reis Lofoten Noordkaap 2022


Hieronder vindt u de ervaring van Ton Mol met reisorganisatie ACSI Kampeerreizen. Deze is ingevoerd op 22-07-2022 en gaat over de vakantie naar Noorwegen in juni 2022.

 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
3,0
Reis Lofoten Noordkaap 2022
Groepsrondreis in Noorwegen, juni 2022

    Totaal:
  • 3
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 3

  • Reisleiding:
  • 3
  • Prijs:
  • 3

Reis Lofoten Noordkaap mei tot juli 2022.
Reisorganisatie ACSI
Reserveringsnummer: bij ACSI bekend

Mijne heren, dames.

Ik wil u in kennis stellen van onderstaand bericht inzake bovengenoemde reis:

Deze reis duurde ongeveer 7 weken. Eigenlijk nog steeds te kort voor deze landen. Scandinavië is het waard om te bezoeken qua natuur en totaal van de reis.
Wel is met name Noorwegen sterk aan het veranderen. De campings richten zich sterk op Campers en de prijzen zijn per nacht erg hoog. Ook de munten voor de douche variëren van 1 euro tot 4 euro wat buiten proportioneel is voor gebruik van 4 minuten douchen.

De reis werd gedaan met 22 equipes, wisselend campers en wisselen caravans. De campings die ACSI voor ons had gereserveerd, met name in Noorwegen, zien er steeds meer uit als parkeerplaatsen. Er zijn veel bijkomende kosten voor Tol en Pontjes. Tijdens deze reis ontstond er veel onvrede met betrekking tot de campings. Wij hadden sterk het idee dat de reis van voor de Corona nog op de plank lag en dat er verder geen controle is geweest op inhoudelijkheid van de reis. Campings waren vaak slecht, de plekken te klein, de douches koud en veel campings waren in staat van verbouwing of voldeden niet aan een gemiddelde norm die je zou mogen verwachten bij dit soort reis.

Het bezoek aan de Kerstman, de winkels in het Kerstdorp en de hoofdman van de Sami viel in het water omdat de genoemde zaken sloten om 17.00 uur en de door ACSI gehuurde bus pas vertrok om 17.00 uur. Ook de bus die was gehuurd voor het openingsdiner in Duitsland was te klein waardoor mensen uit de groep achter in de bus(schoolbus) maar op hun hurken moesten gaan zitten( groep bestond uit 65+ers). De aangeboden route-app van de hele route door ACSI bijgevoegd werkte niet of niet naar behoren. Gedeelde info in de app van te bezoeken plaatsen was gedateerd en gericht op winteractiviteit.
Het indienen van klachten bij ACSI direct en de reisleiding had geen of onvoldoende resultaat. Gaande de reis heeft ACSI wel een Update gedaan op de app, maar de verbetering was gering.

Tijdens deze reis brak in de groep jammer genoeg ook Corona uit. Dit had zijn weerslag op de groep. Er ontstond veel wantrouwen naar elkaar waarbij aangetekend dat de reisleiding hier erg onvolwassen mee om is gegaan. Voor de reisleiding was dit hun eerste reis. Zij zakten volledig door het ijs als reisleiding en waren er sterk debet aan dat de groep uit elkaar viel. Problemen werden weggeschoven of weggelachen. Loten voor plekken werd nauwelijks gedaan waardoor degene die het hardst reed de beste plek had. Uiteindelijk ontstond tijdens een van de briefings, halverwege de reis, een woordenwisseling tussen sommige leden van de groep en de reisleiding. Deze woordenwisseling had een dermate felheid dat de leiding van het kampeerterrein dacht dat er een vechtpartij aan de gang was. Na deze briefing is een groot aantal deelnemers hun eigen weggegaan, buiten de groep om en vaak via eigen campings.

En dan de reisorganisatie zelf. ACSI is als organisator van de reis veel te kort geschoten. ACSI Heeft niet gereageerd op klachten die zijn ingediend door meerdere deelnemers al tijdens de reis. Beloftes die waren gedaan via de reisleiding voor contact vanuit ACSI zijn niet nagekomen, sterker nog de reisleiding wist te vertellen dat er geen klachten waren binnen gekomen. Jammer voor ACSI werden de verzonden mails in de groep gedeeld met elkaar. Deze reis heeft alle deelnemers samen totaal een bedrag gekost van meer dan € 130.000,00. Was dat de reis waard.. helaas niet, misschien wel als verdienmodel voor ACSI.

Met vriendelijk groet,

Ton Mol


Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 22-07-2022 | Accommodatie(s): Camperreis, eigen vervoer



Algemene informatie
Totaal: 3,5
Vervoer: -
Accommodatie: 3,0
Reisleiding: 3,0
Prijs: 4,0
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij ACSI Kampeerreizen de volgende vakanties boeken:
 Rondreis     Groepsrondreis   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact