3

reizen en vakanties bij

2

reisorganisaties

Sorteer op:

Rondreis in Tsjechië

vanaf € 557
incl. heen/terugreis


8-daagse fietsreis Praag - Dresden

 Autovakantie    Rondreis      8 dagen

  Duitsland    Tsjechië  

In het Reuzengebergte ontspringt op een hoogte van 1400 meter een kleine beek die al snel een stroom en vervolgens één van de belangrijkste rivieren van Europa wordt. Haar naam is de Elbe ('Labe'). ... Deze rivier doorsnijdt met een boog het Boheemse Bekken waarin eeuwenoude steden als Decin, Litomerice en Praag liggen. Bij Melnik, ten noorden van Praag, komen de Elbe en de Moldau samen om zo samen hun weg via Dresden en Hamburg naar de Noordzee te vervolgen. Het landschap langs de Elbe is erg veelzijdig en langs de rivier is het voornamelijk vlak. De Elbe heeft vele miljoenen jaren gehad om zijn weg door het landschap uit te slijten, waardoor het passeren van het Elbezandsteengebergte op de fiets eenvoudig is. De route langs de Elbe is al honderden jaren een belangrijke handelsweg, wat ervoor gezorgd heeft dat er veel mooie oude steden langs haar oevers liggen. De oude steden waarvan de centra goed bewaard gebleven zijn, zorgen samen met de dorpjes en kastelen en burchten voor een interessant en continu afwisselend cultuurlandschap. U fietst onder andere door de proviandkamers van Tsjechië; rondom Litomerice wordt bijna alle groente voor de Boheemse regio verbouwd en bij Melnik komt u langs het noordelijkste wijnbouwgebied van Tsjechië. In de buitengebieden van Praag bouwde de adel eeuwen geleden residenties om zo het drukke stadsleven te ontvluchten, daarom fietst u in korte tijd langs een aantal prachtige kastelen. Ook komt u langs prachtige natuur en mooie rotsformaties bij het Elbezandsteengebergte en in het Deciner heuvelland zorgen de beboste flanken ervoor dat u lekker in de schaduw kunt fietsen en ondertussen van unieke uitzichten kunt genieten.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 269


8-daags Duet Tsjechië

 Rondreis     

  Tsjechië - Zuid-Bohemen

Eerst verstilling in het natuurgebied van Ždárské Vrchy. Dan leven in de brouwerij bij bierstad České Budějovice en het kasteel van Český Krumlov. Twee heel verschillende gezichten van het ... mooie Tsjechië, en niet te ver rijden van elkaar.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 469


12-daagse familierondreis Tsjechië en Slowakije

 Rondreis     

  Tsjechië - Reuzengebergte

Met deze reis krijg je een heel gevarieerd beeld van wat Tsjechië te bieden heeft: bergen, meren en natuurlijk de prachtige hoofdstad Praag! Meer informatie

Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Contact