Oad


Oad organiseert busreizen, rondreizen, dagtochten en riviercruises, allen binnen Europa.

Ook kunt u bij Oad bijvoorbeeld terecht voor trips naar Euro Disney, waarbij in de bus reeds de entertainment voor de kinderen begint!Bezoek de website     Schrijf een ervaring  


U kunt bij Oad de volgende vakanties boeken:
 Excursiereis     Cruise     Rondreis   

Totaal: 7,5
Vervoer: 8,5
Accommodatie: 6,7
Reisleiding: 8,5
Prijs: 7,2
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds Touringcarbedrijf

Populaire vakanties van Oad

Hieronder vindt u de top 5 vakanties van Oad:

Busreis Kent: kastelen&tuinen van Engeland
Land(en):   Engeland - Midden Engeland - Londen
Type:  Excursiereis   
Prijs: vanaf € 599,00
Busreis Greifenburg in Karinthië - Oad busreizen
Land(en):   Oostenrijk - Greifenburg
Type:  Excursiereis   
Prijs: vanaf € 799,00
Busreis Wilderness Scotland - Oad busreizen
Land(en):   Engeland - Pitlochry
Type:  Excursiereis   
Prijs: vanaf € 849,00
Busreis Saas Grund in de Zwitserse Alpen - Oad busreizen
Land(en):   Zwitserland - Saas Grund
Type:  Excursiereis   
Prijs: vanaf € 979,00
Busreis Wenen, in de voetsporen van Elisabeth
Land(en):   Oostenrijk - Diverse streken
Type:  Excursiereis   
Prijs: vanaf € 639,00
Bekijk het volledige aanbod van Oad


Laatste Oad ervaringen

Een greep uit de laatste ervaringen met Oad:

Voor herhaling vatbaar
We hebben een heerlijke busvakantie achter de rug, mijn kinderen en ik. We zijn door Londen geloodst door een geweldige chauffeur, Nas Meijer, die zijn voorliefde voor Engeland niet onder stoelen... lees helemaal

Mir
Heel mooi land, gewone reis
Vervoer: géén wifi, heel goede maar stugge chauffeur. Reisleiding :technisch heel goede reisleiding, veel informatie mbt de bezoeken, maar weinig info mbt het huidige Schotland. Accomodaties:... lees helemaal

Henk en Rikie
Heel erg mooi
Een prachtige reis prima vernieuwd hotel.met mooie kamers De maaltijden zijn uitstekend ,keuze menu uit 2 voorgerechten en drie hoofdgerechten met lekkere toetjes. Hele mooie en... lees helemaal

Jan-Willem Vossers
7,5

78 ervaringen
Oad krijgt een gemiddeld cijfer van 7.5. Dit cijfer is gebaseerd op 78 ervaringen en beoordelingen die bezoekers op ReisOrakel.nl hebben geschreven.

Schrijf ook een ervaring

Samenvatting van de ervaringen

Totaal:
 
7,5
Vervoer:
 
8,5
Accommodatie:
 
6,7
Reisleiding:
 
8,5
Prijs:
 
7,2

Verdeling van de totaalcijfers

Geweldig:
 
48 stemmen
Goed:
 
18 stemmen
Redelijk:
 
4 stemmen
Matig:
 
3 stemmen
Slecht:
 
1 stemmen

Ervaringen
 
door
61-70 jaar
Met partner
2,0
De klacht ook heel slecht behandeld
Excursiereis in Schotland, augustus 2023

  Totaal:
 • 2
 • Vervoer:
 • 6
 • Accommodatie:
 • 2

 • Reisleiding:
 • 6
 • Prijs:
 • 1

2-9-2023 Hotel The Weigh Inn kamer 2 in Thurso
We kwamen rond 18.00 uur aan en zouden 19.00 gaan eten
De reisleiding had s ’morgens nog contact gehad met het hotel maar toen we aankwamen hadden zij klaarblijkelijk niet op ons gerekend. Zij heeft zeer goed gereageerd zodat wij na 45 minuten toch naar onze kamer konden.
Wij kwamen in een aangeklede bouwkeet terecht, slot van de deur kon je met een pasje zo openmaken. De kamer was te klein voor mensen met koffers. Als wij wat uit onze koffer wilde moest deze op bed worden gelegd en worden geopend. Bij de douche kwam nauwelijks een straal uit.
Wij moesten daar 2 nachten slapen, het was absoluut geen veiling gevoel om daar te slapen en onze spullen daar achter gelaten.
In onze papieren, welke wij 10 dagen van te voren ontvingen stond dat wij naar The Station Hotel 54, Princes Straat KW 7 DH Thurso zouden overnachten, dit is echter op het laatste moment verandert

7-9-2023 Caledonian Hotel in Fort William
De lift was al enige tijd kapot, het personeel zei dat bij de vorige reis de lift een eigen leven leidde en dat was nog steeds zo.
Wij kwamen op onze kamer waarvan de vloerbedekking totaal versleten was, het was er erg heet. In de douche zat overal schimmel. Dat wij het bed verplaatste lag er allemaal rommel onder het bed. Het bed ene bed was redelijk maar het andere bed was verschrikkelijk zodat je niet goed kon slapen.
Vanwege de veiligheid konden we het raam niet openlaten omdat dan iedereen zo kon binnenstappen dus was het heel heet in onze kamer.
Dit hebben wij de volgende dag bij de reisleiding neergelegd en om een klachtenformulier gevraagd. Vanwege de vele klachten had ze deze niet meer dus moest in het volgende hotel eerst kopieën maken om er ons een te geven.
Wij hebben het formulier ingevuld en ook afgegeven aan de reisleiding

8-9-2023The Great Western Hotel kamer 11 daarna kamer 222 in Oban
Wij kregen in eerste instantie een kamer 11 in het souterrain ( kelder) daar zijn we niet ingegaan, het enige wat schoon was waren de lakens op het bed. Het stonk er verschrikkelijk, was bloedheet, zon stond op het raam, was vochtig, raam kon een heel klein kiertje open, de kalk was van de muren en lag door de hele kamer en ook rondom het bed.
Daarna kregen wij kamer 222, ook hier was kalk van de muur vanwege vocht maar niet zo erg. Wij zaten gelukkig niet meer op de zonkant. Ramen konden op een kiertje open, wij dorsten de ramen niet verder open te doen omdat we bang waren dat ze dan uit elkaar vielen. Er zat geen likje verf op de kozijnen.
De vloerbedekking op de trap was ook totaal versleten wat ook gevaarlijk is.
Ik kon wel janken van ellende en mijn broer gaf aan dat ik niet gezellig was waar hij gelijk in had Mezelf herpakt, gedoucht en de knop weer omgedraaid. Daardoor hebben wij het mooie plaatsje Oban niet kunnen bekijken.
Conclusie is dat wij deze reis niemand zouden aanraden, vrienden van ons wilde deze reis ook doen maar heb het ze sterk afgeraden.
De reissom voor ons tweeën was EUR 4908,50 waar wij nog EUR 340,00 moesten bij betalen voor excursies en lunchen. Dit was ook meer als wat eerder vermeld was en je moest hier wel aan mee doen omdat de busreis zo was ingesteld en wij anders in de buurt nergens konden lunchen of iets anders konden bekijken. Dit vonden wij geen probleem maar boek het er gelijk bij zodat je een eerlijke prijs krijgt.
Deze reis heeft ons vele kopzorgen gekost en zagen met angst en beven onze accommodatie tegemoet, onder het eten ging het over de accommodatie en wat de mede passagiers hadden want wij zijn absoluut niet de enige met klachten
Maar wat wij voor een hotels kregen voor deze prijs was ver ondermaats, wij kregen 10 dagen voordat wij weg gingen een schrijven met een waarschuwing over de hotels maar dat hoor je niet 10 dagen van te voren te horen dat behoord in de brochure te staan, zie vet gedrukte tekst hieronder.

Algemene informatie over Groot-Brittannië Eten en drinken in Groot-Brittannië Groot-Brittannië staat niet echt bekend om een culinaire keuken, maar de laatste jaren is er wel meer aandacht voor gezond en lekker eten. Het typische Engelse ontbijt bestaat uit bacon, witte bonen in tomatensaus, gebakken worstjes, ei, bloedworst, enzovoort. Yoghurt, brood, fruit vind je niet zo snel bij het ontbijt. De traditionele High Tea ’s middags met sterke thee, zoete en hartige hapjes en Engelse scones is een aanrader. Het avondeten in Groot-Brittannië kan vetter zijn dan u gewend bent en niet bij elke maaltijd kunt u verse groenten of fruit verwachten. Hotels in Groot-Brittannië We verblijven veelal in authentieke hotels met trappetjes en/of dependances. De kamers in deze hotels kunnen onderling verschillen in afmeting waardoor de inrichting verschilt. Met name de één-persoonskamers kunnen kleiner en eenvoudiger zijn dan een standaard tweepersoonskamer. Badkamers zijn over het algemeen kleiner dan de Nederlandse standaard en beschikken over het algemeen over een bad met douche. De wastafels hebben vaak 2 kranen, 1 voor warm en 1 voor koud water. Niet alle hotels in Groot-Brittannië beschikken over een lift. Indien er een lift aanwezig is, is deze vaak klein. Houdt u er ook rekening mee dat de wijze waarop wordt schoongemaakt voldoende is, maar een andere invulling krijgt dan u wellicht thuis gewend bent.

Als wij dit eerder hadden geweten hadden wij deze reis niet geboekt, niets ten nadele de reisleiding, de chauffeur en de excursies want dat was goed. Deze ellende heeft zeker een stempel op onze vakantie gedrukt welke heel jammer is. Wij hebben regelmatig gezegd dat de vakantieman maar eens naar deze kamers zou moeten kijken want dan had deze man dagwerk aan deze reis.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 11-11-2023 | Accommodatie(s): rondreis dus meerdere hotels
 
3 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar
Met gezin
10
Voor herhaling vatbaar
Excursiereis in Engeland, oktober 2019

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 6

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

We hebben een heerlijke busvakantie achter de rug, mijn kinderen en ik. We zijn door Londen geloodst door een geweldige chauffeur, Nas Meijer, die zijn voorliefde voor Engeland niet onder stoelen of banken stak en ons alle ins and outs vertelde op een erg gezellige manier. Dankzij hem en de gezellige groep, hebben we een fantastische vakantie gehad. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 18-10-2019
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
6,0
Heel mooi land, gewone reis
Groepsrondreis in Schotland, september 2019

  Totaal:
 • 6
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 5

 • Reisleiding:
 • 8
 • Prijs:
 • 5

Vervoer: géén wifi, heel goede maar stugge chauffeur.
Reisleiding :technisch heel goede reisleiding, veel informatie mbt de bezoeken, maar weinig info mbt het huidige Schotland.
Accomodaties: 1ste 2 hotels heel slechte douches; koud -heet.
Eten is gewoon low butget.
Grootste ergenis: misleidende informatie in de OAD-gids.
Voorlopig zeker geen reis met OAD.
Whiskydistileerderij buiten werking, proeverij aanfluiting.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 22-09-2019
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
9,0
Heel erg mooi
Excursiereis in Italië, augustus 2019

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 9
 • Prijs:
 • 9

Een prachtige reis prima vernieuwd hotel.met mooie kamers
De maaltijden zijn uitstekend ,keuze menu uit 2 voorgerechten en
drie hoofdgerechten met lekkere toetjes.

Hele mooie en interessante excursies.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 08-09-2019 | Accommodatie(s): Alpenhof
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Alleenreizend
8,0
Het was erg leuk
Wandelvakantie in Italië, juli 2019

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 8
 • Prijs:
 • 8

Wij hebben met twee berggidsen zes mooie wandelingen door de bergen gemaakt .
Iedere dag met de bus naar een andere berg.
De gidsen waren erg deskundig en vriendelijk.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 08-09-2019 | Accommodatie(s): ora Italie
 
3 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Alleenreizend
10
Veel lol hebben
Excursiereis in Italië, juli 2019

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 10

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

Mooie omgeving goed hotel goede keuken en bediening en een gezellige chauffeur marcel boswinkel een aanrader voor iedereen ook die minder ter been zijn is het daar goed vertoeven een aanrader Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 16-04-2019 | Accommodatie(s): alpenhof lutago italy
De onderstaande ervaringen zijn ouder dan 5 jaar en wegen daarom niet mee in de berekening van het totaalcijfer.
 
2 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
3,0
Voor 11 dagen geen goede ervaring
Oud & Nieuw reis in Oostenrijk, december 2018

  Totaal:
 • 3
 • Vervoer:
 • 6
 • Accommodatie:
 • 2

 • Reisleiding:
 • 2
 • Prijs:
 • 9

Hotel gasthof Heckl was prima.
De chauffeur Henk Terhorst reed uitstekend, maar geen service in de bus. Het toilet stonk. Bij weg rijden hingen er plastic zakken, maar werden later niet of nauwelijks opgehangen, ook de vloer niet schoon.
Door vuile ramen kijken was bepaald geen pretje en na klachten werden ze schoongemaakt.
Alleen thee en koffie kon je tegen betaling krijgen. Verders niets!!
Hotel Rossmann in Greiffenburg is heel sterk verouderd. De badkamer was echt heel slecht zonder een douche gordijn, resultaat hele vloer nat en geen luchtafvoer, nog nooit zo mee gemaakt. Het eten was prima. Veel vleeswaren bij het ontbijt, maar iets van yoghurt of fruit was er niet. Hun eigen wijn was niet te zuipen, dus namen we onze eigen wijn mee uit de supermarkt bij het diner en daar waren ze boos over. Dus niet zakelijk.
Ook kwam de bazin als een echte Duitser over, dit niet dat wel. Daar hadden we allemaal last van. Aardig zijn, maar dan op een rare manier. dit wilde ik even kwijt.

Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 20-01-2019 | Accommodatie(s): GREIFENBURG Fam. Rossmann
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met gezin
9,0
Top! Behalve taxiservice.
Excursiereis in Duitsland, augustus 2018

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

Geweldige reis met een topchauffeur! Mark! Een heel integer persoon die zeer goed rijdt en ontzettend veel parate kennis heeft die hij op een erg prettige wijze deelt. Mark bedankt!

De taxiservice was helaas verschrikkelijk. De chauffeur sprak niet tegen ons, reed als een malle, bleef in de auto zitten en liet ons zelf onze koffers uit de kofferbak pakken. Helaas een groot contrast met onze reis.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 18-08-2018
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
16-20 jaar

9,0
Mooie reis door de Cotswolds
Groepsrondreis in Nederland, augustus 2018

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Samen met mijn zus (20) ben ik (18) afgelopen week naar Engeland (Londen, Cotswolds en Warwickshire) geweest. Hoewel wij de enige jongeren waren, hebben we het heel gezellig gehad met de medereizigers (de meesten waren tussen de 50 en de 75 jaar).
We hebben deze reis gekozen omdat het een goede mix zou zijn tussen moderne steden en oudere dorpen (en dat was het ook). Verder waren de hotels goed en er was WiFi aanwezig. Bij het eerste hotel was er een lopend buffet en bij het tweede hotel was er een keuzemenu. Onze reisleider Nas Meijer was geweldig: hij maakte het iedereen naar de zin en hij stond voor iedereen klaar!
Op een dag zie je veel verschillende dingen, afwisselend met de bus en te voet. Alles wat op de planning staat, hebben we gedaan. Wel zijn er activiteiten waar je voor moet bijbetalen.
Deze reis was heel mooi en precies wat we ervan gehoopt hadden!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 14-08-2018 | Accommodatie(s): Waltham Abbey Marriot, The Walton Hotel
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar
Met partner
-
Vliegreis teleurstellend
Excursiereis in Nederland, juli 2018

  Totaal:
 •  -
 • Vervoer:
 • 1
 • Accommodatie:
 •  -

 • Reisleiding:
 •  -
 • Prijs:
 •  -

Wij maakten van 3 tot 12 juli 2018 de 10-daagse OAD-vlieg/busreis naar Fagernes in Noorwegen. Tot onze teleurstelling en ergernis konden mijn vrouw en ik het niet voor elkaar krijgen om bij het inchecken in het KLM-vliegtuig twee stoelen naast elkaar te reserveren. Niet op de heenreis en niet op de terugreis. Veel medereizigers uit het gezelschap (van de groep van 38) overkwam hetzelfde en zaten in het vliegtuig op andere rijen dan hun partner of vriend(in) met wie zij gelijktijdig de reis hadden geboekt.
Volgens Sylvia van OAD zou een ‘tussenpersoon’ dit niet goed hebben doorgegeven aan KLM. Het heeft ons nogal geërgerd dat mensen die gelijktijdig samen boeken, niet naast elkaar in het vliegtuig worden geplaatst. Zoiets vinden wij wel van zelfsprekend. OAD en KLM blijkbaar niet.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 25-07-2018 | Accommodatie(s): Fagernes
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar
Met vrienden
9,0
Nas is Top
Kerstreis in Duitsland, december 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 •  -

 • Reisleiding:
 • 9
 • Prijs:
 • 10

TOP chauffeur, Nas Meijer, geweldige humor! Ik heb blauw gelegen op de terugreis vandaag. :-)))
Groetjes,
Anne-Mary uit Geesteren (kruidentuin/Knoefbakker, lijn 64) :-)))
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 15-12-2017 | Accommodatie(s): Keulen
 
10 van 10 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
10
Topvakantie in Noorwegen.
Groepsrondreis in Noorwegen, september 2017

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

Een fantastische reis gehad naar Noorwegen. Wat een prachtig land. We boften met het weer en zeker ook met de chauffeur/reisleider Peter Rasenberg. Wat een geweldige kerel is dat zeg. het is iemand met een gigantische kennis van Noorwegen en hij weet dat met je te delen via prachtige verhalen die, met enthousiasme en humor gebracht, van begin tot einde weten te boeien. Peter is een geboren entertainer met hoogwaardige educatieve gaven en dat, met de schoonheid van Noorwegen en het prachtige programma deze week, maakt de reis naar Fagerness en omgeving tot een onvergetelijke belevenis. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 21-09-2017 | Accommodatie(s): scandic / fagerness
 
1 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
4,0
Niet best.
Rondreis in Wales, augustus 2017

  Totaal:
 • 4
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 4

Excursies die niet door gingen, door verkeerde afspraken.
Of excursie ging niet door wegens tijdgebrek.
Laatste hotel in sauna geslapen, met slechte diner.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 26-08-2017 | Accommodatie(s): Diversen
 
5 van 5 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
9,0
Topvaantie in Noorwegen
Excursiereis in Noorwegen, augustus 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

Fantastische excursie/busreis onder de bezielende leiding van Topchauffeur/reisleider Peter Rasenberg met als utvalsbasis Fagernes..
Overweldigende natuur en bijzondere historie. Veel gezien van en geleerd over Noorwegen, goed divers gezelschap kortom een reis waarvan we nog lang zullen nagenieten en Peter met zijn altijd goede humeur en kennis van zaken zullen we nooit vergeten!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 19-08-2017
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar

10
Een fantastische ervaring!
Groepsrondreis in Noorwegen, augustus 2017

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

Dit was een 8-daagse rondreis door centraal Noorwegen.
Het was in één woord FANTASTISCH!
We hebben het getroffen met het weer, maar dat heb je niet zelf in de hand. Noorwegen is een prachtig land!
We hebben het ook enorm getroffen met onze chauffeur / reisleider Peter Razenberg. Zijn Noorse netwerk is enorm groot. Onder andere daardoor weet hij zóveel te vertellen over Noorwegen en de Noren. Hij vertelt op een interessante, humorvolle manier over de volksaard en de geschiedenis. En had hij even geen verhalen meer over onze bestemming van die dag, dan vertelde hij over zijn belevenissen. We hadden regelmatig de slappe lach!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 16-08-2017 | Accommodatie(s): Scandic Valdres
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met gezin
9,0
Noorwegen fantastisch leuk.
Groepsrondreis in Noorwegen, augustus 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Ik heb met mijn dochter deze reis gemaakt, en deze was zeer geslaagd.
We hebben veel gezien van Noorwegen, een oude staafkerk, Geiranger -
fjord, de Flam baan en de boot cruise maar we zijn ook bij Marit Anne geweest deze maakte met weefgetouwen mooie kleden daar hebben we nog wat gegeten heerlijk.
Ook de dagtocht de Jotunheimen was geweldig.
Onze buschauffeur Peter wist veel over de cultuur van het land te vertellen, en wist iedereen te boeien met zijn verhalen.
We hebben ook veel gelachen, was erg gezellig in de bus.
Eigenlijk in een woord Fantastisch .

Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 14-08-2017 | Accommodatie(s): scandic valdres noorwegen
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met vrienden
9,0
Geweldig
Groepsrondreis in Engeland, augustus 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Geweldige reis, uitstekende chauffeur/reisleider Nas Meijer!
Hotels waren prima, eten was goed verzorgd
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 13-08-2017
 
4 van 4 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar

9,0
Perfect
Groepsrondreis in Noorwegen, augustus 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Ietwat sceptisch en bevooroordeeld, begonnen wij aan een groeps/bus rondreis Noorwegen. Moeder en dochter. 53 en 19. Wat moesten we verwachten. Allemaal invalide bejaarden? Een zure vakantie, maar wel met mooie natuur?
Niets was minder waar. Een gemeleerd gezelschap. Er bleken 5 ouders met kind te zijn, in de leeftijd van 13 t/m 26. Verder vriendinnen, stelletjes etc En stuk voor stuk allemaal leuke gezellige mensen. Leeftijd blijkt onbelangrijk en geen issue! Een leermomentje.
De natuur was prachtig, de bus comfortabel, hotel prima in orde met lekker zwembad, sauna en fitness. En dan....de enorme grote kers op de taart.... Onze reisleider en chauffeur Peter Rasenberg. Wat een man. Groot respect voor!
We hebben in 1 week meer geleerd dan de jaren op school waar leraren ons op een saaie manier probeerde ons wat bij te brengen over de geschiedenis, of over aardrijkskunde, over sagen etc. Peter wist iedereen in de ban te houden met uitvoerige verhalen op een hilarische manier verteld. Ik zou zo een luisterboek van hem kopen. En het mooie was, dat op de betreffende locatie dan ook nog het hoogtepunt van het verhaal was. Wat heeft die man een kennis en humor. En wat houdt hij alles goed in de grip. OAD, gefeliciteerd met deze topper. Zo ga je ze niet veel vinden!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 13-08-2017 | Accommodatie(s): Scandic Valdres
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
10
Uniek ervaring!
Groepsrondreis in Noorwegen, augustus 2017

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

Imponerende natuur. Je voelt je zo nietig tussen die reuzen van bergen. Wat een rust en ruimte. Werkelijk fantastisch!
Een mooi hotel. Wij hadden een kamer met fjordzicht
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 12-08-2017 | Accommodatie(s): Hotel
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
10
Fantastische vakantie
Excursiereis in Noorwegen, augustus 2017

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

We hadden een fantastische vakantie! Prachtige, overweldigende natuur en schitterende verhalen van chauffeur/reisleider Peter. Zulke prettige en goed geïnformeerde reisleiders zullen er niet veel zijn. We hebben vaak zo ontzettend gelachen als hij zijn verhalen vertelde. Een geboren entertainer. Het was ook een fijne groep. Door mobiliteitsproblemen ging het in- en uitstappen van mijn man niet vlot, maar we hadden de indruk dat niemand zich eraan stoorde. Peter liet de bus altijd even zakken. Dat geeft al aan hoe attent hij is. Hij (of een ander lid van de groep) zorgde dat de opvouwbare scootmobiel al klaarstond als we uitgestapt waren en weer werd ingeladen als we terug kwamen. Het hotel was prima, het ontbijt heerlijk. Het diner in buffetvorm was lekker, maar niet altijd even warm. Kortom, een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 11-08-2017 | Accommodatie(s): Scandic Hotel, Fagernes
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
8,0
Legpuzzel Valdres
Rondreis in Nederland, juli 2017

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

8 dagen Valdres

prachtige reis gemaakt door de Valdres. Vanaf dag 1 was Peter Rasenberg een geweldige gastheer . Hij wist ons steeds weer te boeien met zijn verhalen over de cultuur, bevolking en natuur in Noorwegen. Ook zijn beeldende manier van vertellen zullen we niet snel vergeten
Tijdens ontbijt/lunch en diner was alles goed geregeld.

Het programma was goed ingedeeld en niet vermoeiend.

Mede door de inbreng van Peter waren de 8 dagen om niet te vergeten.
peter nogmaals bedankt en misschien plakt de OAD er nog een jaartje bij aan
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 30-08-2017 | Accommodatie(s): Scandic hotel /Fargernes
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar
Met partner
4,0
Teleurgesteld door OAD
Groepsrondreis in Nederland, juli 2017

  Totaal:
 • 4
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 3

 • Reisleiding:
 • 4
 • Prijs:
 • 4

De hotels en vooral ook het eten in de hotels vielen erg tegen.

De reis zou naar Hotel Moresco gaan maar vlak voor vertrek heeft OAD ons omgeboekt naar Hotel Punta. We zouden een hotel met balkon en zeezicht krijgen, aan zee maar hotel Punta ligt hoog op een berg waar je zeer lastig vanaf komt. Het is ver van zee en heeft honderden trappetjes. Het is ook helemaal geen 4sterrenhotel zoals beloofd, dat bestaat niet, alles was stuk en slecht en ging fout.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 26-08-2017 | Accommodatie(s): Hotel Santa Catarina Sarzana enHotel Punta Arenzano
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar
Met partner
9,0
Fagerness, OAD, Peter Rasenberg
Excursiereis in Noorwegen, juli 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Dank zij een geweldige Peter Rasenberg als reisleider is dit een voor ons een heel mooie vakantie geworden. Door zijn verhalen heeft de reis absoluut een extra dimensie gekregen. De natuur kun je gewoon genieten maar die gaat extra leven door zijn informatie. Hij weet verschrikkelijk veel van het land en brengt dat op een bijzondere wijze aan zijn gezelschap over. Peter dank je wel! Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 13-08-2017 | Accommodatie(s): Hotel Scandic
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar
Met partner
9,0
Fantastische reis!
Excursiereis in Noorwegen, juli 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 •  -

We hadden een heerlijke vlieg/busreis. En de reisleider Peter Rasenberg was eenvoudig gezegd: fantastisch! Hij heeft er voor gezorgd dat we nu alles over de omgeving weten en ook hoe het allemaal zo gekomen is. Daarnaast wist hij vol humor nog andere verhalen over trollen, vikingen en nog veel meer. zodat we nog nooit zo gelachen hebben op een vakantiereis! Het hotel was prima en het eten ook. De excursies lieten ons mooie stukken van Noorwegen zien en weer leerden we intussen van alles.
Deze reis is beslist aan te bevelen en dan maar hopen dat Peter uw chauffeur is!!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 01-08-2017 | Accommodatie(s): Scandic hotel, Fagerness
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
31-40 jaar
Met partner
9,0
Geweldige reis
Groepsrondreis in Noorwegen, juli 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 9
 • Prijs:
 • 8

Geweldige groepsreis in de regio Valdres in Noorwegen. Erg onder de indruk van de mooie natuur! Super begeleiding door Peter! Veel te weten gekomen over Noorse historie (en vele andere feiten). Peter kan geweldig vertellen en dit heeft ons reisplezier nog meer vergroot. Fagernes is prima uitvalsbasis maar in het dorpje zelf is weinig te doen. Hoogtepunt Geirangerfjord. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 31-07-2017 | Accommodatie(s): Scandic Valdres
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
9,0
Super vakantie bedankt Peter Rasenberg
Excursiereis in Noorwegen, juli 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 9
 • Prijs:
 • 9

Goed verzorgde reis mede door de deskundige begeleiding van Peter Rasenberg. Veel te weten gekomen over de historie en cultuur van de Noren.
Super vakantie geweest , was onze eerste groepsvakantie.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 30-07-2017 | Accommodatie(s): Scandic vadress
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar
Met vrienden
9,0
Graubunden
Excursiereis in Zwitserland, juli 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Lydia onze Chauffeuse was geweldig reis ook veel gezien
voor dieet was goed gezorgd,fijne reis gehad
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 20-07-2017 | Accommodatie(s): Turmhotel Victoria Davos
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar
Met partner
9,0
Een reis om nooit te vergeten
Excursiereis in Noorwegen, juni 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Schitterende reis onder leiding van Peter Rasenberg. Rijdend door en kijkend naar de overweldigend mooie natuur hebben we met veel plezier alle verhalen aangehoord, waarmee Peter ons (met veel humor!) een goed inzicht gaf in de geschiedenis van Noorwegen en speciaal van deze streek.
Een prima hotel, veel afwisseling in de gemaakte excursies: kortom:, : het was top!!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 14-06-2017 | Accommodatie(s): Scandic Fagernes
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
9,0
Een prachtige ervaring
Groepsrondreis in Noorwegen, juni 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

Hele fijne vakantie gehad mede dankzij onze chauffeur/reisleider Peter Rasenberg. Niet alleen is hij een uitstekende chauffeur..maar ook een man met een enorm brede kennis van Noorwegen. De sages en legenden die hij ons elke dag weer vertelde met de nodige humor waren geweldig...we hebben nog nooit zo gelachen! Ook werden we uitstekend verzorgd door hem en hebben we veel interessante kanten van Noorwegen meegemaakt.Alle lof voor deze man !! Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 12-06-2017 | Accommodatie(s): Scandic Valdress
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
8,0
Geweldige mooie reis
Groepsrondreis in Noorwegen, juni 2017

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 7

Geweldige reis (onze eerste kennismaking met Noorwegen). Mede door de chauffeur/reisleider Peter Rasenberg hebben we enorm genoten. Hij regelde alles zeer goed en we konden op hem rekenen. De juiste persoon op de juiste plaats. Wat een kennis en humor heeft die man. Peter bedankt voor deze onvergetelijke reis/ervaring.

Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 11-06-2017 | Accommodatie(s): Scandic Hotel Fagernes
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
9,0
Een prachtige ervaring
Groepsrondreis in Nederland, juni 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

Hele fijne vakantie gehad mede dankzij onze chauffeur Peter Rasenberg. Niet alleen is hij een uitstekende chauffeur..maar ook een man met een enorm brede kennis van Noorwegen. De sages en legenden die hij ons elke dag weer vertelde met de nodige humor waren geweldig...we hebben nog nooit zo gelachen! Ook werden we uitstekend verzorgd door hem en hebben we veel interessante kanten van Noorwegen meegemaakt.Alle lof voor deze man ! Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 09-06-2017 | Accommodatie(s): Valdress Scandic hotel Fagerness geweldige
 
5 van 5 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
8,0
Rondreis Noordkaap
Rondreis in Noorwegen, mei 2017

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 6
 • Prijs:
 • 7

Van 22 mei t/ m 7 juni rondreis Noordkaap, Lapland en Lofoten gemaakt met OAD.
Gereisd met Excelent bus. Uitstekend vervoer en prima chauffeuse.
Door winterse omstandigheden zeer spannende tocht naar Noordkaapplateau. Complimenten voor inspanning reisleiding ter plekke om e.e.a door te laten gaan.
Verbeterpunten:
Doordat we een week te vroeg in het seizoen waren ging de geplande overtocht op de Lofoten niet door. Hierdoor een flink stuk van deze bijzondere eilandengroep niet gezien.
Ook was om dezelfde reden het Saami museum nog niet geopend.
Ons inziens had dit beter georganiseerd kunnen/ moeten worden. Genoemde zaken zijn geen overmacht en kunnen vooraf worden getackeld.
Onze reisleidster gaf (ongevraagd) aan dat ze " er ook nog in moest komen", want het was haar eerste reis van het seizoen.
Bij uitleg onderweg naar onze mening te vaak de tekst :"Dat weet ik niet zeker" en "Ik geloof...."
Ook hebben wij lang moeten wachten op een antwoord op onze vraag over de voorwaarden rondom gratis WiFi in de bus .
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 19-06-2017 | Accommodatie(s): Nvt
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar

9,0
Prima
Excursiereis in Noorwegen, mei 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 9
 • Prijs:
 • 8

Wij hebben een heerlijke reis gehad.Omdat mijn man (88) ziek was geweest, gingen wij redelijk blanco op pad. Alles zeer naar wens verlopen. Naar onze mening ( beroepsmatig altijd veel greisd) was het een prettig hotel met een vriendelijke staf. Badkamer zou beter kunnen: Liever een veilige douche dan een bad dat je de hele week niet kunt gebruiken.
Alle lof gaat naar chauffeur/reisleider Peter

Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 12-06-2017 | Accommodatie(s): Fagerness, Noorwegen
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Alleenreizend
9,0
Top reis, prima hotel
Excursiereis in Noorwegen, mei 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Top vlieg/bus rondreis gehad van 20 t/m 27 mei 2017. Zeer kundige chauffeur / reisleider Peter Rasenberg. Deze man verdient een standbeeld bij OAD. Visitekaartje voor het bedrijf. Diegene die nog een keer een prachtige reis naar Noorwegen willen maken, dit is je laatste kans want Peter moet er ivm leeftijd helaas mee stoppen eind van het jaar. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 10-06-2017 | Accommodatie(s): Scandic hotel Fagernes
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
8,0
Weldige en zeer mooie reis super.
Excursiereis in Noorwegen, mei 2017

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Onze ervaring van 27 mei t/m 3 juni was geweldig.
De reis boeide van de eerste tot de laatste dag, dit was vooral te danken aan de geweldige chauffeur/reisleider Peter Rasenberg deze had zoveel informatie over Noorwegen van het verleden tot het heden hij had zo geschiedenisleraar kunnen zijn, geweldig Peter en Oad wees zuinig op zulk personeel nogmaals een super reis om nooit te vergeten.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 08-06-2017 | Accommodatie(s): Scandic Hotel Fagernes
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
8,0
Fantastisch vlieg-/busreis 8 dagen Noorwegen
Excursiereis in Nederland, mei 2017

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 7
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 8
 • Prijs:
 • 8

Wij waren ook met Peter Rasenberg in Noorwegen (Scandic Hotel - Fagernes). Hij is een uitstekende reisleider/chauffeur. Het excursieprogramma is gevarieerd en is zeer geschikt voor mensen die houden van natuurexcursies.
Ook de vliegreis met KLM was natuurlijk goed.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 06-06-2017 | Accommodatie(s): OAD
 
5 van 8 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
8,0
Prachtige ervaringen met busreis
Excursiereis in Noorwegen, mei 2017

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 7

Met deze reisleider peter rasenberg kon het niet stuk gaan; geweldige verhalen over het land en de geschiedenis ervan, iedereen genoot ervan. Hij is alle dagen voor ons in touw geweest, niks was hem te veel en heeft bijgedragen aan een heel goede beleving van onze vakantie. Alles was oké Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 06-06-2017 | Accommodatie(s): fagerness
 
1 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
8,0
Super leuke en mooi vakantie
Groepsrondreis in Noorwegen, mei 2017

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Prachtige reis (27/5 tot 3/6 2017)met een uitstekende reisleider/chauffeur. Peter Razenberg wist iedereen in de ban te houden met uitvoerige verhalen en sagen, die vaak ook nog bij de juiste steen of berg hun climax bereikte. Of ze nu allemaal klopten Allah het was super, Daarnaast met een enorme kennis en bevlogenheid van Noorwegen. De mensen hingen aan zijn lippen. Deze man is een aanwinst voor de OAD en wij zullen graag nog een keer met hem reizen. Wij hadden het geluk dat de bergen deze week voor het eerst tot de toppen open was en wat hebben we genoten.
Het hotel is onlangs overgegaan naar de Scandic groep, Het was een goed hotel eten een 7 wat meer afwisseling was op zijn plaats geweest maar het was lekker. Kamers prima met goede douche wel veel lawaai aan de kant van de parkeerplaats cq berg, Goede bedden, Maar peter maakte alles weer iedere dag tot een 10 uitstekende sfeer maakte hij in de bus en dat werd ook super gewaardeerd. Ondanks de pech de laatste dag versleten accu's bleef hij vrolijk e maakte er weer wat van. Was iedereen maar zo bevlogen over zijn werk. Het werd een super vakantie Oad en peter bedankt.
Gr Monika en Edo
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 03-06-2017 | Accommodatie(s): oad
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar
Met partner
10
Fantastisch
Excursiereis in Noorwegen, mei 2017

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

Prachtige reis met een uitstekende reisleider/chauffeur. Peter wist iedereen in de ban te houden met uitvoerige verhalen en sagen, die vaak ook nog bij de juiste steen of berg hun climax bereikte. Daarnaast met een enorme kennis en bevlogenheid van Noorwegen. Deze man is een aanwinst voor de OAD en wij zullen graag nog een keer met hem reizen.
Het hotel is onlangs overgegaan naar de Scandic groep, dus aangenomen mag worden dat een renovatie van kamers en badkamers zal gaan plaatsvinden
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 30-05-2017 | Accommodatie(s): Scandic Fagernes
 
1 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar

9,0
Toppie zeker door Peter.
Excursiereis in Noorwegen, mei 2017

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 7
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

We hadden een superreis, door Peter Rasenberg chauffeur/reisleider en we boften ontzettend met het weer. Peter maakte de reis. Ook in zijn vrije tijd stond hij voor ons paraat met een excursie naar het openluchtmuseum en verzorgen van de lunch. We hebben genoten van zijn verhalen en humor. Hoop dat er in de toekomst nog heel veel mensen kunnen genieten van zijn kennis en professionaliteit. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 28-05-2017 | Accommodatie(s): Scandinavië hotel
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar
Alleenreizend
10
Voor herhaling vatbaar, geweldig
Kerstreis in Hongarije, december 2016

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 6
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 •  -

Het was mijn eerste reis alleen! Een avontuur! Maar de service van OAD was uitstekend, het gezelschap was heel gezellig en de gids in Budapest, Gabriella Huberts was zeer deskundig en zeer betrokken bij het gezelschap. Alle extra dingen, zoals naar het vliegveld komen, toen we, door pech met het vliegtuig, daar vast zaten en ons weer incheckte en ons wist onder te brengen in Airporthotel, die nazorg was geweldig, een 10 met een griffel. Ik kijk weer uit naar een volgende reis. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 08-01-2017 | Accommodatie(s): Radison Blue Budapest
 
door
61-70 jaar
Met partner
8,0
Cruise
Cruise in Oostenrijk, december 2016

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 8
 • Prijs:
 • 8

Mooie reis gehad genoten,hopen het nog een keer te doen een aanradar want waar wy gaan of staan oad staat altyd voor ons klaar

Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 05-01-2017 | Accommodatie(s): boot
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
8,0
Prachtige reis!
Rondreis in Italië, september 2016

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 6

 • Reisleiding:
 • 9
 • Prijs:
 • 7

Busreis Drielanden Italie, Oostenrijk & Slovenie.
Schitterende reis met een uitstekende chauffeur/reisleider Marcel Boswinkel, die nog echt lol in zijn werk had en een uithangbord is voor de doorstart van OAD! Hotel Il Cervo gedateerd met wel heel vriendelijk personeel. Ontbijt zeer goed, diner heel wat minder, met name het hoofdgerecht was gewoon slecht. Douche niet goed schoon en toiletpapier werd niet aangevuld. Voor het zwembad (splinternieuw) moet 7.50 euro per keer voor worden betaald. Dit zou weleens mede de reden kunnen zijn dat OAD dit hotel niet meer gaat boeken.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 01-10-2016 | Accommodatie(s): Il Cervo
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met gezin
10
Grandioos
Excursiereis in Oostenrijk, juli 2016

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 10

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

Ik ben al voor de 4e keer met Oad geweest,en heb hele goede ervaringen,het betreft vooral de bestemming Nassereith Landhotel Seeblick.
Ook de chauffeur was een vakman en tevens erg aardig voor ons allemaal.
Ik ga in januari voor de 4e keer naar Oostenrijk (Nassereith)
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 26-07-2016 | Accommodatie(s): Landhotel Seeblick
 
3 van 9 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Alleenreizend
6,0
Hoe onze reis werd beinvloed
Groepsrondreis in Nederland, juli 2016

  Totaal:
 • 6
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 1
 • Prijs:
 • 5


De reis die wij hebben gemaakt was: Rondreis Hoogtepunten van Schotland,

Zal de review in 3 delen opsplitsen.

1. Boeken van de reis
2. Reisbescheiden
3. De reis

1.Boeken van de reis.

Wij boeken de reis bij Oad op 19 april jl via de nieuwsbrief van Oad die in mijn mailbox zat kwamen wij erachter dat op deze reis een korting werd gegeven van €50,00. Gemaild naar de afdeling reserveringen met de vraag komen wij in aanmerkingen voor deze korting, nee was het antwoord van Oad, de Aktie loopt t/m maandag 18 april terwijl ik de vraag nog geen dag later stelde aan Oad.
Dus geen korting, terwijl als je de nieuwsbrief volgt van Oad regelmatig korting word gegeven van €100,00 op een reis, zo ook de eerst volgende reis naar Schotland, 27 juli as.
Zoals gezegd ik hoop dat de reis goed gaat verlopen, dit is immers onze eerst teleurstelling.

2.Reisbescheiden.

De reisbescheiden worden naar ons toe gemaild maar liefst 13 pagina’s.
Dacht nou dat kan ik dus gaan uitprinten, ik wil best meehelpen om de wereld groen te maken, maar Oad legt dit nu bij mij neer terwijl ik vind dat het toegestuurd had kunnen worden, ik heb immers geen printer, de buurman heeft ons geholpen.
Deze mail kreeg ik van: Oad Customer Contact Center
De reisbescheiden worden 10 dagen voor vertrek verstuurd. Indien u deze per post wilt ontvangen, rekenen wij administratiekosten €7,50.
Is dit akkoord?

Dit is even wat €7,50 vragen om een paar velletjes papier op te sturen, natuurlijk vind ik dit niet goed, Oad legt het bij zijn klant neer vind ik, niet echt klantvriendelijk, maar wel een enquêteformulier aan ons geven met een antwoordnummer, het is maar hoe je het bekijkt.
Dit is onze tweede teleurstelling.

3.De Reis.

Start 27-06-2016 van IJmuiden naar New Castle boot reis goed verlopen.

Dinsdag 28-06-2016.
Edinburgh, Royal Yacht Britannia, Perth
Na het ontbijt aan boord volgt de ontscheping in Newcastle. We steken de grens over naar Schotland en rijden eerst in de richting van Edinburgh waar we het Royal Yacht Britannia bezoeken, het voormalige schip van de Royal Family. We verblijven twee nachten in de het mooie plaatsje Perth.

Wat gebeurt in de bus: Op de weg naar Edinburg begint Marjan Hartzema, onze reisleidster een opsomming te geven van de kosten van de bezienswaardigheden, ze kwam uit op £120,00 pond per persoon, de verontwaardiging was enorm in de bus, zeker in de omgeving waar wij zaten. Ze waren er allemaal van overtuigd dat het bezoeken van de bezienswaardigheden in de reissom zat, alle tassen gingen open de reispapieren werden nageplozen, konden niet vinden.
Ook niet bij de mensen die geboekt hadden via een reisbureau, zo ook in onze reisbescheiden konden wij niets vinden, het volgende staat in de reisbescheiden.

Entreegelden en optionele excursies
Bij iedere reis staat in de prijstabel een richtprijs vermeld voor de entreegelden zoals beschreven in het reisprogramma. De keuze is aan u om wel of niet een bezienswaardigheid te bezoeken. Daarnaast worden ook optionele programma-onderdelen aangeboden. De kosten van de optionele excursies zijn dus geen onderdeel van de genoemde entreegelden. Verder kan het voorkomen dat uw chauffeur of reisleid(st)er u ter plekke een extra programma-onderdeel aanbiedt. Mocht tijdens de reis niet geheel duidelijk zijn waar u precies welk bedrag voor betaalt, vraag dan om een schriftelijke specificatie. Voor de entreegelden, de vermelde optionele programma-onderdelen en de aangeboden extra's geldt dat dit te allen tijde vrijblijvend is, het is tenslotte úw vakantie.

In deze alinea staat geen richt bedrag,maar nergens in onze papieren hebben wij een bedrag kunnen vinden, wel optionele excursies, nl. 1 van €17,00 en 1 van €27,00.
Marian vraag aan de mensen wie mee wilt naar het Royal Yacht Britannia, daarop heb ik gereageerd met de volgende woorden, wil wel mee, maar ik wil niet betalen, dit komt omdat de groep nog steeds dacht het zit in de reissom.

Reisleidster heeft hierover met Oad gebeld, dus het zou bij u bekend moeten zijn. Reisleidster kwam terug in de bus. Ze had voor ons de mededeling dat Oad een gedeelte voor haar rekening nam en wij de rest moesten betalen, £65,00 pond per persoon.

Tot op de dag van vandaag weet ik niet waaraan de £65,00 pond is besteed.

Er is afgesproken dat reisleidster in het Salutation Hotel van degene die het wilde, de entreegelden zou gaan innen, na het diner in de lounge.
Wij waren dus nog steeds ontdaan en best wel boos, het was immers het gesprek van de dag en er waren weinig reizigers die er begrip voor hadden.
Zo ook wij gingen naar de tafel van reisleidster om te gaan betalen, ik maakte haar wel duidelijk dat dit de 3e misser is van Oad sinds het boeken van onze reis, dit viel niet goed bij de reisleidster.
Ik had mijn rekening bij me en daarop had ik met pen geschreven: Ik betaal onder protest en wil graag een handtekening hebben voor het geen wat ik betaal, nou dat kreeg ik niet, de reisleidster wilde geen handtekening plaatsen, toen ging het licht echt uit bij ons. Ik werd zo boos dat ik zei, zorg maar dat ik naar New Castle kom, zet me maar op de boot naar huis, waarop de reisleidster zei, ga daar maar even staan, ze gaat eerst de anderen reiziger laten betalen, hoe vind je dit dan, we worden ergens in de hoek onderaan de trap in de lounge geparkeerd.
We hebben daar bijna een uur gestaan, daar zagen we dat ze het over ons had en bij medereizigers heeft ze wel een handtekening gezet op dat moment, kennelijk had ik er toch wakker geschut.
Na bijna een uur wachten, onze avond naar de maan, maar dat even ter zijde, moesten we weer bij de dame komen.
Je valt mij aan zegt ze, ik vroeg hoezo dan, nou met je opmerkingen dat de reis bij het boeken al verkeerd ging, ik val niemand aan, zij vertegenwoordigd Oad en daar zal ze zich naar moeten gedragen, ik heb een klankbord nodig.
Ook kreeg ik te horen dat ik de stemming in de groep aan het verzieken was, ik??? Deze opmerking heeft onze reis gekleurd op een verkeerde mannier, ging de groep naar rechts, gingen wij naar links, voelden ons niet prettig bij de groep en dat neem ik de reisleidster kwalijk.
Ben praktisch doof en durf niet eens in een groep mee te praten. Gaat wel lekker hoor.
Ook kregen we van andere reiziger ons verhaal te horen, die had Marian met hun gedeeld, hoezo privacy???
Onze 2e dag van een 10daagse reis…de reisleidster had het idee om de volgende dag hierop terug te komen in de bus, waarop ik reageerde, je gaat mij niet aanspreken op iets waarvan zeker 15 mensen bij ons in de bus op reageerde. Wat een moeilijk reisleiderster, zo onprofessioneel.

Tot slot over dit item, wij zijn nooit een bedrag tegen gekomen van wat er nog betaalt moest worden voor entreegelden, in de bus hoorde wij voor het eerst een bedrag van €75,00 dat op de website vermeld zou staan, thuis gekomen hebben we dit gecontroleerd. In het mailverkeer met Oad nooit geen indicatie bedrag van de intreegelden, in de reisbescheiden nooit geen indicatie bedrag van de intreegelden, nergens hierover iets ontvangen van Oad. Maar de reisleidster zei, dat wij begrip moesten opbrengen voor Oad.

We gaan verder in onze reis, daar leer ik Paul de chauffeur steeds beter kennen, ik zie hoe functioneert en hoe hij de bus berijdt en onder controle heeft.
Zou men in een review sterren mogen geven, dan zou Paul van ons de maximale scoren krijgen, 5 sterren. Super zoals hij de reis verzorgt, rustig, kalm, relax, perfect op tijd en alles willen doen voor de reizigers, geweldig.

De reisleidster, als ik haar ook sterren zou willen geven, dan kom ik op 2 sterren, waarom? Zal ik gaan uitleggen:
Zij heeft op de 1e avond in Perth onze dure reis met haar opmerking om zeep geholpen,mijn vrouw en ik hebben die nacht niet geslapen. Wij zijn erg ontdaan en verdrietig dat onze reis voor de rest van de nog komende dagen een behoorlijke knauw heeft opgelopen.
Wij zijn door haar gekleineerd, respectloos behandeld. Dit kan niet vinden wij, zij vertegenwoordigd Oad en heeft zich naar onze mening ons te helpen en niet te veroordelen.


Onze mening over de deskundigheid van de reisleidster.
Ze heeft een vlotte babbel, ze is best wel deskundig, maar haalt heel veel informatie uit boekjes, die ze dan door de luidspreker vertelt. Ze maakt veel stops om de reiziger maar te laten kopen, lunchen, koffiedrinken, ook vond ze het nodig dat we geld neer moesten leggen in de hotelkamers voor de schoonmaak.
Tot slot over dit item, de laatste avond in Drymen hotel Winnock, zaten 110 personen in een te kleine ruimte te dineren ,heel veel lawaai,daar kan ik met mijn gehoor problemen niet tegen, ik heb de ziekte van Meniere en dat is een aandoening aan het gehoor, ben dus tijdens het dineren weg gegaan en heb in overleg met de bediening een plekje gekregen in de lounge.
Ik zat daar, toen de reisleidster voorbij kwam en niets tegen mij zei of vroeg waarom ik apart zat.
Even later had ik mijn eten en de reisleidster kwam weer voorbij en ze zei eet smakelijk en liep door. Ik was ziek aan het worden door mijn gehoor en het lawaai en de dame vraagt niets, hoezo professioneel, echt waardeloos.

Conclusie
Schotland is een zeer mooi land, de reis met Oad heeft onze reis gekleurd op een verkeerde manier.
Wij en vele met ons voelen ons misleid door de fout in de brochure.
Wat ons betreft heeft de opmerking van Marian ons gekleineerd, we zijn in een hoek gezet waar wij totaal niet horen, we zijn respectloos behandeld gekleineerd en mogen bij Marian geen mening hebben. We zijn wel een echtpaar van 63 jaar.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 22-07-2016
 
door
41-50 jaar

10
Mooi land streek moravie
Excursiereis in Tsjechië, juli 2016

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 10

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

Het was een mooie reis veel gezien van steden / natuur
chauffeur frank is een goede chauffer en begeleiden als gids

zeer leuke groep
als jullie hier mee door gaan word het van zelf een mooi vacantie land { mooi moravie
]
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 21-07-2016 | Accommodatie(s): hotel panon hodonin
 
door
51-60 jaar
Met gezin
8,0
Nog een keer overdoen
Natuurreis in Noorwegen, mei 2016

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Geweldig. De chauffeur tevens reisleider Peter was geweldig. Het hotel eenvoudig maar goed. Het eten was zeer smakelijk. Al met al met alle medepassagiers een geweldige reis. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 08-06-2016 | Accommodatie(s): thon hotel fagernes
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
10
Geweldige 8dagen gehad.Gezellig Familie hotel..
Hotel in Oostenrijk, augustus 2015

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 9
 • Prijs:
 • 9

Het was een mooie reis met de bus,chaffeur was goed.Leuke groep in de bus,gezellig hotel.Lekker eten,echt een aanrader..Buschaffeur was perfect,een rustige man..Martin je krijgt van ons een dikke 10... Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 04-10-2015 | Accommodatie(s): Land hotel seeblick | Vervoer: bus
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
10
geweldige mooie reis
Groepsrondreis in Oostenrijk, augustus 2015

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 10

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 •  -

De reis naar de drie alpen-landen met standplaats Nauders was een geweldige reis, met Wim Willemsen als een zeer ervaren chauffeur en verteller!
Hotel Bergblick is een prima hotel met mooie kamers en uitzicht aan de voorkant met uitzicht op de bergen, prachtig!
Een reis om aan te bevelen bij iedereen.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 20-09-2015 | Accommodatie(s): Hotel Bergblick, Nauders | Vervoer: bus
 
door
61-70 jaar
Met partner
9,0
Top reisleider en chauffeur
Groepsrondreis in Noorwegen, augustus 2015

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 9
 • Prijs:
 • 9

Een topreis gehad . Stralende zon, prima onderkomen (bijgeboekt kamer aan het water)
Fijne bedden, uitgebreid ontbijtbuffet en diner goed klaargemaakt en lekker.
Reisleider/chauffeur Peter Rasenberg is een unieke man die iedereen een fijne vakantie wil bezorgen. Vertelt veel over het land, de geschiedenis en het bijgeloof van de Noren. Met heel veel humor over de trollen en andere duistere figuren met verandering van stem zodat we af en toe niet meer bijkwamen van het lachen.
Bedankt Peter
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 28-08-2015 | Accommodatie(s): quality hotel en resort fagernes | Vervoer: vliegtuig en bus
 
2 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door

-
Reisleider perfect!! hotel ook. organisatie moet indeze vorm goed opletten
Groepsrondreis in Noorwegen, augustus 2015

  Totaal:
 •  -
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 •  -

De reisleider / chauffer maakte de vakantie; goed ingelezen en bekend met lokale bevolking en vooral ; betrokken en attent. kent geschiedenis en cultuur en natuur en de weg op zn duimpje, verteld verhalen en is een prima entertainer en ook nog cateraar!! de reisleider is er een die je nergens treft!uitstekend.
OAD Goor zei dat we meer dan 200 euro voor een vliegtuigplaats extra moesten betalen in een bepaalde week!!! dat is toch al te gek, en dat lag aan KlM. ook inchecken verzorgen kon niet, dan moesten we naar een reisbureau; eerst reisden ze met SAS, dan hoefde je niet extra te betalen; maar OAD verkiest KLM< en maakt het dus 40 euro duurder..........dat maakt de prijs kwaliteit verhouding uit balans. zo goed de reisleider/ chaufeur zo gooit de organisatie je geld weg. heel jammer ; OAd is OAd niet meer; we waren jaren klant. maar dit is erg tegengesteld aan wat we gewend waren.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 22-08-2015 | Accommodatie(s): fagernes | Vervoer: vliegtuig en bus
 
2 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
31-40 jaar

8,0
Moet je een keer meegemaakt hebben
Excursiereis in Engeland, juli 2015

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 9
 • Prijs:
 • 7

Hele mooie combinatie reis van de steden Cambridge, Oxford en natuurlijk London en de altijd mooie Cotswolds. Reis zit goed in elkaar wat excursies betreft. Goede hotels en een goede chauffeur / reisleider met een echte voorliefde voor Engeland.

Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 30-07-2016
 
5 van 6 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar
Met partner
10
Bijzondere ervaring
Groepsrondreis in Engeland, juli 2015

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

Heel veel gezien. De kathedraal van Ely, Cambridge, avondje Londen by night, hele dag Londen, Oxford, Cotswolds tour, Bibury, Warwick Castle, Stratford upon Avon (Shakespeare), Bourton-on-the-Water, Cirencester, Burford, Blenheim Palace. Ogenschijnlijk een overladen programma maar we krijgen genoeg rust en tijd om alles op het gemak te bekijken. Onze chauffeur/reisleider Nas Meijer gaf vanuit zijn grote belangstelling en kennis van het land uitgebreide toelichtingen. Ook voegde hij in eigen tijd nog wat extra excursiewandelingen aan het programma toe wat deze toch al prachtige reis tot en bijzondere ervaring maakte. Gefeliciteerd OAD. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 11-08-2015 | Accommodatie(s): cotswolds/lonen | Vervoer: bus
 
5 van 6 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar

9,0
Toppertje
Groepsrondreis in Engeland, juli 2015

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Nas Meijer een uitstekende reisleider/chauffeur.
Probeerde het iedereen naar de zin te maken, wat ook lukte. Niets was teveel.Vertelde heel veel over Engeland op een leuke en informatieve manier.
Een geweldige reis met een gezellig gezelschap.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 27-07-2015 | Accommodatie(s): hotels | Vervoer: bus
 
1 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
10
Eerste vakantie in Noorwegen
Groepsrondreis in Noorwegen, juli 2015

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

Fantastische reis onder leiding van Peter Rasenberg, een geweldig veelzijdige reisleider, door een prachtig gedeelte van Noorwegen. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 25-07-2015 | Accommodatie(s): Quality hotel Fagernes | Vervoer: vliegtuig & bus
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met vrienden
8,0
Mooiste rondreis ooit
Groepsrondreis in Noorwegen, juli 2015

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Deze chauffeur is uniek heb al vele reizen gemaakt maar wat deze man weet te vertellen en te boeien is fenominaal!!!! Klasse.
Een geweldig interessant land met een prachtige natuur.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 22-07-2015 | Accommodatie(s): quality resort fagernes | Vervoer: vliegtuig & bus
 
3 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
9,0
Zeer goede reis
Groepsrondreis in Engeland, juli 2015

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

Geweldige chauffeur/reisleider nas meijer is geweldig,hele fijne reis gehad.man weet alles over engeland.echt een aanrader. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 21-07-2015 | Accommodatie(s): cotswolds/londen | Vervoer: bus
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met gezin
-
Chapeau voor de buschauffeur
Groepsrondreis in Noorwegen, juni 2015

  Totaal:
 •  -
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 6

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 7

Doordat OAD deze groepsreis als pakket aan KLM had aangeboden traden er op problemen op. OAD had geen koffers opgegeven, zodat die achteraf door onszelf na 3 pogingen -via overigens behulpzame KLM- moesten worden toegevoegd. Bij de kofferafgifte op Schiphol meldde de geautomatiseerde kofferafgifte, dat er geen koffers stonden vermeld. Bij de bemande balie voor kofferafgifte konden ze gelukkig zien, dat onze koffers wel waren opgegeven en betaald.

Het was een geweldige excursiereis. Dit was vooral te danken aan de sympathieke en vriendelijke Peter Rasenberg, de chauffeur/reisleider. Hij is uitermate vakkundig en geeft veel informatie op een boeiende en humoristische wijze. Zijn inzet was geweldig. Peter chapeau !!! Hij krijgt een tien van ons drieën. Verder was het een erg leuke groep van ongeveer 40 mensen.

De hotelkamer met uitzicht op de fjord was prima.
Een uitbraak van een besmettelijke virus in hotel Fagernes kostte mijn vrouw en ik en menig ander groepslid excursiedagen en een aantal diners. Gelukkig had onze zoon geen last van dit virus. Het hotel serveerde het diner vanaf dat moment niet meer in buffetvorm, maar op tafel. Hierdoor ging de kwaliteit van het diner wel behoorlijk achteruit.
Bij OAD hierover 2x gebeld met de vraag of zij het hotel eventueel aansprakelijk kunnen stellen. OAD toont eerst begrip.We horen vervolgens niets en bellen een tweede keer. Tot onze verbazing verwijst men nu ineens naar onze reisverzekering. Afschuiven dus. Daar gaat ons vertrouwen in de OAD.
Voor de terugvlucht moesten we inchecken via de computer. Peter had keurig voor ons KLM hulp geregeld. Halverwege het inchecken haakte zij af. Zoek het maar uit. Vervolgens verliep dit erg chaotisch en traag. Gelukkig hebben enkele groepsleden ons keurig geholpen.

Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 13-07-2015 | Accommodatie(s): Hotel Quality Fagernes | Vervoer: Vliegtuig&Bus
 
door
61-70 jaar

8,0
Buschauffeur is een KANJER !
Groepsrondreis in Noorwegen, juni 2015

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 7

Het was een geweldige rondreis , dit was vooral te danken aan Peter Rasenberg de chauffefeur/ entertainer/reisleider/ wandelende encyclopedie / werkelijk hij is voor dit beroep gemaakt !
Het hotel was redelijk , kamer was prima voor een week, op de badkamer lekte het hetgeen we hadden gemeld maar toen we vertrokken was er nog niets gebeurd.
Het eten was in buffetvorm en omdat het iedere avond vrij koud was verdient het maar een mager zesje , twee avonden was er geen buffet maar toen vond ik het een mager vijfje waard, dus aan het eten mag toch wel extra zorg gegeven worden
En aan de buschauffeur hoeft absoluut niks veranderd te worden!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 12-07-2015 | Accommodatie(s): Quality hotel Fagernes | Vervoer: Vliegtuig bus
 
door
61-70 jaar
Met partner
9,0
Met OAD naar Noorwegen
Groepsrondreis in Noorwegen, juni 2015

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Doordat OAD deze groepsreis als pakket aan KLM had aangeboden traden diverse problemen op. Zo zaten mijn vrouw en ik niet naast elkaar in het vliegtuig en konden wij dat ook niet (laten) veranderen. OAD had geen koffers opgegeven, zodat die achteraf door het reisbureau zijn toegevoegd. Bij de kofferafgifte op Schiphol meldde de geautomatiseerde kofferafgifte, dat er geen koffers stonden vermeld. Bij de bemande balie voor kofferafgifte konden ze zien, dat onze koffers wel waren opgegeven en betaald en was het probleem dus opgelost.

De reis in Noorwegen verliep vrijwel probleemloos onder de deskundige leiding van de wandelende encyclopedie-entertainer en reisleider-chauffeur Peter Rasenberg. Zijn inzet voegde veel aan deze reis toe.

Een uitbraak van een virus in hotel Fagernes kostte veel groepsleden 1 of 2 dagen. Het hotel serveerde het diner vanaf dat moment niet meer in buffetvorm, maar op tafel. Hierdoor ging de kwaliteit van het diner wel sterk achteruit.

Voor de terugvlucht moesten we inchecken via de computer. Dit verliep zo chaotisch en traag, dat we maar net op tijd waren voor de boarding in het vliegtuig.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 07-07-2015 | Accommodatie(s): Hotel Fagernes | Vervoer: Vliegtuin en bus
 
2 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar
Met partner
8,0
Een aanrader voor busreisliefhebbers
Thema vakanties in Schotland, juni 2015

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 9
 • Prijs:
 • 8

Een interessante reis met een uitstekende chauffeuse/reisleidster, die veel relevante Schotse informatie heeft verstrekt. Mooie route en goed uitgezochte bezienswaardigheden. Het eten was goed. Ook de haggis. De kamers van de meeste hotels waren aan de krappe kant, maar wel schoon. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 23-06-2015 | Accommodatie(s): hotels | Vervoer: bus
 
door
51-60 jaar

7,0
Mijn droom reis
Groepsrondreis in Noorwegen, juni 2015

  Totaal:
 • 7
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 6

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Een geweldig indrukwekkende vakantie met heel vaak WoWs

Een topchauffeur met een uitleg dat de hele bus met gespitste oren zit te luisteren
Na het hele verhaal zo goed klasse Peter Rasenberg een fijne chauffeur oplettend

De accomodatie had een beetje meer luxe gemogen
Ontbijt heerlijk vers brood genoe keuze voor op her brood

Diner was wat minder dit kwam door te koude gerechten en niet gare groentes
Was trouwens in buffet vorm twee keer niet omdat er gasten waren met een feestje
Dus snel snel eten en dat vond ik niet zo heel prettig

Dus daar mag het hotel wel iets aan doen
Noorwegen en de chauffeur geweldiggggggggg
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 20-06-2015 | Accommodatie(s): Qaulity hotel resort Fagernes | Vervoer: Vlieg - bus
 
door
61-70 jaar
Met partner
9,0
Superervaring
Groepsrondreis in Noorwegen, juni 2015

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 10

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

Erg genoten van de prachtige natuur en de vele trips die Peter Rasenberg met ons heeft gemaakt. Zijn inzet en betrokkenheid om er voor iedereen een feestje van te maken was enorm!De vele verhalen over het land en de bevolking waren zeer boeiend . Wat weet hij enorm veel van Noorwegen en natuurlijk de trollenverhalen. Super! Een ervaring die we niet snel zullen vergeten. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 17-06-2015 | Accommodatie(s): Quality Hotel, Fagernes | Vervoer: vliegtuig/bus
 
door
61-70 jaar
Met partner
5,0
Verheugde ons op parijs helaas
Stedentrip in België, juni 2015

  Totaal:
 • 5
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 7
 • Prijs:
 • 5

De taxi kwam om half zes ipv vijf over zes de bus kwam om half acht in leiden dus ander half uur wachten woensdagging de bus olie lekken de b bus moest voor reperatie naar breda terug de chaufeur kwam om drie uur woensdag op donderdag nacht terug om vijf uur moest hij weer op want wij gingen naar parijs dat was helemaal een drama uren in de file de eifel toren gezien en de rest alleen maar toeterende autoos een en alleen dramawij waren blij dat we thuis waren
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 15-06-2015 | Accommodatie(s): hotel de la postebouillon | Vervoer: bus
 
door
61-70 jaar
Met vrienden
9,0
Droomvakantie
Fly and Drive in Noorwegen, juni 2015

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Heel mooi en goed verzorgd
Een prachtig land dat zeer de moeite waard is om te bezoeken.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 15-06-2015 | Accommodatie(s): hotel | Vervoer: vliegtuig en bus
 
door
61-70 jaar

8,0
Chauffeur 10 plus
Groepsrondreis in Noorwegen, juni 2015

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 6

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 8

Van 7 juni tot en met 14 juni 2015 een vlieg-bus rondreis Noorwegen geboekt.
Na een prettige vlucht met de KLM geland in Oslo , hier werden we opgewacht door de chauffeur / reisleider Peter Rasenberg .

Heb de accomodatie een zes gegeven omdat, we een lek op de badkamer hadden.
Weliswaar gemeld maar er werd niks aangedaan.

Ontbijt was prima en voldoende keuze.
Avondeten vond ik wat minder omdat het " warme" eten erg koud was, meestal hadden we buffet maar twee keer niet en dat eten vond ik maar een min zes waard.

Maar de buschauffeur Peter Rasenberg verdient een 10 plus!!!!!!,
Een zorgzame oplettende chauffeur !
Een geweldige reisleider met veel kennis en humor!!!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 15-06-2015 | Accommodatie(s): Quality hotel en resort Fagernes | Vervoer: Vliegtuig en bus
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
8,0
Reis goed eten slecht
Groepsrondreis in Griekenland, mei 2015

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 5

 • Reisleiding:
 • 8
 • Prijs:
 • 6

Mooie rondreis goede reisleidster en chauffeur.
In hotel Chania in Pelion is het 10 graden ze doen daar geen kachel aan.Koud en vochtig voor mijn spieren is dit heel slecht!!!
In hotel Chania in Pelion en hotel Karalis in Pylos en hotel Attica Beach in Mati is het eten erg slecht. Heb hierdoor last gekregen van mijn darmen.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 20-06-2015 | Accommodatie(s): verschillende hotels | Vervoer: vliegtuig en bus
 
door
61-70 jaar
Met vrienden
10
Noorwegen met Peter Rasenberg is geweldig
Groepsrondreis in Noorwegen, mei 2015

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

Een geweldige groepsreis in een prachtig land met de beste reisleider die je maar kunt hebben! Daarbij ook nog een fijn hotel en heerlijk eten! Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 12-06-2015 | Accommodatie(s): quality hotel Fagernes | Vervoer: vliegtuig en bus
 
door
61-70 jaar
Met partner
10
Een geweldige reis
Groepsrondreis in Nederland, mei 2015

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 10

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

Noorwegen was voor ons een openbaring.
Geweldige chauffeur, die alles regelde, mooie verhalen vertelde en ook heel goed op de hoogte was van allerlei feiten.

Het viel ons tegen dat we de tickets zo laat kregen en dat we hierover geen informatie kregen. Wij moesten zelf naar OAD bellen.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 08-06-2015 | Accommodatie(s): Quality Hotel Fagernes | Vervoer: vliegtuig&bus
 
door
61-70 jaar
Met partner
10
Topreis gehad
Groepsrondreis in Noorwegen, mei 2015

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

Voor het eerst een groepsreis gemaakt. Na een wat rommelige start met boeken, inchecken en koffers afgeven hebben wij, juist door reisleider Peter Rasenberg, een geweldige reis gemaakt. Door al zijn verhalen heb je niet eens door dat je 2 a 3 uur in de bus zit. We hebben veel gehoord over de streek Valdres, hebben in regen, sneeuw en zonneschijn gereden, maar er is geen onvertogen woord gevallen in de groep, misschien juist wel door de instelling van Peter. Hij heeft hart voor de groep, was zeer zorgzaam en humoristisch met zijn verhalen over trollen en Noorse goden. Dikke pluim voor hem. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 03-06-2015 | Accommodatie(s): Quality Resort, Fagernes | Vervoer: vliegtuib/bus
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door

-
Zeker geen aanrader
Groepsrondreis in Zwitserland, december 2014

  Totaal:
 •  -
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 •  -

 • Reisleiding:
 •  -
 • Prijs:
 • 7

De reis naae Sargant goed. Hotel Post in Sargant totaal sfeerloos. Personeel niet vriendelijk. Eten kerstdiner zeer matig.Absoluut geen aanrader.
Het viel ons allemaal heel erg tegen. Ook de mede reizigers waren niet of zeer ontevreden.
De reis en de excursies werden door de chauffeuze enigszins goed geaakt
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 04-01-2015 | Accommodatie(s): hotel Post | Vervoer: bus
 
1 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met vrienden
6,0
Klacht voor de oad
Thema vakanties in Frankrijk, november 2014

  Totaal:
 • 6
 • Vervoer:
 • 5
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 •  -
 • Prijs:
 • 7

Dit is een klacht aan de oad de chauffeur kan wel wat vriendelijker de bus had wel wat comfortabel mogen zijn en naar Parijs 1maal een stop om. Dat de chauffeur drie kwartier moest stoppen voor hem zelf dat moest naar 4 uur rijden het is voor ons vakantie en niet een race tegen de klok. En Disneyland was mooi maar wat wij niet begrijpen dat het studiopark al om 7 uur dicht ging maar de winkels blijven wel open en op woensdag ging alles al om 7 uur dicht niet te begrijpen Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 22-11-2014 | Accommodatie(s): disneyland | Vervoer: bus
 
0 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met vrienden
10
GEWELDIG. Dank Peter Rasenberg.
Groepsrondreis in Noorwegen, augustus 2014

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 10

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

Genieten van de prachtige ongerepte natuur. De stilte aan de meren. Prachtige watervallen en schitterende uitzichten. Beslist bezoeken volksmuseum Fagernes,
natuurpark Jotunheimen en een boottocht door het Songefjord.
Niet te groot reisgezelschap (23). Niets is tegengevallen.
Informatie op website was duidelijk en voldoende. Meer weten was dus niet nodig.
Misschien iets meer info over openingstijden winkels in Fagernes.
De goede organisatie. Opvang door chauffeur/reisleider op luchthaven Oslo. Helder en duidelijk. Eenvoudig reis boeken via website. Bevestiging en tickets op tijd.
Bijvoegen koffer labels.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 04-10-2014 | Accommodatie(s): Quality hotel Fagernes | Vervoer: Vliegtuig en bus
 
3 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar
Met partner
9,0
Wederom een prima OAD vakantie
Groepsrondreis in Italië, augustus 2014

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 9
 • Prijs:
 • 8

Wat wij van deze vakantie hadden verwacht is volledig uit gekomen.Prachtige natuur in de Dolomieten Italie.
Door wat verschuivingen in het programma hebben we bij alle activiteieten mooi tot prachtig weer gehad.
Uitstekende chauffeur/reisleider die probleemloos met die grote bos over de passen van wel 2500 m reed, klasse.
Alleen de bus was met 48 personen volledig vol wat wij niet als prettig ervaren hebben.
Wij bevelen OAD zeker aan.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 14-09-2014 | Accommodatie(s): Lutago Hotel Alpenhof | Vervoer: bus
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
10
Dankje Peter Rasenberg
Groepsrondreis in Noorwegen, juli 2014

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

Wij hadden een geweldige vakantie en dat mede door de chauffeur die tevens reisleider was .in de 20 jaar dat wij met oad op vakantie gaan hebben wij nog nooit zo een reisleider gehad die zoveel wist en begaan was met ons allemaal. hij kon vertellen als de beste GEWELDIG!!!!!!!!! Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 10-08-2014 | Accommodatie(s): quality hotel fagernes | Vervoer: vliegtuig en bus
 
door
61-70 jaar
Met vrienden
10
Goed
Groepsrondreis in Noorwegen, juli 2014

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 10

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

De Chauffeur/Reisleider, Dhr Peter Rasenberg is een hele bekwame werknemer die maakt van je vakantie een feest weet waar hij over praat en geeft goeie uitleg van de cultuur en historie van het land.Staat ook open voor de groep die hij op bij hem in de bus heeft.Het betreft de reis van 22/06/2014 naar Fagernes.Wat niet goed geregeld was is dat organisatie Effe Weg de zelfde route rijd op de zelfde dagen dat hebben wij als hinderlijk ervaren.Maar als ik weer eens een reis boek dan hoop ik op de zelfde Chauffeur.Met vriendelijke groeten.

Mevr Veldman
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 10-07-2014 | Accommodatie(s): Quality Fagernes | Vervoer: Vliegtuig/bus
 
door
61-70 jaar
Met partner
9,0
Applaus voor de chauffeur en de OAD
Thema vakanties in Duitsland, juni 2014

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

Braunlage was in deze vakantie het vertrekpunt om het Harzgebied te verkennen.
Op de terugreis was er voor de lunch een restaurant besproken. Bij aankomst bleek de zaak failliet te zijn gegaan. Dit was niet aan de OAD doorgegeven. Onze chauffeur/reisleider Scheffer had in een mum van tijd een andere restaurant geregeld. OAD had ondertussen contact gezocht met de eigenaar. Over improviseren gesproken.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 26-01-2015 | Accommodatie(s): Achterman te Braunlage | Vervoer: bus
 
door
61-70 jaar
Met vrienden
10
Fantastische rondreis
Rondreis in Zuid Afrika, februari 2003

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 10

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

Het was een fantastische rondreis. Met Johan Scheepers als reisleider. We hebben een goede indruk gekregen van Zuid-Afrika. Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 16-03-2021 | Accommodatie(s): Meerdere accommodatiesHeeft u ervaring met Oad of een andere organisatie?

Heeft u ook ervaring met Oad of een andere reisorganisatie?
Deel uw ervaring door onderstaand formulier in te vullen!

Reisinformatie
*
*
*
*
Waardering
Sleep het blauwe balkje naar rechts om uw waardering te geven

Vervoer

Sleep het blauwe balkje naar rechts om uw waardering te geven

Accommodatie

Sleep het blauwe balkje naar rechts om uw waardering te geven

Reisleiding

Sleep het blauwe balkje naar rechts om uw waardering te geven

Prijs / kwaliteit verhouding

Sleep het blauwe balkje naar rechts om uw waardering te geven

Algemene waardering

*

*
Uw gegevens
*
*
Ervaring opslaan
Ik bevestig dat bovenstaande gegevens gebaseerd zijn op mijn eigen ervaring.
Ik bevestig dat ik begrijp dat het verboden is om een ervaring in te voeren over een reisorganisatie waarmee ik banden heb, alsmede een niet op waarheid beruste ervaring in te voeren.


Bestemmingen van Oad

Hieronder vindt u alle bestemmingen waar u met Oad naartoe kunt:Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact