Ethiopie een bezoek waard


Hieronder vindt u de ervaring van M.jacobs met reisorganisatie Djoser. Deze is ingevoerd op 07-02-2018 en gaat over de vakantie naar Ethiopië in januari 2018.

 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar

9,0
Ethiopie een bezoek waard
Groepsrondreis in Ethiopië, januari 2018

  Totaal:
 • 9
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 9

We hebben de reis Ethiopië gemaakt van 30 december 2017 tot en met 21 januari 2018. Vreemd om daar geen oud op nieuw te vieren en Kerst te vieren begin januari. (Ethiopie heeft een andere kalender waardoor deze niet synchroon loopt met onze kalender.)
De reis die wij maakten start in Addis Abeba van waaruit we met landrovers richting het zuiden vertrekken en de stammen bezoeken. Al slingerend over de hobbelige zandwegen of drooggevallen rivierbeddingen baant de auto zich een weg. Hoewel het stoffig is is het goed te doen en kun je veel zien van de omgeving die constant aan verandering onderhevig is. Het bezoek aan de stammen is ook een belevenis op zich. Elke stam leeft weer op een andere manier en houdt zijn eigen tradities in stand. Je wordt welkom geheten door veelal de kinderen die je gelij kbij de hand pakken en zo een band met je proberen te creëren, met als doel voor hun om aan het einde van de rondleiding natuurlijk een kleine fooi te krijgen. Je krijgt een rondleiding waarbij veel over de eigen stam wordt verteld en soms mag je ook hun huis/hutje van binnen bekijken. Daarna mag je foto's maken en dat blijft altijd weer een sport op zich. Wie wel wie niet op de foto en hoe. Spontane foto's zijn het mooist maar vaak wordt er geposeerd. Naast het bezoek is het veel reizen maar hoewel het soms lange reisdagen zijn voelt het niet als lang reizen. Onderweg worden regelmatig stops gemaakt om iets te fotograferen of te bezoeken of om gewoon een kopje koffie (echt een aanrader in Ethiopië) te drinken. Het tweede deel van de reis ging weer via Addis Abeba naar het noorden. Hier werd gereisd met een bus. (geen grote luxe bus, maar een busje waar circa 20-25 personen in kunnen Voor onze groep van 16 groot genoeg). De bagage op het dak. De wegen waren iets beter. Er ligt iets van asfalt op de weg, met toch ook wel de nodige kuilen, dus het blijft wel oppassen voor de chauffeur. De omgeving kent meer bergen dus is het klimmen en dalen en genieten van de veranderende omgeving en vegetatie. Hoogtepunten in het noorden zijn de steles (de stenen zuilen, die een markant punt aangeven), het Semiengebergte waar je mooie wandelingen kunt maken. De steden Gondar en Lalibela waar je in januari hetThimkat festival kunt bijwonen, wat een echte aanrader is en naturlijk de grotkerken. Dee hotels zijn voor Ethiopische begrippen goed te noemen. Je hebt altijd een schoon bed en een eigen badkamer met wc en douche of bad. Soms heb je echter geen warm water, maar ook dat hoort bij de charme van het land. De stopcontacten zijn gelijk aan de Nederlandse dus dat is wel handig. (TIP neem een verlengkabel mee, omdat het wel eens voorkomt dat je maar 1 stopcontact hebt in de kamer en dan kun je met een verlengdoos toch meerdere apparaten tegelijk opladen.) Het eten is redelijk. Vaak (tomaten)soep en daarbij een salade (die je gerust kunt eten, met goed water schoongemaakt) en vlees of vis en daarbij altijd wel iets van pasta/spagettie en rijst. Soms ook wel pizza te verkrijgen. (Ethiopie kent een verleden met Italie vandaar). Het ontbijt is over het algemeen basic brood met boter en jam/suiker. Soms ook met ei erbij en koffie/thee en mangosap.
Hoewel je het niet zou verwachten is Ethiopie zeker een land dat het bezoeken waard is.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 07-02-2018

Bekijk alle Djoser ervaringen.

Algemene informatie
Totaal: 7,0
Vervoer: 7,7
Accommodatie: 6,7
Reisleiding: 7,7
Prijs: 6,9
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij Djoser de volgende vakanties boeken:
 Groepsrondreis     Familiereis     Wandelvakantie     Fietsvakantie   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact