Rondreis voor twee in Myanmar.


Hieronder vindt u de ervaring van Geke Rotgers met reisorganisatie Riksja Travel. Deze is ingevoerd op 12-03-2015 en gaat over de vakantie naar Myanmar in februari 2015.

 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
8,0
Rondreis voor twee in Myanmar.
Individuele rondreis in Myanmar, februari 2015

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 9
 • Prijs:
 • 8

Myanmar

De mensen.
We vond Myanmar geweldig (en we hebben al enkele landen bereisd). De bevolking is vriendelijk en open, doordrongen van boedistiche leefregels als bijvoorbeeld ‘agressief schelden doe je niet’. Het regime is nog lang niet ok, getuige de neergeslagen studentenprotesten enkele dagen geleden en de gevechten met tribes in het noorden. Voordeeltje is misschien, dat de mensen van Myanmar door de aarzelende opening van het land niet meteen geplet worden door westers winstbejag. De stemming is hoopvol en er wordt vrij open geklaagd over de regering.

De reisroute.
De Shwedagon Pagode was uiteraard het hoogtepunt van Yangon, was vanuit het restaurant von ons Clover Hotel al goed te zien. In Chinatown de jaarwisseling meegemaakt en rondje biljart gespeeld in het Strandhotel. Schuin achter het luxehotel Sule Sgangri-La –mooi om binnen even te kijken- ligt een bijzonder straatje vol papiermakers en drukkerijen, gevestigd in mooie, kleurige huizen uit de Engelse koloniale tijd.

Mandalay: reisleidster Zin liet ons Ava, Sagaing met het nonnenklooster, Amarapura met de weverijen en de U-beenbrug zien. De hele dag hobbelen in een paardekoetsje en sfeervol lunchen in een klooster. ’s Avonds rondgewandeld en chinees gegeten, na een hardhandige massage door Japanse, blinde Masseurs. Het was een luxe om de volgende ochtend door Zin nog even naar de juiste bus richting Bagan gebracht te worden. Als je maar twee weken tijd hebt, is het erg ontspannen, als dit allemaal al geregeld is.

Bagan op de brommer, soort elektrische scooter, perfect transportmiddel door al die pagodenvelden en heel prettig voor de oortjes. Die van mij gaf na een uur of wat de geest, maar de monnik van het klooster waar we aanklopten, had een mobieltje, dus kwam er vrij snel hulp. Er is een soort restaurantstraat, waar genoeg keuze is voor ieder. Ons werd Weatherspoon aangeraden, heerlijk! Verderop is het met de toeristische kant voorbij, vrijwel alleen nog maar lokale streetlive. Bijzonder om de andere sfeer zo duidelijke gewaar te worden.

Lake Inle als toegave: een heerlijk relaxed dagje op het meer, onderbroken door indrukwekkende drijvende tuinen, eenbeenroeiers, een sigarenfabriekje, een rondje op de markt en een lotusweverij. Lekkere Shan-noodles gegeten bij een gezin in de woonkamer, op de knieen aanschuiven bij een lage tafel en smullen. De zilversmid vonden we een beetje erg op de verkoop uit. Bij de dorpen op palen in het meer vroeg ik me af hoe het zou zijn permanent op het water te leven.

De laatste dagen hebben we genoten van Ngapali Beach. Veel meer moet je er ook niet willen, maar dat was immers de bedoeling. Ieder morgen kijken hoe de vissers hun ladingen binnenhalen en sorteren, beetje zwemmen en veel luieren. Het Myanmar bier smaakt trouwens echt goed. Afgewisseld met hier een daar een cocktail –niet duurder dan een fles bier- was het voor de lome avonduren een welkome begeleider.

Reisorganisatie.
Jullie van Riksja Travel hebben het allemaal goed geregeld, en met Kiri Travel hebben jullie een prima partner in Myanmar. Alles liep op rolletjes en alle reisleiders waren zondermeer goed. Ik weet uiteraard, dat ze blij zijn er een boterham mee te kunnen verdienen, maar het was ronduit meer en ze deden het alle drie op een erg persoonlijke manier.
Ik zou natuurlijk iets aparts kunnen zeggen over eten of accomodaties, vluchten of reisroute, maar het komt allemaal op het zelfde neer: Alles goed, of echt boven verwachting (bijv. Zfreeti Hotel). Zowel in Yangon (Clover Hotel), Mandalay (Ma Ma Guesthouse) als bij Lake Inle (Aquaruis Inn) lokale en prettige sfeer, met verschillende eigen karakter. Het restaurant bij het mooi Ace-hotel aan het Ngapali-strand is een dooie boel, jammer.
Maar we hadden er verder geen probleem mee want, we kregen een tip van anderen: op het strand was een klein tentje met wat stoeltjes, leek gezellig en het eten... ik geloof, dat we nergens zo lekker gegeten hebben!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 12-03-2015 | Accommodatie(s): lokale hotels | Vervoer: Vliegtuis, bus, paardekar, e-bikeAlgemene informatie
Totaal: 5,8
Vervoer: 9,0
Accommodatie: 6,3
Reisleiding: 2,0
Prijs: 6,3
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij Riksja Travel de volgende vakanties boeken:
 Rondreis     Individuele rondreis   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact