Thailand super reis!


Hieronder vindt u de ervaring van Nikki & Michiel met reisorganisatie Riksja Travel. Deze is ingevoerd op 06-09-2014 en gaat over de vakantie naar Thailand in juli 2014.

 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
21-30 jaar
Met partner
8,0
Thailand super reis!
Individuele rondreis in Thailand, juli 2014

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 7
 • Prijs:
 • 7

Korte samenvatting: Het was een super toffe reis die we direct opnieuw zouden doen!

En hieronder een iets ruimere feedback:

1. Bangkok: Het hotel was goed, proper en leuk weggestoken van de grote baan. Bij aankomst lag er een envelop klaar voor ons met al de nodige documenten voor het vervolg van onze reis samen met een meer gedetaileerde brief met uren bij wat zeer gemakkelijk was! Op de brief voor de uitstap met de fiets stond er 2 manieren om op de juiste plaats te geraken: met de taxi of met de boot. We hebben hier voor de boot gekozen wat zeer tof was en we nooit gingen geweten hebben als dat er niet bijstond.
De fietstocht was super! De grote van de toer, de fietsen en de gidsen waren zeer goed en alles was perfect georganiseerd. Zeker een aanraden voor iedereen die een toffe, actieve namiddag wil.
Een dagje langer in Bangkok zou wel tof geweest zijn zodat we nog meer konden zien ipv enkel de fietstocht.

2.Kanchanaburi: Was leuk maar ik had het gevoel dat onze gids veel minder vertelde dan wat ze kon vertellen. De waterval was mooi om te zien en in te zwemmen met zijn heldere kleur.
Het hutje op de river was tof om 1 nacht in te verblijven. Ik vond het tof om te voelen hoe sterk een stroming kan zijn en te beseffen dat je daar niet tegen op kan.
Het 2de hotel was super en daar wouden we graag nog een extra dagje spenderen. (Juist jammer dat er daar geen muggennetten aan het bed waren.)

3. Ayutthaya: Bij aankomst hebben we onze bagage bewaakt kunnen achterlaten in het station wat zeer gemakkelijk was. Er stond direct een tuktuk klaar om onze toer te starten. Het was leuk om daar rond te lopen/rijden en ik vond het niet erg dat we 'savonds dan direct de slaaptrein genomen hebben ipv daar te overnachten. We waren zeer blij dat we eerste klas hadden op de trein zodat we met een veilig gevoel konden slapen. Het was ook tof dat je dan een lavabo hebt om je tanden te kunnen poetsen en je een beetje op te frissen.

4. Chiang Mai: Hotel was terug leuk gekozen met het badkamerraam dat je kon openzetten terwijl je aan het douchen was waardoor het leuk alsof je je buiten stond te wassen.
Eerste dag hebben we zelf met de fiets chiang mai verkent. Zeer leuk stadje (vol met tempels).
2de dag zijn we op stap geweest met de taxipersoon van het hotel en de 3de dag was toch wel het hoogtepunt van de volledige reis:de olifanten.
Jullie hebben een zeer mooi en goed park gekozen om deze uitstap te doen. Hier hadden we een zeer goede gids die vanalles vertelde over het park en de olifanten. Zeer tof dat ze zo begaan zijn met de beestjes en de dag zo inrichten dat deze goed is voor de olifanten en niet alleen voor de toeristen. Zeker een ervaring die we nooit gaan vergeten!!

5. Met vliegtuig naar Bangkok en dan de slaaptrein op: Alles verliep vlotjes en het gevoel van de grot verplaatsing viel zeer goed mee!

6. Woudreuzen en meren: Eerste dag zijn we naar het hutje op het meer gegaan. In de namiddag zijn we naar de grot geweest wat een leuk uitstapje was. De 2de en 3de dag zaten we in luxe-safaritenten. Deze waren zeer proper en leuk om in en voor te zitten op het 'balkon' ervoor. Alleen jammer dat we niet dichter tegen het nattuurpark zaten aangezien er nu geen aapjes bij ons konden komen...
Op ons reisdocument staat er dat we een volledige dag zouden trekken in de jungle, jammer dat dat maar een halve dag was aangezien het ons ook niet echt een jungle gevoel gaf. De baan was breed genoeg voor de jeep om daar te rijden en wij hadden meer het idee om echt te moeten klauteren en ons zelf een baantje te moeten zoeken om ergens te geraken. De gids vertelde dat dat wel zo is in het 2de deel waar wij niet in mochten (terwijl we daar wel mensen zagen uitkomen...). Wat ook raar was is dat wij aan de ingang een bord gezien hadden waarop stond dat gedurende enkele maanden waaronder juli een volledig deel van de jungle niet toegankelijk is. Hierdoor gingen wij er ook vanuit dat je op voorhand kan weten of de trekking een volledige dag kan duren of niet... We hadden dan ook gevraagd (samen met nog een ander gezin) om ons een alternatief voor te stellen om die namiddag in te vullen aangezien deze er normaal bij zat (volgens de brief die we gekregen hadden). De gids had daarop het antwoord gegeven dat zij dit niet op voorhand kunnen weten wat niet echt in overeenstemming is met het bord dat aan de ingang van het park hangt... We hebben dan een lijstje gekregen met wat we die namiddag nog konden doen (op eigen kosten zei ze dan). Op deze lijst hebben we dan ook gezien dat een halve dag trekking 1000 baht is per persoon en een volledige dag 1600 baht. We hebben dan nog gekozen voor een extra activiteit, aangezien we daar anders gewoon zaten, en hebben dan 'tubing' gedaan aan 500 baht per persoon. 'Tubing' is zeker een aanrader! (Hiervoor heb ik jou proberen bellen maar ik was vergeten dat het zondag was.)
Van alle deeltjes dat we gedaan hebben vonden we dit het minste (buiten de accomodatie die wel super was).

7. Ko Phangan: Een leuk resort. Volgende keer zouden we wel minder lang op het eiland blijven en meer tijd nemen bij de verschillende bouwsteden zoals in Bangkok en in Chiang Mai aangezien het reizen toch minder vermoeiend was dan gedacht en we het volledig uitrusten op het einde minder nodig hadden.

We zijn zeer tevreden van onze reis en van jullie organisatie en gaan zeker beginnen kijken om onze volgende reis ook via jullie te boeken!

Dankjewel voor uw tijd en moeite die je in onze reis gestoken hebt, het was er eentje om nooit te vergeten!!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 06-09-2014 | Accommodatie(s): 7 verschillende, allen proper en basic met meestal een goed zwembad | Vervoer: vliegtuig, minibus, plaatselijke vervoersmiddelenAlgemene informatie
Totaal: 5,8
Vervoer: 9,0
Accommodatie: 6,3
Reisleiding: 2,0
Prijs: 6,3
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij Riksja Travel de volgende vakanties boeken:
 Rondreis     Individuele rondreis   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact