4

reizen en vakanties bij

4

reisorganisaties

Rondreis
Sorteer op:

Rondreis in Malta

vanaf € 682
incl. heen/terugreis


8-dg excursiereis Hoogtepunten van Malta Riviera

 Zonvakantie    Rondreis      8 dagen

  Malta

Met deze excursiereis ontdek je op een wel heel comfortabele manier het hele eiland. Je wordt door de Nederlandstalige gids bij je accommodatie opgehaald en laat jou alle belangrijke hoogtepunten van ... het eiland zien. En met drie vrije dagen is er ruimte genoeg voor eigen invulling. Ook fijn! Even een dagje luieren in de zon.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 795


Malta 8 dagen

 Wandelvakantie    Groepsrondreis     

  Malta

Paulus spoor over onbekende paden op Malta en Gozo   Malta, in het hart van de Middellandse Zee, is een eiland met een omvang van nauwelijks 20 bij 30 kilometer en met een hoogste top van ... slechts 253 meter. Het landje kent een geschiedenis van duizenden jaren. Prehistorische culturen lieten tempels na zoals die van Hagar Qim en Mnajdra. De apostel Paulus, later de beschermheilige van Malta, spoelde hier in het jaar 60 na een schipbreuk aan en zou er het Evangelie hebben gebracht, zoals door de apostel Lucas is beschreven. Kruisvaarders, in de vroege Middeleeuwen op weg naar het Heilige Land, bouwden kastelen op deze strategische plek. Karel V schonk Malta aan de Johannieters, de Ridders van de Maltezer Orde, welke vestingen nalieten in Valletta en Mdina. Tenslotte werd het eiland een Britse kolonie en in 1964 een zelfstandige staat. De sfeer van de 21e eeuw is gemixt Brits-Italiaans-Arabisch en dat maakt Malta juist zo uniek.   Op het eerste gezicht lijkt Malta vrij vlak en droog maar tijdens de wandelingen blijkt het landschap toch ruim gevarieerd te zijn. De onbekende wandelpaden zijn soms vrijwel onzichtbaar; een fijn netwerk van paden rijgt de mooiste uitzichtpunten aaneen. Vooral de rotsachtige kust met baaien en kliffen is bijzonder fraai en behalve schaapsherders komt u er weinig andere mensen tegen. De plaatsen Valletta en Sliema zijn daarentegen Zuid-Europees druk met boulevards aan zee en vele leuke horecagelegenheden.   Het buureiland Gozo wordt ook wel het Eiland van Calypso genoemd, zoals beschreven in Homerus Odyssee. Het eiland werd geregeerd door de nimf Calypso die verliefd werd op de Griekse held Odysseus.   Malta is dus klein maar desondanks verrassend. De meelopende reisleider wijst u de weg. De wandelroutes gaan afwisselend dwars door het land en langs de zee, soms over hoge kliffen en dan weer dicht bij het water. De wandelingen zijn vrij licht en gaan tot ca. 200 meter. Dagelijkse taxi-transfers zijn inbegrepen, van de uitgang van het hotel tot het startpunt van de wandelingen, en terug.   Het mediterrane klimaat zorgt voor erg warme, droge zomers. In het voorjaar en het najaar zijn de temperaturen mild met een zeewindje; veel planten en bomen zoals de acacia en de oleander staan al in de prille lente in bloei.   foto impressie malta
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 798


Hoogtepunten van Malta Sunseeker

 Rondreis     

  Malta

Tijdens deze excursiereis beleeft u op een ontspannen manier alle highlights van Malta. Dit eiland staat bol van historie en culturele hoogtepunten, zoals de hoofdstad Valletta en het charmante ... Mdina. Natuurlijk mag het indrukwekkende zustereiland Gozo, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan, niet ontbreken. Daarnaast heeft u voldoende vrije tijd die u geheel naar eigen wens kunt invullen.
Meer informatie
Toon meer

vanaf € 799


Single Reis Ridderlijk Malta & Gozo

 Rondreis      8 dagen

  Malta

Single vliegreis Malta inclusief 4 excursies met Nederlandssprekende hostess Meer informatie

Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Contact