nijlcruize is een aanrader!


Hieronder vindt u de ervaring van Marina met reisorganisatie Corendon. Deze is ingevoerd op 07-03-2019 en gaat over de vakantie naar Egypte in februari 2019.

 
42 van 43 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar

8,0
Nijlcruize is een aanrader!
Cruise in Egypte, februari 2019

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 • 8
 • Prijs:
 • 8

De vlucht + transfer is in totaal 11 uur, maar was goed te doen (neem gedownloade films mee op je mobiel en opblaasbare kussentjes), halverwege de bustransfer is een pauze, het eten van het buffet is goed, voldoende variatie, niemand is ziek geweest (je wordt meestal ziek van bacterieen op je handen; handgel!!), de kamers zijn super: prima bedden met dagelijks schone handdoeken, verwacht niet dat je tv kan kijken of dat alles netjes is afgekit, het is Egypte ;) Wifi aan boord lukt alleen met een dongel voor 25 euro huur (erg duur, dus koop een vodafone simkaart op vliegveld) en doet het niet altijd, de plek aan tafel waar je gaat zitten voor de 1e maaltijd blijft bij alle maaltijden je vaste plek -> dus ga aan een apart tafeltje zitten als je privacy wilt, drinken bij ontbijt zit bij de prijs, er wordt 's middags en 's avonds warm gegeten, daar koop je drinken bij dmv een bonnetjes systeem, je kunt daarbij ook 1,5 liter waterflessen voor 1,50 euro komen die je mee man nemen naar je kamer. Neem briefgeld (10, 20) mee in euro's, die willen ze heel graag ruilen tegen munten euro (die kunnen ze namelijk niet kwijt bij hun bank, wel briefjes), hierdoor heb jij weer munten om als fooi je geven of om gepast mee te betalen. Iedereen heeft liever euro, dan egyptische ponden. Het standaard excursie pakket is 159 euro pp, maar je kan allerlei optionele excursies erbij kopen (ballonvaart, abu simbel etc.) als je het hele pakket neemt kost dat 280 euro pp (realiseer je dat je voor beide excursies om 4 uur al opstaat), er zijn voldoende dagen dat je al varend op het dek kunt liggen, voldoende bedden, handdoek service op dek, zwembad is klein maar groot genoeg om in af te koelen, het entertainment in de avond vond ik niet leuk (keiharde muziek, polonaise, verkleedpartij) maar kwestie van smaak, met je reisleider moet je geluk hebben, sommige racen overal doorheen of zijn minder goed verstaanbaar, datzelfde geldt voor de boot, misschien heb je de MS Magic, maar wij hadden vervangend schip, was prima, enige nadeel is inderdaad de diesellucht als je stil ligt en eigenlijk altijd wel meerdere boten op een rij in Luxor en Aswan, maar je vaart ook veel en dat is dan echt prachtig vanaf je bedje op het dek of in je slaapkamer met het raam open! 's Nachts al varend slapen vond ik geweldig! Neem wel oordoppen mee, als je een lichte slaper bent.
Tja en dat bedelen om een fooi (niet op het schip) en het niet rustig kunnen kijken in de winkeltjes is echt heel vervelend, wat werkt: NEGEREN, dus geen oogcontact en gewoon zwijgend doorlopen. Is ff wennen, maar het werkt wel. Wij zaten op de MS SEMIRAMIS 3 met de groep ZOON VAN DE NIJL (Hassan) wat van mij een 8 krijgt. Ik had wel meer uitleg gehad willen hebben terwijl je al wandelend overal langs loopt, nu werd bij start ff in 10 minuten iets verteld en mocht je een half uur rondlopen en foto's maken, hierdoor wist je eigenlijk niet echt waar je al rondlopend naar keek.
Wij hebben het basis excursiepakket genomen + 2 optionele excursies en hadden hierdoor ook tijd om een eigen excursie te doen met zn 2tjes (op kameel door de woestijn naar simeon klooster in aswan -> reisleider kan dit regelen) en een avondwandeling in aswan langs de boulevard, erg leuk om ergens met een colaatje te gaan zitten en mensen te bekijken!
Ik geef de hele reis een 8, dat het geen 10 is komt door de snelheid waarmee je overal doorheen moest en de magere uitleg.
Ik vond de koetsrit in luxor de 20 euro waard, maar het bootvaren in de natuur met lawaaierige motors en daarna baby krokedillen op je hoofd in het nubische dorp (30 euro) voelt een beetje nep, maar goed, het land is afhankelijk van het toerisme en probeer zoveel mogen euro uit je te schudden, begrijpelijk, niet altijd fijn :(
Lang verslag, hopelijk heb je er wat aan, ik zou zeggen: DOEN!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 07-03-2019 | Accommodatie(s): Nijlcruize

Bekijk alle Corendon ervaringen.

Algemene informatie
Totaal: 3,9
Vervoer: 4,9
Accommodatie: 6,2
Reisleiding: 4,8
Prijs: 4,9
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij Corendon de volgende vakanties boeken:
 Zonvakantie   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact