Onbezorgd Thailand beleven


Hieronder vindt u de ervaring van Tim met reisorganisatie Riksja Travel. Deze is ingevoerd op 10-10-2016 en gaat over de vakantie naar Nederland in september 2016.

 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
Met partner
10
Onbezorgd Thailand beleven
Individuele rondreis in Nederland, september 2016

  Totaal:
 • 10
 • Vervoer:
 • 10
 • Accommodatie:
 • 10

 • Reisleiding:
 • 10
 • Prijs:
 • 10

Begin dit jaar hebben wij het plan opgevat naar Thailand op vakantie te gaan. Maar dan, hoe dat te doen. Wij waren er al gauw uit dat een volledig georganiseerde groepsreis waarschijnlijk niet goed bij ons zou passen. De standaard schema’s sloten niet goed aan bij onze wensen en wij houden ook wel van flexibiliteit en zelfstandigheid, zelf de keuzes kunnen maken. Aan de andere kant, alles zelf doen in een voor ons nog onbekend land past ook niet goed bij ons. We laten ons bij het maken van die eigen keuzes graag adviseren en ondersteunen door ervaren en enthousiaste mensen die weten waar ze het over hebben. Met deze uitgangspunten kwamen we onder meer bij Riksja / Thailand online terecht en het reisaanbod van bouwstenen in combinatie met de deskundige, adequate, klantvriendelijke wijze waarop we werden geholpen keuzes te maken, gaf ons de doorslag voor hen te kiezen. Ook dit bleek een uitstekende keuze te zijn. Prima geadviseerd, alle vragen werden snel en adequaat beantwoord en vooraf verstrekte de locale partner Khiri uitgebreide informatie van dag tot dag over de reis, zodat we ons – met ook de Lonely Planet in de hand - heel goed verder konden voorbereiden.

Wellicht een wat traditioneel reisschema maar voor de eerste keer Thailand was dat prima. Begonnen in Bangkok, waar de fietstocht een geweldige ervaring was, vervolgens op weg naar Kanchanaburi de treinmarkt bezocht en aldaar onder meer naar het museum en de Hellfire pas bezocht. Zeer imponerend, onvoorstelbaar wat de mensheid elkaar daar heeft aangedaan. Onder meer geslapen in het drijvende hotel, prachtige ervaring. De reis ging verder naar het mooie oude, tempelrijke Ayutthaya en daarna met de trein naar Chiang Mai, een waanzinnig leuke echt Aziatische stad. Daar een prachtige fietstocht gemaakt, in stromende regen via glibberige rotsblokken langs kolkende rivieren over spekgladde boomstammen een adembenemende en onvergetelijke trekking trekking naar de Karen dorpen gemaakt en daar overnacht, in het Elephant Nature Park (een organisatie die strijdt tegen het misbruik en de mishandeling van olifanten door bewustwording bij de bevolking en de toeristen te creëren, mishandelde olifanten op te vangen en ze met goede verzorging (een verzorger per olifant!) nog een aangenaam leven te bezorgen) olifanten verzorgd en met ze gebadderd en natuurlijk genoten van de dag- en avondmarkten, de prachtige tempels en de heerlijke restaurantjes. Vervolgens naar Bangkok gevlogen en met de trein naar het Khao Sok National Park, een regenwoud waarin Riksja zelf een functioneel resort heeft gebouwd zonder de machtige natuur geweld aan te doen, fantastisch gedaan, een van de mooiste locaties waar we twee dagen gelogeerd hebben. Hier een hike gedaan en kano gevaren en in een ander deel van het park, vanuit de drijvende huisjes in het Cheaw Lan Lake genoten van de waanzinnig mooie natuur die hier te vinden is. Tot slot naar de pier en met de ferry naar Koh Phangan waar we aan de andere kant van het eiland hebben nagenoten van een avontuurlijke en imponerende vakantie. Alle lof en complimenten voor de wijze waarop Riksja / Thailandonline de reis met ons heeft georganiseerd en voorbereid. Alles klopte tot in de puntjes, elke vorm van gekozen transport verliep probleemloos, alle gidsen waren op tijd en zeer kundig, alle hotels waren zoals vooraf beschreven. Kortom, een probleemloze reis waardoor wij volop konden genieten. Riksja / Thailandonline en haar partner Khiri travel vormen een top team, bij onze volgende vakantie gaan wij zeker kijken wat Riksja nog meer te bieden heeft!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 10-10-2016 | Accommodatie(s): MeerdereAlgemene informatie
Totaal: 5,8
Vervoer: 9,0
Accommodatie: 6,3
Reisleiding: 2,0
Prijs: 6,3
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij Riksja Travel de volgende vakanties boeken:
 Rondreis     Individuele rondreis   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact