12

reizen en vakanties bij

3

reisorganisaties

Sorteer op:

Wandelvakantie in Italië

vanaf € 1.145
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Amalfikust - Italië, 8 dagen

 Wandelvakantie      8 dagen

  Italië

De Amalfikust ten zuiden van Napels biedt mooie natuur en leuke dorpjes. natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de Vesuvius en Pompeii niet. Meer informatie

vanaf € 1.145
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Cinque Terre - Italië, 8 dagen

 Wandelvakantie      8 dagen

  Italië

Vijf spectaculair gelegen vissersdorpen aan de ruige Ligurische rotskust in Italië vormen de kern van het nationale park Cinque Terre. Dit schitterende wandelgebied met zijn vele wijnterrassen ... verken je via een van de mooiste kustwandelpaden van Europa.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.245
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Sicilië, 8 dagen

 Wandelvakantie      8 dagen

  Italië

In een week tijd ontdekken we drie verschillende vulkanen: Stromboli, Vulcano en de grootste en bekendste vulkaan van Europa, Etna. Ook bezoeken we de kuststreek van Taormina. Geniet daarnaast van ... het leven op de Italiaanse eilanden.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.240
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Italië - Sardinië

 Wandelvakantie      9 dagen

  Italië - Vlucht

Als tweede grootste eiland in de Middellandse Zee, biedt Sardinië heel wat afwisseling: paradijselijke stranden en baaien, authentieke plattelandsdorpjes, dichte bossen en vooral een prachtig ... ongerept hooggebergte. Vanuit drie logiesplaatsen verkennen we het bijzonder ongerepte Sardijnse landschap, waarbij er ook voor de cultuurliefhebber een en ander te beleven valt.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 485


Adige wandelreis 7-dagen

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Italië

Door de wijnvelden langs de Adige   Deze wandelreis start iets ten zuiden van de Oostenrijkse grens in het stadje Merano in Alto Adige (in het Duits Süd Tirol) in Italië. In het gebied ... wordt zowel Italiaans als Duits gesproken. De wandelreis volgt de Südtiroler Weinstrasse langs kastelen en burchten.   Vanaf de start in Merano wandelt u steeds bergafwaarts. U wandelt door een afwisselend landschap van landerijen, bossen, boomgaarden en wijnvelden. Onderweg komt u door prachtige plaatsen zoals het schilderachtige plaatsje Nalles, de hoofdstad van Alto Adige Bolzano en  het door bergkammen omgeven Meltino.   De reis eindigt weer in Merano, een prima plek om de reis te verlengen.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.510
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Italië - Elba en de Toscaanse kust

 Wandelvakantie      10 dagen

  Italië - Terug

Elba en de Toscaanse kustWas Elba voor Napoleon slechts een gedwongen verblijfplaats? Wij trekken ernaartoe om de pracht van dit Italiaanse eiland te ontdekken. Groene bergen en heuvels, azuurblauwe ... baaien, pittoreske dorpjes in pastelkleuren tegen de hellingen aangebouwd, Elba heeft alles weg van een ansichtkaart. Voor we hier op pad gaan, warmen we ons op in het natuurpark van de Maremma aan de schitterende Toscaanse kust.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 1.470
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Italië - Baai van Napels

 Wandelvakantie      9 dagen

  Italië - Napels


vanaf € 1.460
incl. heen/terugreis


Wandelvakantie Italië - Piemonte

 Wandelvakantie      10 dagen

  Italië - Turijn


vanaf € 1.195
incl. heen/terugreis


Wandelreis Noord Spanje, 8 dagen

 Wandelvakantie      8 dagen

  Italië

Ontdek het andere Spanje: groene ongerepte natuurgebieden, ruige kustlijnen en historische binnensteden maken Noord Spanje tot een ideale wandelbestemming. Meer informatie

vanaf € 394


Cinque Terre 6 dagen standplaatsreis

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Italië

Wandelen over de mooiste kustwandelpaden De Cinque Terre, de "vijf dorpen" zijnde Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore, zijn de mooiste Italiaanse ... kustplaatsjes. Dit deel van de Ligurische kust, tussen Levanto en La Spezia, is sinds 1997 Unesco-Werelderfgoed. Tussen de dorpjes in liggen prachtige kustwandelpaden. Ze zijn moeilijk bereikbaar per auto en soms is die er zelfs helemaal verboden! Gelukkig zijn ze met elkaar verbonden door een spoorlijntje met tijdens de rit spectaculaire uitzichten over de steile kliffenkust met hier en daar afgelegen wijn- en citrusboomgaarden.   Door eeuwenoude muurtjes omzoomde olijf- en citrusboomgaarden wisselen af met kleine wijngaarden van beroemde lokale witte wijnen. Van de druiven van de Cinque Terre worden de beroemde droge Cinque Terre Gavi la Battistina gemaakt en ook de iets minder bekende, zoetere dessertwijn Sciacchetrà. De ligging van vele wijngaarden is op zijn minst spectaculair te noemen want er is geen vlak stuk te bekennen - sommige akkers liggen op een helling van meer dan 50%!   Hier en daar gaan de wandelingen een klein stukje het binnenland in, waar minder wandelaars komen. De historische stadjes Levanto en Portovenere, met het pittoreske haventje, maken ook deel uit van het programma.  Het vissersplaatsje Monterosso al Mare is het grootste en het belangrijkste dorp van de Cinque Terre, met de typische pastelkleurige huizen. Ook Riomaggiore is bekend om haar middeleeuwse huisjes.   Het piepkleine Vernazza, ook direct aan de zee, heeft misschien wel de steilste ligging van de vijf. Hier worden de straatjes met vele trapjes aan elkaar verbonden. Op het hoogste punt staat een uitkijktoren die u kunt beklimmen en waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de zee, de kust en het dorpje. Aan het haventje ligt een oude vesting, waarin nu een restaurant gevestigd is. De mooie 14e eeuwse kerk heeft een achthoekige klokkentoren en is zeker een bezoekje waard.   Het voor- en najaar zijn het meest geschikt voor deze prachtige reis, vanwege de heerlijke temperaturen en omdat het er dan minder druk is.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 879


Toscane & Umbrië 8 dagen

 Wandelvakantie     

  Italië

Single wandelreis Umbrië & Lago Trasimeno   Een vakantie in Umbrië betekent een vakantie in het Groene Hart van Italië. Hier een wandelreis vol natuurschoon uitstippelen was geen enkel ... probleem. Het Trasimeense Meer (Lago Trasimeno), heuvels in alle kleuren groen, ontelbare wijngaarden en olijfboomgaarden het komt allemaal op ons pad. Verstrooid over de heuveltoppen liggen oude stadjes als Gubbio, Montefalco en Assisi. Hier duiken we niet alleen de rijke geschiedenis in, maar ook gezellige trattoria en wijnbars. Volgens de Italianen is de Umbrische keuken namelijk de meest gezegende van het land.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 735


Adige wandelreis 7-dagen per trein

 Individuele rondreis    Wandelvakantie     

  Italië

Door de wijnvelden langs de Adige   Deze wandelreis start iets ten zuiden van de Oostenrijkse grens in het stadje Merano in Alto Adige (in het Duits Süd Tirol) in Italië. In het gebied ... wordt zowel Italiaans als Duits gesproken. De wandelreis volgt de Südtiroler Weinstrasse langs kastelen en burchten.   Vanaf de start in Merano wandelt u steeds bergafwaarts. U wandelt door een afwisselend landschap van landerijen, bossen, boomgaarden en wijnvelden. Onderweg komt u door prachtige plaatsen zoals het schilderachtige plaatsje Nalles, de hoofdstad van Alto Adige Bolzano en  het door bergkammen omgeven Meltino.   De reis eindigt weer in Merano, een prima plek om de reis te verlengen. U reis snel en comfortabel per ICE trein van elk NS of BE station naar Merano en terug.
Meer informatie
Toon meer

Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Contact