Tranen met tuiten; een fiasco


Hieronder vindt u de ervaring van C B J Ribbert met reisorganisatie TUI. Deze is ingevoerd op 25-08-2016 en gaat over de vakantie naar Italië in augustus 2016.

 
3 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar
Met gezin
1,0
Tranen met tuiten; een fiasco
Actieve vakantie in Italië, augustus 2016

  Totaal:
 • 1
 • Vervoer:
 • 9
 • Accommodatie:
 • 1

 • Reisleiding:
 •  -
 • Prijs:
 • 1

Vila (in Asparetto, Cerea, Italië van een Italiaan met de naam Lanza), met zwembad, blijkt echter zwembad bij de buren te zijn!

Wij zijn net terug uit Italië. We hadden een villa gehuurd, met zwembad!
Onze boeking was 3114173 en we verbleven daar (6 personen) van 29 juli tot 19 aug.
Bij aankomst bleek dat er nogal wat schort aan de zogenaamde villa. Dat er onder andere geen wasmachine is en geen airconditioners zijn zoals beloofd en andere zaken niet kloppen is nog tot daar aan toe!
Het belangrijkste was: er is geen zwembad! Het zwembad is bij onze buren en daar mogen we gebruik van maken.
Wij hadden nog specifiek gevraagd of het zwembad bij de 'villa' was en van Atraveo, TUI GROUP, kregen we op 15 maart 2016 van Mevr. Jennifer Becker de verzekering dat de afbeeldingen van Google Earth ( hier had ik op gekeken en geen zwembad ontdekt) waren verouderd, we hebben een privé zwembad en de buren kunnen wij absoluut niet zien door een 4 meter hoge heg. Dit was de verzekering van TUIvillas.
Ik schreef nog: Ik maakte mij zorgen want we hebben 2 kinderen bij ons; die willen elk moment van de dag als we thuis zijn in het zwembad duiken.

Om bij het zwembad te komen moesten wij 100 meter lopen, waarvan 40 meter over een drukke openbaren weg. Tevens moeten wij 2 deuren en 2 ijzeren poorten openen en weer sluiten om er te komen.
Bij het zwembad is geen toilet; dan moeten we weer terug naar onze 'villa'

Dagen achtereen TUI/Atraveo gebeld en we hebben, als er al werd opgenomen, te woord gestaan door mensen die geen beslissing konden nemen. De beslissers houden zich weg/zijn niet op hun plek/zijn telefonisch druk bezig op een andere lijn/hebben die dag vrij/ op de toilet etc etc. Maar we kregen de verzekering dat ze terug zouden bellen! Dat is in 3 weken niet 1 keer gelukt.

We kregen een Email van Atraveo/TUI om dit te regelen met de eigenaar; Lanza. We hebben één Lanza gesproken die zegt dat hij er is voor de 'security' maar helaas hij spreekt alleen maar Italiaans en deze taal spreken wij niet.
Dit hebben we door telefoongesprekken (aan telefonistes, we kregen niemand aan de telefoon) en E-mails (als de beloofde WIFI) werkte doorgegeven en zowaar twee dagen voor ons vertrek vroeg men ons om dit probleem te settelen met Laura. Laura kenden we als de wasvrouw; omdat er anders dan aangegeven op de site geen wasmachine was was zij bereid om (enkel en alleen) handdoeken en bedlakens ( zonder beloofde airco echt wel nodig in die hitte) één keer te wassen.
Laura spreekt ongeveer 5 woorden Engels en kon af en toe Google vertaler gebruiken zodat we de laatste 24 uur even konden communiceren. Helaas zijn we er niet uitgekomen. Zelfs de borgsom, terug te ontvangen van de lokale eigenaar is niet ontvangen.
Wij denken er nu dus over om TUI/Atraveo/Lanza te beschuldigen van oplichting/internetfraude. De site van deze villa met de bak water bij de buren is inmiddels zodanig aangepast dat er nu duidelijk staat dat wil men bij het zwembad komen men door ijzeren hekken moet openen. Dit is echter gedaan volgens de oplichters voor de veiligheid van kinderen!
Al met al Italië is een mooi land maar huur niets via TUI/Atraveo; je hebt er niets aan!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 25-08-2016 | Accommodatie(s): Villa Antique Asparetto Cerea Italie

Bekijk alle TUI ervaringen.

Algemene informatie
Totaal: 4,1
Vervoer: 5,4
Accommodatie: 6,5
Reisleiding: 4,9
Prijs: 5,1
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij TUI de volgende vakanties boeken:
 Autovakantie     Zonvakantie     Stedentrip     Rondreis     Wintersport     Sportreis   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact