Reisprogramma gedeeltelijk niet waargemaakt


Hieronder vindt u de ervaring van Berly Nacken met reisorganisatie Effeweg. Deze is ingevoerd op 06-07-2014 en gaat over de vakantie naar Engeland in juni 2014.

 
10 van 10 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
6,0
Reisprogramma gedeeltelijk niet waargemaakt
Groepsrondreis in Engeland, juni 2014

  Totaal:
 • 6
 • Vervoer:
 • 7
 • Accommodatie:
 • 7

 • Reisleiding:
 • 6
 • Prijs:
 • 6

Ik heb de reis "Highlights van Zuid-Engeland" geboekt omdat het een gevarieerde reis leek te zijn. Met name de Cotwolds en Stonehenge zouden een welkome onderbreking zijn op de toch veelal te bezoeken steden met als voornaamste attractie een kathedraal. Helaas werd ons al aan het begin van de reis meegedeeld dat het bezoeken van Stonehenge niet door zou gaan. Er werd gezegd dat het bezoeken een week van tevoren geboekt en betaald moest zijn. Een van onze medereizigers wist echter te vertellen dat dit beleid al sinds januari 2014 bekend is. Ik vraag me dan ook af waarom Effeweg dit niet via mail met de deelnemers heeft kortgesloten, zodat er tijdig betaald en geboekt kon worden en we toch Stonehenge hadden kunnen bezoeken. Als dit voor Effeweg te lastig is, haal het dan uit het programma en probeer geen klanten te werven met programmaonderdelen die je niet waarmaakt.
Tot onze grote teleurstelling werd het bijzonder mooie Chipping Camden ook niet bezocht. We reden er wel met de bus doorheen, waardoor we zagen hoe mooi het was. Er werd van te voren gezegd dat we er zouden stoppen, zoals ook in het programma stond, maar er was geen ruimte om de bus te parkeren. Later bleek dat ook dit al 6 jaren bekend was. Heel frustrerend als juist dit soort plaatsen een hoogtepunt van je vakantie zouden zijn. Als fotograferen van dit soort bijzondere plaatsen je hobby is. Er werd notabene gezegd: "er zijn genoeg van dit soort plaatsen en daar rijden we naar toe." Vervolgens rijden we zonder enige uitleg door naar Gloucester om daar een aantal uren door te brengen. Gloucester heeft alleen een, overigens wel zeer mooie, kathedraal, maar was verder een lelijke stad, waar niets te zien en te beleven viel. Ook de Romeinse villa die we die dag zouden bezoeken ging niet door, omdat die met de bus niet te bereiken was.
De boottocht in Bath was ook een aanfluiting. In het programma stond: "Vanaf het water ziet u de prachtige historische gebouwen en het mooie landschap voorbij glijden." Het enige dat we hebben gezien waren struiken en bomen langs de oever van de rivier. Dit was van te voren wel min of meer door de chauffeur verteld.
Kortom ik heb het idee dat Effeweg zijn programma aantrekkelijker probeert te maken dan het is door er onderdelen bij te zetten/in te laten staan, die ze niet waarmaken. Daar heb ik nog de meeste moeite mee. Ben eerlijk en haal deze onderdelen uit het programma of maak ze waar. Dat de chauffeur het ook nog eens weglacht als je kritiek hebt en doet alsof we blij mogen zijn met de moeite die hij voor ons doet, maakt het alleen nog erger. Hij kan er waarschijnlijk niets aan doen dat Effeweg op deze manier met klanten omgaat, maar hij kan ze wel met respect behandelen en hun frustratie onderkennen i.p.v. te doen alsof we achterlijken zijn.
Om dit voornamelijk negatieve verhaal positief af te sluiten, wil ik wel nog zeggen dat we ondanks het bovenstaande toch een fijn en gezellig reisje hebben gehad. Dat kwam onder andere door de mensen in de groep en hun positieve houding t.a.v. de tegenvallende onderdelen en hun wil om er het beste van te maken.

Berly Nacken.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 06-07-2014 | Accommodatie(s): Hotels | Vervoer: Bus

Bekijk alle Effeweg ervaringen.





Algemene informatie
Totaal: 6,4
Vervoer: 8,0
Accommodatie: 6,3
Reisleiding: 6,4
Prijs: 6,9
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds Touringcarbedrijf
U kunt bij Effeweg de volgende vakanties boeken:
 Excursiereis     Groepsrondreis     Kerstreis     Fietsvakantie     Singlereis   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact