Duur, niet goed.


Hieronder vindt u de ervaring van Anoniem met reisorganisatie Shoestring. Deze is ingevoerd op 10-07-2012 en gaat over de vakantie naar Brazilië in maart 2011.

 
9 van 10 mensen vinden dit een nuttige review.

door
31-40 jaar
Met vrienden
6,0
Duur, niet goed.
Groepsrondreis in Brazilië, maart 2011

  Totaal:
 • 6
 • Vervoer:
 • 4
 • Accommodatie:
 • 6

 • Reisleiding:
 • 5
 • Prijs:
 • 5

Ik heb dezelfde soort reis gemaakt als "Antoine" hieronder. Niet gelijktijdig, maar wel dezelfde soort reis. En ik moet zeggen dat ik flink wat overeenkomsten zie. Toen ik destijds aanmerkingen had, dacht ik nog dat ik de enige zeurkous was, maar achteraf gezien denk ik dat ik wel gelijk had.

Ik heb overigens zelf een losse vlucht geboekt, want Shoestring schreef op de website met KLM te vliegen, echter bleek dat Iberia te zijn. Ik ben geen liefhebber van Iberia omdat de vlucht gewoon niets bied. Dus ik was met mijn losse vlucht sowieso al 200 euro goedkoper uit, plus ik had een dag langer in São Paulo.

De hotels, waren merendeels Pousada's. In Sao Paulo was de pousada een soort jeugdherberg, overigens wel vriendelijke mensen en schoon.
In Iguazu was het hotel met zwembad wat oud en vervallen.

De eerste irritatie begon hier. De reisleider nam de planning door. Hij noemde Braziliaanse kant van de watervallen, de Dam en Argentijnse kant en een helicopter vlucht. Ik wou graag naar het vogelpark en 3 landenpunt.

Het 3 landenpunt zou op de laatste dag met de groep bezocht kunnen worden, echter bleek men op de laatste dag geen zin te hebben en ben ik uiteindelijk met een taxi erheen gegaan. Het vogelpark heb ik gemeld dan zelf te bezoeken en toen wilden anderen wel ineens mee, maar uit zichzelf begon hij er niet over.

Uit eten werd bij een dure churasceria gedaan. Alleen het eten koste al 50 R$.

Daarna Curitiba. Hotel was redelijk, maar in onveilige buurt. De treinreis werd geschrapt, omdat de trein niet reed. Als alternatief werden we met een busje naar Morettes gereden, en kon je gaan fietsen. In morettes had je het echter na 1 uur wel gezien en kon je kiezen, of daar hangen of een dure excursie met de fiets. Moest je wel nog betalen (we hadden toch al voor de trein betaald zou je zeggen, maar nee, geen compensatie, niets, want de bus moest ook betaald worden =(

Daarna op naar São paulo. Op de dag dat we vertrokken naar Ilhabela kwam de reisleider een dik uur te laat aanwandelen. Wij maar wachten, omdat zij uitgebreid gegeten hadden.

De weg naar Ilha bela in een volgepropte bus die continue veel te hard reed. Gewoon gevaarlijk. Pousada was netjes, maar ver van het stadje. Een taxritje kost je weer 50 R$.

Paraty hadden we een nette pousada. Verder goede boottocht. Ondertussen werd er overigens heel vaak geregeld dat we konden uiteten in de meest dure restaurants. Als je er wat van zei, zei hij gewoon, Tja het is nu eenmaal duur. terwijl er gerust restaurants bij zijn waar je 20 R$ betaald ipv 50R$

Daarna Ilha grande. Ook wij werden in de krot/cq paardenstal gedumpt. Echt vies. Vol met beesten, stukke plinten, alles gewoon ranzig en goor. Groepsgenoten zeiden dat we niet moesten zeuren, maar zij zaten in een complete villa. Mensen laat je niet afschepen met de smoes "jullie zaten in Paraty luxe en nu moet je het met minder doen". Ik lees dus hieronder van Antoine dat hij daar ook gezeten heeft. Is gewoon onacceptabel. Ook voor de bagage kar moesten we inderdaad extra betalen. We gingen eten bij een biergarden, meest ranzige eten van de vakantie. Alles was koud =(

In Rio zaten we ook in Ibiza copacabana. Op zich het hotel was niet verkeerd, maar lag in een ander gedeelte van Rio, namelijk aan het begin van copacabana en dat Rio Roiss zou vlakbij Ipanema liggen.

De aangeboden excursie is overigens belachelijk. 200 R$ voor een bezoek aan Maracana, Christus beeld en Suikerberg. Advies, bezoek die dingen zelf op je gemak. Is makkelijk te doen met het openbaar vervoer.

Ik ben dus niet tevreden over de reis. Alle andere reisgenoten vonden het super en mij maar een zeurkous, maar dat boeit me niet. Ik was blij dat de groep weg was en ik lekker zelf van Brazilie kon genieten en ik doe dat in het vervolg niet meer met shoestring

Het positieve van de reis zijn wel de mooie bestemmingen, vriendelijke mensen (brazilianen) en de reisroute en sommige pousada's waren wel netjes.

Het negatieve is toch wel de 'te dure restaurants die werden bezocht tijdens groepsdiners', dure excursies, hele slechte accomodatie op Ilha grande, dure taxiritten op Ilhabela en vervoer was ook niet goed. Kleine minibusjes en gevaarlijk rijdende chauffeurs.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 10-07-2012 | Accommodatie(s): Hotel & Pousada | Vervoer: Vlieg, Bus, Boot

Bekijk alle Shoestring ervaringen.

Algemene informatie
Totaal: 4,7
Vervoer: 7,3
Accommodatie: 5,7
Reisleiding: 4,7
Prijs: 5,3
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij Shoestring de volgende vakanties boeken:
 Groepsrondreis   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact