Mazeyrolles_Les Mazades


Hieronder vindt u de ervaring van Jan met reisorganisatie Topic Travel. Deze is ingevoerd op 17-08-2014 en gaat over de vakantie naar Frankrijk in augustus 2014.

 
5 van 6 mensen vinden dit een nuttige review.

door
Met gezin
6,0
Mazeyrolles_Les Mazades
Vakantiehuis in Frankrijk, augustus 2014

  Totaal:
 • 6
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 6

 • Reisleiding:
 •  -
 • Prijs:
 • 4

Wat een mooi huisje (FD 214) daar in Mazeyrolles! Na een koel ontvangst (we waren ruim een half uur te laat omdat we het niet konden vinden en dat vond de eigenaresse duidelijk niet leuk) kregen we een uitgebreide rondleiding, een folder van een feest in een dorp ergens ver weg en de mededeling dat het stroomverbruik dat al in begrepen was in de prijs ( 56 kW/h) ruim voldoende was voor één week.
In de tuin is het heerlijk: je kunt er lekker op een overdekt terras zitten, er is een zwembad (1m diep), de kinderen en honden kunnen op het gras spelen en er is wat (zeer verouderd) buitenspeelgoed. Vanwege een hoge schutting en het feit dat er niemand in de buurt woont, voel je je al heel snel heel vrij. Buiten het hek is een bos waar je enkel over een verharde zandweg doorheen kunt lopen. Het bos zelf is vrij ontoegankelijk en speciaal voor de jacht. ’s Avonds is het dan ook doodstil maar hoor je regelmatig allerlei geluiden uit het bos: veel uilen, blaffende reeën en nog veel meer.
Helaas hoor je ook de pomp van het zwembad. Deze stond bij ons geprogrammeerd voor 12½ uur pompen per dag; vier sessies waarvan de eerste om 05:00 uur begon en de laatste om 01:15 uur ophield. Na enige tijd bleek de pomp niet alleen veel lawaai te produceren maar ook het stroomverbruik enorm op te jagen! De zwembadpomp alleen al heeft die 56 kW/h er in vier dagen zo doorheen gejaagd. Wij hebben de timer al heel snel aangepast (ook voor de rust) maar kwamen uiteindelijk toch op zo’n 33 kW/h méér kwa verbruik en moesten daar € 42 voor betalen! Tel daar je eindschoonmaak (niet zelf doen – daarvoor is het huis te groot), het beddengoed en de toeristenbelasting (in ons geval € 40 voor vier personen in één week) en wij kwam uit op € 152 nog te betalen aan het einde van de week. De borg is € 300 en we vroegen ons al af waarom dit zo’n enorm bedrag is. Welnu, het huis staat bomvol met kitscherige vaasjes, potjes, schilderijtjes, klokken en als je kinderen hebt, kan er heel snel iets kapot gaan. Wij hadden daarom de gevaarlijkst prullaria naar hogere plekken verplaatst en bij het opruimen weer teruggezet. Helaas waren we twee dingetjes vergeten terug te zetten hetgeen veel gemopper opleverde bij de eindcontrole. Een zeer uitgebreide eindcontrole trouwens want deze duurde ruim een half uur. We hadden verteld dat er niets was gebeurd maar werkelijk álle pannen, álle borden, het bestek, álles werd nageteld en gecontroleerd. Grote paniek toen bleek dat er één kussensloop ontbrak; we hadden deze echter van beneden naar boven verplaatst dus ze kwam met de schrik vrij. Persoonlijk heb ik nog nooit zoiets meegemaakt; verhuur dan je huis niet als je mensen niet vertrouwt of haal je rommel weg!

Als je langer bent dan 1.90 meter is slapen een klein probleem: er is maar één bed (éénpersoons) waar géén plank aan het voeteneinde is zodat je je voeten erover kunt steken. Douchen is bij die lengte trouwens ook een interessante uitdaging in de wankele douchecabine! Uiteraard is de vaste Frankrijk-ganger dit soort zaken gewend en kijkt ook niet op van een muis op het aanrecht ;-)

Maar, het gebied is prachtig! Overal kun je kastelen bezoeken, boswandelingen maken of leuke dorpjes bezoeken. In Monpazier zit de dichtstbijzijnde bakker (8 km, niet 2 zoals bij de kenmerken staat aangegeven), een klein supermarktje en je kunt er heerlijk op het terras zitten (Bistro2) of gezellig een pizza eten (Chez Minou). Grote supermarkten vind je vanaf 22 km afstand.

Al met al een redelijk leuk huisje met een bijsmaak; in dát huis komen we niet meer maar in dat gebied zeker nog vaker!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 17-08-2014 | Accommodatie(s): Vakantiehuis | Vervoer: AutoAlgemene informatie
Totaal: 6,4
Vervoer: 9,0
Accommodatie: 7,1
Reisleiding: 9,3
Prijs: 6,7
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij Topic Travel de volgende vakanties boeken:Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Contact