48

reizen en vakanties bij

1

reisorganisatie

Sorteer op:

Wandelvakantie in Oostenrijk

vanaf € 499


Salzkammergut 8 dagen pension

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Bergen, meren en de zomerresidentie van Sissi   Rond de keizerlijke zomerresidentie Bad Ischl ligt één van de mooiste streken van Oostenrijk: het Salzkammergut. Ze dankt haar naam aan de ... vroegere zoutwinning in deze streek.   U vindt hier een prachtige afwisseling van bergen en in totaal 76 kristalheldere bergmeren. Deze meren met helder blauw water worden omringd door de verschillende kleuren groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen.   Deze wandelvakantie voert u door de weiden in de dalen en rondom de 3000 meter hoge toppen van de Dachsteiner Tauern. Een deel van de route volgt de oude Soleweg, langs het erfgoed van de vroegere zoutwinning. U loopt vanuit de Schwarzensee via de Attersee naar de Wolfgangsee.   De route gaat door een hoogveengebied en door een rivierkloof en maakt u een boottocht op de Wolfgangsee. Onderweg passeert u Sankt Wolfgang met het beroemde hotel Weisses Rössl, het plaatsje Hallstatt, bezienswaardige kerken en de tandradbaan naar de top van de Schaftsberg.   Cultureel hoogtepunt is natuurlijk Bad Ischl met de keizerlijke villa van keizer Franz Josef en keizerin Sissi en het Franz Lehar-huis.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 509


Königsweg hotel 7 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Over de Königsweg   De Königsweg wandelroute loopt oostelijk van Saalfelden naar ondermeer de bekende wintersportplaatsen Maria Alm, Dienten en Mülbach am Hochkönig. Een zeer afwisselende ... wandelvakantie door één van de mooiste streken van Oostenrijk.U loopt vaak over bergkammen, soms met gras begroeid en dan weer bedekt met rotsen van leisteen. De fraaie wandelpaden bieden de prachtigste uitzichten over de weidse Alpen. De grootste hoogteverschillen worden overbrugd met kabelbanen(inbegrepen), zodat het feitelijke stijgen en dalen beperkt blijft en u zonder veel reliëfverschillen aangenaam wandelt op flinke hoogte.   U wandelt van hotel naar hotel waar u verblijft op basis van halfpension. Rond de berg Hochkönig is het in de zomer een waar eldorado voor wandelaars. Wandelen door een indrukwekkend landschap, uitrusten in gezellige berghutten en genieten van alle regionale gerechten bij het eten: dat maakt deze regio zo aantrekkelijk.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 562


Saalachtaler Rundweg 5 dagen hotel per trein

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

De mooiste wandelingen door het Saalachtal   De Saalachtaler Rundweg is een zeer afwisselende tocht die u door schitterende natuurgebieden aan de voet van het Hochkönig-gebergte leidt. Het ... imposante, meer dan tien kilometer lange kalkmassief vormt een compleet gebergte met toppen, wanden, kloven en zelfs een gletsjer.   De prachtige uitzichten op de Hochkönig zullen nog lang in uw herinnering blijven. Tijdens deze wandelvakantie passeert u bekende dorpen als Saalfelden, Maria Alm en Maishofen.   Het bijzondere van deze tocht is dat u dagelijks kunt kiezen uit verschillende afstanden. Er zijn zoveel wandelpaden in alle richtingen en categorieën dat het moeilijk is om een keus te maken, en dus kunt u de tocht zo zwaar of licht  maken als u zelf wilt. De wandelreis begint en eindigt in het Saalachtal in de plaats Saalfelden. Per ICE-trein reist u snel en voordelig van elk Nederlands of Belgisch station naar Saalfelden.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 599


Langlaufreis en wandelreis Zuid-Tirol - Pfunds

 Groepsrondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Dynamische 3-landen langlauf- en wandelreis   Beleef La Dolce Vita in Zuid-Tirol! Deze langlauf- en wandelvakantie voor de geoefende wintersporter brengt u naar Pfunds, een klein dorp vlakbij het ... drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Een ideale uitvalsbasis voor een gevarieerde, dynamische wintersportweek, waarbij we dus maar liefst drie landen aandoen. Verheug u op fenomenale berglandschappen, uitgestrekte valleien, zonovergoten hoogplateaus en prima loipen en winterwandelpaden. En natuurlijk de lekkerste lunchgerechten, variërend van Italiaanse pastas tot Zwitserse rösti en Oostenrijkse Kaiserschmarrn.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 405


Salzkammergut BergeSeen Trail deel 3

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

BergeSeen Trail    De BergeSeen Trail is een nieuw lange-afstandswandelpad door het prachtige Salzkammergut. De totale route verbindt 35 bergmeren met elkaar. Deze meren met helder blauw water ... worden omringd door de verschillende tinten groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen.    De BergeSeen Trail is een zorgvuldig samengestelde wandelroute, uitstekend gemarkeerd, met een lengte van 350 km verdeeld over maar liefst 20 etappen.      Deze prachtige wandelvakantie  is bij Aktiva Tours ook te boeken als 5 verschillende individuele reizen. Deel 1 is een 7-daagse, deel 2 een 5- daagse, deel 3 een 6-daagse, deel 4 een 8-daagse en deel 5 een 5-daagse reis.   De accommodatie kan variëren van een overnachting in een berghut tot een 3*** sterren hotel. Bagagetransport, transfers, boot- en bustickets zijn inbegrepen. U ontvangt de Salzkammergut Erlebnis Card met leuke voordeeltjes.   Bij deze reis (deel 3, 3 meren en 3 bergtoppen) loopt u vanuit Bad Goisern naar het prachtige Hallstatt en weer terug.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 464


Saalachtaler Rundweg 5 dagen pension per trein

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

De mooiste wandelingen door het Saalachtal   De Saalachtaler Rundweg is een zeer afwisselende wandelvakantie die u door schitterende natuurgebieden aan de voet van het Hochkönig-gebergte leidt. ... Het imposante, meer dan tien kilometer lange kalkmassief vormt een compleet gebergte met toppen, wanden, kloven en zelfs een gletsjer.   De prachtige uitzichten op de Hochkönig zullen nog lang in uw herinnering blijven. Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Saalfelden, Maria Alm en Maishofen.   Het bijzondere van deze tocht is dat u dagelijks kunt kiezen uit verschillende afstanden. Er zijn zoveel wandelpaden in alle richtingen en categorieën dat het moeilijk is om een keus te maken, en dus kunt u de tocht zo zwaar of licht  maken als u zelf wilt. De wandelreis begint en eindigt in het Saalachtal in de plaats Saalfelden. Per ICE-trein reist u snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch Station naar Saalfelden.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 331


Saalachtaler Rundweg 5 dagen hotel

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

De mooiste wandelingen door het Saalachtal   De Saalachtaler Rundweg is een zeer afwisselende tocht die u door schitterende natuurgebieden aan de voet van het Hochkönig-gebergte leidt. Het ... imposante, meer dan tien kilometer lange kalkmassief vormt een compleet gebergte met toppen, wanden, kloven en zelfs een gletsjer.   De prachtige uitzichten op de Hochkönig zullen nog lang in uw herinnering blijven. Tijdens deze wandelvakantie passeert u bekende dorpen als Saalfelden, Maria Alm en Maishofen.   Het bijzondere van deze tocht is dat u dagelijks kunt kiezen uit verschillende afstanden. Er zijn zoveel wandelpaden in alle richtingen en categorieën dat het moeilijk is om een keus te maken, en dus kunt u de tocht zo zwaar of licht  maken als u zelf wilt. De wandelreis begint en eindigt in het Saalachtal in de plaats Saalfelden.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 389


Königsweg pension 7 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Langs de Hochkönig over de Königsweg   De Königsweg wandelroute loopt oostelijk van Saalfelden naar ondermeer de bekende wintersportplaatsen Maria Alm, Dienten en Mülbach am Hochkönig. Een ... zeer afwisselende wandelvakantie door één van de mooiste streken van Oostenrijk.U loopt vaak over bergkammen, soms met gras begroeid en dan weer bedekt met rotsen van leisteen. De fraaie wandelpaden bieden de prachtigste uitzichten over de weidse Alpen. De grootste hoogteverschillen worden overbrugd met kabelbanen(inbegrepen), zodat het feitelijke stijgen en dalen beperkt blijft en u zonder veel reliëfverschillen aangenaam wandelt op flinke hoogte.   Rond de berg Hochkönig is het in de zomer een waar eldorado voor wandelaars. Wandelen door een indrukwekkend landschap, uitrusten in gezellige berghutten en genieten van alle regionale gerechten bij het eten: dat maakt deze regio zo aantrekkelijk.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 450


Wandelvakantie Lungau 8 dagen

 Familiereis    Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Wandelen in Lungau in het Salzburgerland In het Salzburgerland is Lungau één van Oostenrijks mooiste streken. In dit deel van de Alpen vormen meren, beken, gletsjers, bossen en almen een prachtig ... decor om door te wandelen. Het ene moment loopt u over glooiende almweiden en het andere wandelt u over hellingen langs steile rotswanden waar u vaak gemzen kunt zien. U overnacht in diverse dorpen op de route de Lungau.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 488


Salzkammergut BergeSeen Trail deel 1

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

BergeSeen Trail deel 1   De BergeSeen Trail is een nieuw lange-afstandswandelpad door het prachtige Salzkammergut. De totale route verbindt 35 bergmeren met elkaar. Deze meren met helder blauw ... water worden omringd door de verschillende tinten groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen.    De BergeSeen Trail is een zorgvuldig samengestelde wandelroute, uitstekend gemarkeerd, met een lengte van 350 km verdeeld over maar liefst 20 etappen.      Deze prachtige wandelvakantie is bij Aktiva Tours ook te boeken als 5 verschillende individuele reizen. Deel 1 is een 7-daagse, deel 2 een 5-daagse, deel 3 een 6-daagse, deel 4 een 8-daagse en deel 5 een 5-daagse reis.   De accommodatie kan variëren van een overnachting in een berghut tot een 3*** sterren hotel. Bagagetransport, transfers, boot- en bustickets zijn inbegrepen. U ontvangt de Salzkammergut Erlebnis Card met leuke voordeeltjes.   Bij deze reis (deel 1, 4 meren en 2 bergtoppen) loopt u vanuit Gmunden aan de Traunsee naar de Attersee en weer terug.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 438


Salzkammergut BergeSeen Trail deel 5

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

BergeSeen Trail deel 5   De BergeSeen Trail is een nieuw lange-afstandswandelpad door het prachtige Salzkammergut. De totale route verbindt 35 bergmeren met elkaar. Deze meren met helder blauw ... water worden omringd door de verschillende tinten groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen.    De BergeSeen Trail is een zorgvuldig samengestelde wandelroute, uitstekend gemarkeerd, met een lengte van 350 km verdeeld over maar liefst 20 etappen.      Deze prachtige route is bij Aktiva Tours ook te boeken als 5 verschillende individuele reizen. Deel 1 is een 7-daagse, deel 2 een 5-daagse, deel 3 een 6-daagse, deel 4 een 8-daagse en deel 5 een 5-daagse reis.   De accommodatie kan variëren van een overnachting in een berghut tot een 3*** sterren hotel. Bagagetransport, transfers, boot- en bustickets zijn inbegrepen. U ontvangt de Salzkammergut Erlebnis Card met leuke voordeeltjes.   Bij deze wandelvakantie (deel 5, 3 meren en 1 bergtoppen) loopt u vanuit Ebensee via het Almtal naar Gmunden.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 269


Saalachtaler Rundweg 5 dagen pension

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

De mooiste wandelingen door het Saalachtal   De Saalachtaler Rundweg is een zeer afwisselende tocht die u door schitterende natuurgebieden aan de voet van het Hochkönig-gebergte leidt. Het ... imposante, meer dan tien kilometer lange kalkmassief vormt een compleet gebergte met toppen, wanden, kloven en zelfs een gletsjer.   De prachtige uitzichten op de Hochkönig zullen nog lang in uw herinnering blijven. Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Saalfelden, Maria Alm en Maishofen.   Het bijzondere van deze wandelvakantie is dat u dagelijks kunt kiezen uit verschillende afstanden. Er zijn zoveel wandelpaden in alle richtingen en categorieën dat het moeilijk is om een keus te maken, en dus kunt u de tocht zo zwaar of licht  maken als u zelf wilt. De wandelreis begint en eindigt in het Saalachtal in de plaats Saalfelden.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 439


Salzburgerland Sankt Koloman 8 dagen

 Groepsrondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Langlaufen in Salzburgerland   Een langlauf(groeps)reis vanuit Sankt Koloman in Salzburgerland. Oostenrijk is al vele tientallen jaren een topland, zowel in de zomer als in de winter, voor ... zowel de rustzoeker en de wandelaar als de sportieve ski-liefhebber en après-ski genieter. Het kleine plaatsje Sankt Koloman (851 m.) ligt in het Lammertal bij Salzburg, en is door de prachtige omgeving van het berglandschap en de goed onderhouden langlaufloipes een ideale bestemming. U komt in de mooiste langlaufplaatsen, waaronder Abtenau, Annaberg en Werfenweng. Deze reis is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde langlaufers en voor wandelaars. Iedere dag wordt u naar de mooiste plekjes met (de meeste) sneeuw gebracht, waar u met volle teugen van sneeuw, loipes en hopelijk stralend winterweer kunt genieten. In de sneeuw kunt u natuurlijk ook heerlijk wandelen op de vele paden, of naar beneden gaan op onderhouden langlaufpistes.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 579


Langlaufreis en wandelreis Vorarlberg - Feldkirch

 Groepsrondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Wandelen en langlaufen naar o.a. Silbertal, Silvretta Bielerhöhe en Lech Ontdek tijdens deze langlaufreis/wandelreis het oudste wintersportgebied van Oostenrijk; Vorarlberg. In het westen van ... Oostenrijk, tegen de grens met Zwitserland en het ministaatje Liechtenstein, ligt het middeleeuwse stadje Feldkirch (459 m.). Uw thuis tijdens deze wintervakantie is het uitstekende 4-sterren Hotel Weisses Kreuz in Feldkirch. Dit hotel hebben we gekozen vanwege de perfecte ligging én omdat hier regelmatig in de avond iets gezelligs wordt georganiseerd. Tijdens deze week bedwingen we de Grenslandloipe in Duitsland, maken we kennis met het Oostenrijkse hooggebergte en proeven we de bijzondere atmosfeer van het koninklijke Lech. Een heerlijk winterprogramma!
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 475


Bijbelweg Bad Goisern - Schladming 7 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Over de bijbel-smokkelroute van Dachstein   Tijdens deze reis loopt u de beroemde bijbel-smokkelroute door de Alpen. Over het voetpad werden in de 16e eeuw door protestanten bijbels ... gesmokkeld vanuit Beieren via Salzkammergut naar Karinthië.   De route start in het prachtige Salzkammergut in het UNESCO (werelderfgoed) stadje Hallstatt aan het gelijknamige meer. Sinds 1997 is de regio Hallstatt- Dachstein/Salzkammergut door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Sinds die tijd worden natuur en cultuur extra beschermd. U vindt hier een prachtig afwisselend gebied van bergen en kristalheldere bergmeren.     Deze reis voert langs kerken en musea in de dorpen en over de bergweiden (almen) rondom de 3000 meter hoge toppen van de Dachsteiner Tauern. Van Bad Goisern wandelt u via Hallstatt en Gosau naar Schladming in Stiermarken. Hoogtepunten zijn het  het UNESCO stadje Hallstatt aan de Hallstattersee, de gletscherwandeling bij Gjaidstein en de Dachsteiner Tauern rond Ramsau.   Tijdens deze wandelvakantie overnacht u twee nachten in een berghut.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 273


Bijbelweg I Bad Goisern-Gosau 4 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Bergen, meren en cultuur in Salzkammergut   Via de beroemde bijbel smokkelroute waarlangs in de 16e eeuw bijbels door protestanten werden gesmokkeld vanuit Beieren via Salzkammergut naar ... Karinthie.   Het gebied Salzkammergut is één van de mooiste streken van Oostenrijk. In 1997 is de regio Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Sinds die tijd worden de bergen, meren en dorpen extra beschermd. U vindt hier een prachtige afwisseling van bergen en in totaal 76 kristalheldere bergmeren. Deze meren met helder water, blauw spiegelend in de zon, worden omringd door de verschillende kleuren groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen.   Deze wandelvakantie voert u over bergweiden(almen) en door de weiden en akkers in de dalen rondom de 3000 meter hoge toppen van de Dachsteiner Tauern. De route start in Bad Goisern, bekend van de Soleweg (zoutweg) en via Hallstat wandelt u verder naar Gosau. Cultureel hoogtepunt is Hallstatt aan de Hallstattersee.     De route is makkelijk te lopen en zeer goed bewegwijzerd. Inbegrepen is de Salzkammergut Card met kortingen voor 110 bezienswaardigheden in de omgeving.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 544


Dachstein huttentrektocht 7 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Van hut naar hut door het Salzburgerland   In het Salzburgerland is Dachstein Tauern één van Oostenrijks mooiste berggebieden. In dit deel van de alpen vormen meren, beken, gletsjers, bossen ... en almen een prachtig decor om door te wandelen.      Dachstein - werelderfgoed Met 2.995 meter hoogte is de Dachstein de op één na hoogste berg van de Noordelijke Kalkalpen. Al lang voordat de UNESCO in 1997 het berglandschap rond de Dachstein met Hallstatt en de Inneren Salzkammergut op de Werelderfgoedlijst opnam, werden deze als drieduizender beschouwd. Hoewel deze dus net geen echte "drieduizender" zijn.   Het ene moment loopt u over glooiende almweiden en het andere wandelt u over hellingen langs steile rotswanden waar u vaak gemzen kunt zien. Vanwege de grillige bergtoppen wordt dit gebied ook wel de Salzburger Dolomieten genoemd.   Tijdens deze indrukwekkende wandelvakantie overnacht u o.a. in Gosau bij het "Unesco"-plaatsje Hallstatt, en in de berghutten het Guttenberghaus en de Steinitzenalm.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 579


Salzburgerland Krispl 8 dagen

 Groepsrondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Langlaufen in Salzburgerland   Van sneeuwzekere hoogteloipen tot loipen rond gezellige, bekende wintersportoorden. Het Salzburgerland bezit met een loipennet op u van meer dan 2200 kilometer ... alles wat u het ultieme wintergevoel bezorgt. Daarnaast biedt het hotel warmte, comfort en goed eten na een onstpannende dag langlaufen. Het team onder leiding van Bettina en Gerald zorgt voor uitstekende maaltijden en s avonds worden er gezellig activeiten georganiseerd. Onbezorgd genieten, daar staat deze reis voor!
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 589


Karinthië en Dolomieten 8 dagen

 Groepsrondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Langlaufen en wandelen in het zonnige Karinthië    Beleef het beste van Oostenrijk en Italië in het mooie Karinthië! In deze Natuurarena vinden we volop langlaufloipen en winterwandelroutes ... langs bevroren meren en op sneeuwzekere hoogvlakten, waar ruige bergpieken en oergezellige berghutten het decor vormen. Dankzij de zuidelijke ligging schijnt het winterzonnetje hier vrijwel altijd! Onze standplaats is het gezellige plaatsje Oberdrauburg, gelegen in het dal van de Drau. Van hieruit maken we tal van leuke tochten naar o.a. het mondaine Cortina dAmpezzo en de bekende Weissensee, al jaren het strijdtoneel van de alternatieve Elfstedentocht.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 446


Saalachtaler Rundweg 8 dagen pension

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

De mooiste wandelingen door het Saalachtal   De Saalachtaler Rundweg is een zeer afwisselende tocht die u door schitterende natuurgebieden aan de voet van het Hochkönig-gebergte leidt. Het ... imposante, meer dan tien kilometer lange kalkmassief vormt een compleet gebergte met toppen, wanden, kloven en zelfs een gletsjer.   De prachtige uitzichten op de Hochkönig zullen nog lang in uw herinnering blijven. Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Saalfelden, Maria Alm en Maishofen. Het bijzondere van deze tocht is dat u dagelijks kunt kiezen uit verschillende afstanden.   Er zijn zoveel wandelpaden in alle richtingen en categorieën dat het moeilijk is om een keus te maken, en dus kunt u de tocht zo zwaar of licht  maken als u zelf wilt. De wandelvakantie begint en eindigt in het Saalachtal in de plaats Saalfelden.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 579


Tirol Oberperfuss 8 dagen

 Groepsrondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Langlaufen in en rond Seefeld Een langlaufreis met een olympisch tintje! Het gebied rond Seefeld/Leutasch is vele malen verkozen tot de regio met de beste loipen van Oostenrijk. Tientallen jaren ... geleden het strijdtoneel van olympische sporters, nu uw bestemming voor een ongeëvenaarde winterreis. Het gemoedelijke dorp Oberperfuss ligt op ongeveer 14 km van Innsbruck. De bewoners van dit dorp staan bekend om hun houtsnijwerk. In de avond is er ook vertier te vinden in het dorp. Er is een disco, 4 cafés en enkele restaurants. Maar u kunt natuurlijk ook een middag of avond een bezoek brengen aan Innsbruck.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 613


Salzkammergut + Hallstatt 8 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Salzkammergut en Unesco-dorp Hallstatt   Rond de keizerlijke zomerresidentie Bad Ischl ligt één van de mooiste streken van Oostenrijk: het Salzkammergut. Ze dankt haar naam aan de vroegere ... zoutwinning in dit gebied. U vindt hier een prachtige afwisseling van bergen en in totaal 76 kristalheldere bergmeren. Deze meren met helder blauw water worden omringd door de verschillende kleuren groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door ontelbare narcissen.   Deze reis voert u door de weiden in de dalen en rondom de 3000 meter hoge toppen van de Dachstein Tauern. Een deel van de route volgt de oude Soleweg, langs het erfgoed van de vroegere zoutwinning.   De route gaat over een hoogveengebied en door een rivierkloof en u maakt een boottocht op de Wolfgangsee. Onderweg passeert u Sankt Wolfgang met het beroemde hotel Weisses Rössl, het Unesco-plaatsje Hallstatt met bezienswaardige kerken en de tandradbaan naar de top van de Schaftsberg.   Culturele hoogtepunten zijn natuurlijk Bad Ischl (de keizerlijke villa van keizer Franz Josef en keizerin Sissi en het Franz Lehar-huis) en het Unesco- werelderfgoed dorp Hallstatt aan het gelijknamige meer.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 641


Saalachtaler Rundweg 8 dagen pension per trein

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

De mooiste wandelingen door het Saalachtal   Per ICE-trein snel en comfortabel naar Saalfelden, het startpunt van de Saalachtaler Rundweg. De Saalachtaler Rundweg is een zeer afwisselende tocht die ... u door schitterende natuurgebieden aan de voet van het Hochkönig-gebergte leidt. Het imposante, meer dan tien kilometer lange kalkmassief vormt een compleet gebergte met toppen, wanden, kloven en zelfs een gletsjer.   De prachtige uitzichten op de Hochkönig zullen nog lang in uw herinnering blijven. Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Saalfelden, Maria Alm en Maishofen. Het bijzondere van deze tocht is dat u dagelijks kunt kiezen uit verschillende afstanden.   Er zijn zoveel wandelpaden in alle richtingen en categorieën dat het moeilijk is om een keus te maken, en dus kunt u de tocht zo zwaar of licht  maken als u zelf wilt. De wandelvakantie begint en eindigt in het Saalachtal in de plaats Saalfelden. Per ICE-trein reist u snel en comfortabel naar en van Saalfelden. 
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 389


Königsweg hutten & pensions 7 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Over de Königsweg incl. 2 hutovernachtingen   De Königsweg wandelroute loopt oostelijk van Saalfelden naar ondermeer de bekende wintersportplaatsen Maria Alm, Dienten en Mülbach am Hochkönig. ... Een zeer afwisselende wandelvakantie, langs 4 hotels en 2 Berghutten, door één van de mooiste streken van Oostenrijk.U loopt vaak over bergkammen, soms met gras begroeid en dan weer bedekt met rotsen van leisteen. De fraaie wandelpaden bieden de prachtigste uitzichten over de weidse Alpen. De grootste hoogteverschillen worden overbrugd met kabelbanen(inbegrepen), zodat het feitelijke stijgen en dalen beperkt blijft en u zonder veel reliëfverschillen aangenaam wandelt op flinke hoogte.   Rond de berg Hochkönig is het in de zomer een waar eldorado voor wandelaars. Wandelen door een indrukwekkend landschap, van hotel naar hotel en van berghut naar berghut. Uitrusten op gezellige terrassen en genieten van alle regionale gerechten bij het eten: dat maakt deze regio zo aantrekkelijk.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 337


Salzburger Almenweg huttentrektocht 6 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Panoramas van het Gasteinertal In Salzburg liggen halverwege het dal en het hooggebergte vele honderden almhutten. Deze hutten zijn sinds enkele jaren verbonden door een goed aangegeven route (de ... Salzburger Almenweg) die begint en eindigt in Pfarrwerfen. Op deze hutjes kun je vaak niet alleen eten en drinken, maar ook overnachten.    De tocht gaat door de bergwereld van de Pongau tot boven de boomgrens over de vele alpenweiden. In almhutten waar s zomers de hoeders van het vee verblijven, wordt u vriendelijk ontvangen en bij die rustpauzes kunt u getrakteerd worden op lekkers als verse melk, versgebakken brood en zelfgemaakte kaas, boter, kwark of zelfs schnaps. Natuurlijk moet u het wandelen over de Almenweg niet in een gehaast tempo willen doen. En in de bergen rondom is het overal pure natuurlijke stilte. U komt er, behalve herders met hun kuddes koeien, weinig of geen mensen tegen.   Deze wandelroute is officieel 350 kilometer lang, waarvan u in deze reis ca. 33 km aflegt. De wandelroute loopt afwisselend over onverharde wegen en smalle bergpaden en komt slechts bij uitzondering boven de 2000 meter uit. Bij deze 6-daagse reis verblijft u 3 nachten in een berghut en 2 nachten in een 3***sterren hotel (de eerste en de laatste nacht).
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 623


Saalachtaler Rundweg 8 dagen hotel

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

De mooiste wandelingen door het Saalachtal   De Saalachtaler Rundweg is een zeer afwisselende tocht die u door schitterende natuurgebieden aan de voet van het Hochkönig-gebergte leidt. Het ... imposante, meer dan tien kilometer lange kalkmassief vormt een compleet gebergte met toppen, wanden, kloven en zelfs een gletsjer.   De prachtige uitzichten op de Hochkönig zullen nog lang in uw herinnering blijven. Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Saalfelden, Maria Alm en Maishofen. Het bijzondere van deze tocht is dat u dagelijks kunt kiezen uit verschillende afstanden.   Er zijn zoveel wandelpaden in alle richtingen en categorieën dat het moeilijk is om een keus te maken, en dus kunt u de tocht zo zwaar of licht  maken als u zelf wilt. De wandelvakantie begint en eindigt in het Saalachtal in de plaats Saalfelden.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 689


Single Reis Langlaufen en winterwandelen Vorarlberg - Feldkirch

 Singlereis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Wintervakantie voor actieve singles met o.a. Silbertal, Silvretta Bielerhöhe en Lech   Uw thuis tijdens deze wintervakantie is het uitstekende 4-sterren Hotel Weisses Kreuz in Feldkirch. Dit ... hotel hebben we gekozen vanwege de perfecte ligging én omdat hier regelmatig in de avond iets gezelligs wordt georganiseerd. We starten deze reis in het mythische Silbertal, de naam van dit bergdorp herinnert er aan, dat bij de Kristberg 500 jaar geleden zilver werd gewonnen. De volgende dag starten we in de lieflijke dorpjes Au en Schoppernau met hun vele mogelijkheden. De Grenslandloipe in Duitsland komt ook nog aan bod en we maken kennis met het Oostenrijkse hooggebergte en proeven we de bijzondere atmosfeer van het koninklijke Lech. Een heerlijk winterprogramma, dat door onze gasten uitstekend wordt beoordeeld.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 599


Langlaufreis en wandelreis Salzburgerland - Fusch

 Groepsrondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Langlaufen en winterwandelen in het Nationaal Park Hohe Tauern   Uw vakantieplaats deze week is het dorpje Fusch, gelegen in het Nationaal Park Hohe Tauern. U bevindt zich aan de voet van de ... Grossglockner, die met haar 3789 meter de hoogste berg van Oostenrijk is. Fusch is een uitstekende uitvalsbasis voor alle tochten die u deze week gaat maken. Zo gaat u de loipen verkennen bij Rauris en Maria Alm, maar ook in het sneeuwzekere Hochfilzen en de Pass Thurn. Natuurlijk gaat u deze week ook naar het dichtbijgelegen stadje Zell am See. Skiërs kunnen heel gemakkelijk de skibus nemen vanuit Fusch naar de geweldige skigebieden van Zell am See en Kaprun.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 262


Dachstein huttenwandeltocht 4 dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Van hut naar hut in het Salzburgerland   In het Salzkammergut is de Dachstein Tauern één van Oostenrijks mooiste berggebieden. In dit deel van de Alpen vormen meren, beken, gletsjers, bossen ... en almen een prachtig decor voor een wandelvakantie.      Het ene moment loopt u over glooiende almweiden en het andere wandelt u over hellingen langs steile rotswanden waar u vaak gemzen kunt zien. Vanwege de grillige bergtoppen wordt dit gebied ook wel de Salzburger Dolomieten genoemd.   Onderweg overnacht u in Gosau bij het "Unesco"-plaatsje Hallstatt, in de Goisererhütte en de Gablonzerhütte. 
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 849


Salzkammergut + Hallstatt 8 dagen per trein

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Oostenrijk

Salzkammergut en Unesco-dorp Hallstatt   Per ICE terin reis u snel en comfortabel naar Bad Ischl.   Rond de keizerlijke zomerresidentie Bad Ischl ligt één van de mooiste streken van Oostenrijk: ... het Salzkammergut. Ze dankt haar naam aan de vroegere zoutwinning in dit gebied. U vindt hier een prachtige afwisseling van bergen en in totaal 76 kristalheldere bergmeren. Deze meren met helder blauw water worden omringd door de verschillende kleuren groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door ontelbare narcissen.   Deze reis voert u door de weiden in de dalen en rondom de 3000 meter hoge toppen van de Dachstein Tauern. Een deel van de route volgt de oude Soleweg, langs het erfgoed van de vroegere zoutwinning.   De route gaat door een hoogveengebied en door een rivierkloof en u maakt een boottocht over de Wolfgangsee. Onderweg passeert u Sankt Wolfgang met het beroemde hotel Weisses Rössl, het Unesco-plaatsje Hallstatt met bezienswaardige kerken en de tandradbaan naar de top van de Schaftsberg.   Culturele hoogtepunten zijn natuurlijk Bad Ischl (de keizerlijke villa van keizer Franz Josef en keizerin Sissi en het Franz Lehar-huis) en het Unesco- werelderfgoed dorp Hallstatt aan het gelijknamige meer.
Meer informatie
Toon meer

Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact