heerlijke, prima verzorgde reis


Hieronder vindt u de ervaring van Herman en Wilna van Ewijk met reisorganisatie Riksja Travel. Deze is ingevoerd op 07-02-2014 en gaat over de vakantie naar Myanmar in december 2013.

 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
9,0
Heerlijke, prima verzorgde reis
Individuele rondreis in Myanmar, december 2013

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 9

 • Reisleiding:
 • 9
 • Prijs:
 • 9

We zijn vrijdag 17-01-2014, dus na 4 weken teruggekomen van een fantastische reis naar Myanmar.
We hebben genoten, en dat mede door de fantastische organisatie van Riksja en de lokale agent Khiri travel.
De mensen in Myanmar zijn heel erg aardig en behulpzaam, zijn heel erg open en willen graag met je praten over allerlei dingen.
Het vervoer was overal goed geregeld en de gidsen kunnen je ook heel veel over hun stukje land vertellen.
Het viel ons een beetje tegen dat het in de ochtend en avond behoorlijk fris was in het begin. We hadden geen jassen meegenomen, maar die heb je in december en begin januari soms toch wel nodig, vooral in de plaatsjes in de heuvels voordat we bij Mandalay aankwamen. Ook bij het Inle Lake was het vooral ’s morgens behoorlijk fris. Maar als de zon opkwam werd het al snel zo lekker dat je weer in je shirtje buiten kon lopen.
We hadden 5 binnenlandse vluchten en maar één keer hadden we 1 uur vertraging. Dat kwam omdat het op het vliegveld waar we naar toe gingen (Heho), mistig was . Petje af voor de mensen die de koffers in en uit laden. Allemaal handwerk, maar zeer efficiënt. Het was ook leuk dat we overal welkom werden geheten door middel van een bordje met onze namen erop. Het contact met de gidsen was erg leuk, ze waren zo spontaan allemaal, het was net of je bij een oude vriend op bezoek kwam.
De hotels waren overal prima, maar die in Pyin Oo Lwin en Ngapali Beach sprongen er qua kwaliteit wel erg ver bovenuit. Het hotel in Sittwe viel wat tegen, maar de vleermuizen aan de overkant maakten veel goed.
Bij het hotel in Bagan staan niet alleen mountainbikes maar ook E-bikes, die anders zijn dat in Nederland, het zijn een soort electrische scooters. Het zwembadwater was erg koud.
Een van de hoogtepunten was wel Balloons over Bagan, het was een onvergetelijke ervaring om met zonsopkomst boven al die tempels te zweven. Ook op de grond hebben we tempels bekeken, erg mooi, maar het was jammer dat je belaagd werd door de verkopers van souvenirs.
Een van de bijzondere bouwstenen was wel Mrauk U. Zo mooi, maar vooral rustig zonder hordes toeristen en vooral zonder hordes verkopers van souvenirprullen. De gids die we daar hadden wist echt heel veel.
Het eten was ook verrassend lekker. We kregen van de gids in Yangon het advies om in een Chinees restaurant te gaan eten, omdat je daar alles vers krijgt en niet iets wat al de hele dag in een bakje in de zon ligt. Dat was wel goed, zeker in het begin, maar de curry’s zijn niet te versmaden, en ook daar kreeg je verse groenten bij. Ook de Mohinga en Shan noodlesoup vielen goed in de smaak.
Zoals je leest, hebben we genoten, en we zijn zeker een bijzondere ervaring rijker!! We zeggen tegen iedereen, GAAN, en niet te lang wachten!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 07-02-2014Algemene informatie
Totaal: 8,1
Vervoer: 8,8
Accommodatie: 7,8
Reisleiding: 7,3
Prijs: 7,8
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij Riksja Travel de volgende vakanties boeken:
 Individuele rondreis   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact