterdam over het druilerige Rokin naar de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen liepen. Op de beurs wilden we ons laten inspireren overeen nieuw reisland. Met een mandje vol wensen struinden we alle kraampjes af. We wilden graag weer naar Azië, een nog redelijk onbereisd land, actief bezig zijn met fietsen en wandelen en natuurlijk veel cultuur en godsdienst (Boeddhisme) opsnuiven. Welke aanbieder had voor ons het aantrekkelijkste aanbod. Na diverse verhalen aanbehoord te hebben bleven we even voor het eenvoudige kraampje van Janne Travel staan. Janne de Wit startte niet alleen een enthousiast betoog over het door haar zo geliefde Myanmar, maar begon ook direct onze wensen te inventariseren en daar mogelijkheden voor te geven. Ondanks dat we nog vele uren op de beurs rondliepen was onze beslissing al gemaakt. Dit jaar wordt het Myanmar. Nog geen maand later zat Janne bij ons thuis aan de keukentafel en ontvouwde zij in grote lijnen haar reisplan. Naast de hightlights die niemand moet overslaan zoals Yangon, Mandalay, Bagan en het Inlelake zag zij ook mogelijkheden om het land actief op de mountainbike en wandelend te ontdekken. Niet veel later was de reis geboekt en stonden wij met onze plunjezakken op Schiphol.
Yangon is een rauwe stad. Op bijna iedere straathoek drijft een lokaal gezin een eettentje. Het lijkt wel alsof de Birmezen de hele dag eten gezien de constante drukte. Wat we normaal in Azië nooit doen kan wel in Myanmar. Gewoon buiten op straat vlees eten. We zijn deze weken niet ziek geworden. Yangon lijkt met haar oude vervallen gebouwen en tempels een combinatie van Havana en Kathmandu. Onze gids die wij voor het gemak Zorro mochten noemen (veel mensen gebruiken bijnamen omdat deze makkelijker zijn uit te spreken) bracht ons naar prachtige plekken waarvan het hoogtepunt de prachtige Shwedagon Pagoda is. Twee dagen later zette hij ons weer af bij het busstation voor onze reis naar Mandalay, de religieuze hofstad van Myanmar. De infrastructuur in Myanmar is zeer goed en in de geriefelijke bus met airco kwamen wij een paar uur later aan in de prachtige Peacock lodge. Dit gezellige familiehotel beschik over een koele ommuurde tuin. Het eten was er fantastisch. De Birmese keuken is een combinatie van de Chinese (scherp) en Indiase (kruidig) keuken. Lekker doch niet te. Ondanks de kitscherigheid van Mandalay Hill bracht de stad ons veel moois. Met de eigen taxi van de lodge toerden we een dag langs alle hoogtepunten. Ook zelf op de gehuurde fietsen door de stad was een belevenis waarbij de overdekte markten altijd leuk zijn om te bezoeken. Ons volgende doel was Bagan. Meer dan tweeduizend tempels en pagodes op slechts een paar vierkante kilometer. Verbazingwekkend dat Bagan niet een van de nieuwe zeven wereldwonderen is. Het is te uitgestrekt om alles te voet te zien doch mocht je het te vermoeiend vinden om zelf te fietsen dan huur je toch gewoon een elektrische fiets. Er zijn van die plekken in de wereld die je nooit vergeet zoals Petra of Taj Mahal. Bagan is er ook zo een. Prachtig. Na alle bezichtigingen werd het tijd om eens actief te worden. In het heuvelachtige Kalaw had Janne voor ons een drie daagse mountainbiketocht en een drie daagse wandeltrek geregeld. Onze gids Joe (bijnaam) had speciaal door onze lengte nieuwe mountainbikes aangeschaft. Met helm. handschoenen en genoeg water startte onze tocht door de bergen. Op deze plekken kwamen geen toeristen en de overnachtingen waren op prachtige uitzichtpunten. Nadat de fietsen weer waren ingeleverd stond onze gids Thaik op de stoep. Tijdens onze trek naar het Inlelake wist deze biologische boer ons alles te vertellen over de streek waar we doorliepen. We kregen leerzame verhalen over de teelt en oogst van gember, rijst en knoflook. Slapen deden we bij de plaatselijke bevolking thuis alwaar Thaik zelf voor de heerlijke maaltijden zorgde. Wat te denken van in bananenbladen geroosterde botervis! Langs kleine dorpjes en over geirrigeerde akkertjes bracht hij ons in drie dagen naar het Inlelake.
Het Inlelake gaf weer een ander dimensie aan onze reis. We waren hier niet de enige toeristen. Doch door de oppervlakte van het meer was dit echter geen probleem. Ooit wel eens drijvende tuinen gezien? Of vissers die met hun been roeien? Het wonderlijke Inlemeer heeft dit alles in petto. Via perfecte aansluitingen vlogen we daarna weer terug naar Amsterdam met Myanmar voor altijd in ons hart gesloten.
Myanmar was een avontuur om nooit te vergeten. En dan is er nog zoveel meer dan je in het land kan bezoeken. Idyllische stranden, snow capped mountains en noem maar op. Het land is al voor een groot deel opengesteld voor buitenlandse toeristen doch enige haast is wel geboden. Wil je je niet aansluiten bij een grote reisorganisatie maar een stukje maatwerk voor je zelf laten samenstellen dan is er maar een organisatie die wij je kunnen aanraden. Neem contact met Janne de Wit en we zijn ervan overtuigd dat ze ook voor jou de perfecte reis kan samenstellen.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 04-06-2015 | Vervoer: Vliegtuig, Bus, Mountainbike, Wandelschoenen
 
door
> 70 jaar
Met partner
9,0
Geweldige reis.
Actieve vakantie in Myanmar, februari 2015

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 •  -
 • Prijs:
 • 9

Toen ik een advertentie op mijn sportschool zag van Janne Travel over Myanmar, was mijn belangstelling direct gewekt.
Al lang hadden wij de wens om een reis naar Myanmar te maken. En omdat Janne Travel ook het streven heeft om de bevolking mee te laten profiteren van het toerisme, hebben we snel contact met haar opgenomen. .In ons gesprek gaven we aan wat onze wensen waren en welke plaatsen opgenomen moesten worden.
Wij wilden met z'n tweeën een reis van 28 dagen maken (je VISA is niet langer dan 28 dagen geldig) en echt veel zien en meemaken. Janne Travel heeft voor ons een geweldig programma in elkaar gezet. Veel reizen met openbaar vervoer zodat je in contact kan komen met de plaatselijke bevolking was voor ons belangrijk.
Dit was een doorslaand succes.
Iedere dag was een top dag.
Omdat je niet weken van tevoren een ticket kunt kopen voor bus, boot, trein of vliegtuig moesten we dit ter plekke regelen.
Geen enkel probleem, vraag het aan de baliemedewerker in je hotel en de mensen regelen het voor je.
Niets is hen teveel en alles wordt correct geregeld.
Als je ergens een gastvrij en vriendelijke bevolking tegen wilt komen dan zijn dit wel de mensen in Myanmar.
Wij reizen al meer dan 22 jaar maar zijn nog nooit een bevolking tegen gekomen die zich zo makkelijk liet fotograferen zowel op de markt als op straat.(er lopen plaatjes rond je blijft schieten )
Ook maak je makkelijk contact met de mensen zowel op straat, in de trein als op de boot.
Een boottocht van 8 uur is geen enkel probleem,de mensen die een paar worden engels spreken praten heel graag met je .
Het landschap en de tempels zijn echt werkelijk schitterend.
Denk nu niet "ik heb al genoeg tempels gezien" deze zijn echt anders en zeer de moeite waard.
Niet te vergelijken met Cambodja,Tailand, Indonesië of India dit is heel anders en zeker zo mooi.
Bagan is zeker een hoogtepunt in de reis, wat een tempels, absoluut een bezoek waard.
Ook onze reis naar Mrauk U was heel bijzonder.
Officieel is dit gebied niet toegankelijk voor toerisme maar daar merk je niets van.
Mrauk U wordt ook wel het vergeten Bagan genoemd. een bezoek aan Mrauk U mag dan ook zeker niet ontbreken in een reis naar Myanmar.
De tempels tussen de huizen van de mensen zijn werkelijk schitterend met allerlei Budha's zowel in kleur als in steen uitgehouwen je valt van de ene verbazing in de andere.
Ook is het opvallend dat hier weinig tot geen toeristen zijn. (waarschijnlijk door het verbod van de EU)
Ook kun je van daaruit over de rivier een tocht maken naar kleine dorpjes waar nog oudere vrouwen leven met een volledig getatoeëerd gezicht. (dit wordt nu niet meer gedaan).
De accomodaties die Janne Travel voor ons geregeld had waren goed gezellig en mooi.
Myanmar is nu nog redelijk oorspronkelijk daarom is een bezoek aan dit land zeker een aanrader want het veranderd snel.
Het was voor ons een geweldige reis!
Anneke en Ton
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 10-06-2015 | Vervoer: Vliegtuig boot,trein en busHeeft u ervaring met Janne Travel of een andere organisatie?

Heeft u ook ervaring met Janne Travel of een andere reisorganisatie?
Deel uw ervaring door onderstaand formulier in te vullen!

Reisinformatie
*
*
*
*
Waardering
Sleep het blauwe balkje naar rechts om uw waardering te geven

Vervoer

Sleep het blauwe balkje naar rechts om uw waardering te geven

Accommodatie

Sleep het blauwe balkje naar rechts om uw waardering te geven

Reisleiding

Sleep het blauwe balkje naar rechts om uw waardering te geven

Prijs / kwaliteit verhouding

Sleep het blauwe balkje naar rechts om uw waardering te geven

Algemene waardering

*

*
Uw gegevens
*
*
Ervaring opslaan
Ik bevestig dat bovenstaande gegevens gebaseerd zijn op mijn eigen ervaring.
Ik bevestig dat ik begrijp dat het verboden is om een ervaring in te voeren over een reisorganisatie waarmee ik banden heb, alsmede een niet op waarheid beruste ervaring in te voeren.
Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact