Super vakantie op Sardinië


Hieronder vindt u de ervaring van Jan en Ineke met reisorganisatie Voigt Travel. Deze is ingevoerd op 27-06-2016 en gaat over de vakantie naar Italië in juni 2016.

 
4 van 5 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Alleenreizend
8,0
Super vakantie op Sardinië
Fly and Drive in Italië, juni 2016

  Totaal:
 • 8
 • Vervoer:
 • 8
 • Accommodatie:
 • 8

 • Reisleiding:
 •  -
 • Prijs:
 • 8

Rondreis Sardinië, Top Select fly & drive Grande in juni 2016.
In juni 2016 maakten wij met zijn tweeën een rondreis door Sardinië. Na een vlotte vlucht en de overhandiging van onze huurauto konden wij op pad. Het navigatiesysteem van huis meegenomen. Zoals gebruikelijk reden wij niet rechtstreeks van punt A naar punt B, maar via een schitterende weg, vol met bochten en door kleine dorpjes. Zo kregen wij al snel een indruk van het eiland en waren wij in de ban van al die prachtige struiken in volle bloei, die langs de kant van de weg stonden. Alle kleuren waren vertegenwoordigd.
Iets na de middag arriveerden wij in hotel Su Gologone, in het oosten van Sardinië. Een prima ontvangst. De kamer was nog niet op orde, maar dat kon de pret niet drukken. Er was in het hotel genoeg te zien. Geen stoel, geen bord, geen kop en schotel in het hotel had dezelfde kleur. Overal aan de muren oude beddenpannen, kooktoestellen en pasta attributen. En in de diverse paadjes naar de onderkomens ontelbare bankjes met kussens, jawel ook in alle kleuren.
De kamer was uitstekend. Redelijk groot, met een prima badkamer. Een terras om even uit te puffen.
De eerste avond aten wij in het restaurant. Voorgerecht (Ravioli met geitenkaas en gnocchi van pastadeeg) was uitstekend. Daarna gegrild vlees. Vreselijk! Een homp varkensvlees op je bord, dat wel gekookt leek, een plak onsmakelijk kalfsvlees en een plakje worst. Niet versierd met een takje kruid of wat tomaatjes. Op je bord gesmeten en hup, eten. Meer dan de helft hebben wij laten staan. Hierop werd niet gereageerd. Het personeel in het restaurant was bijzonder vriendelijk en voorkomend, maar men vraagt niet of het lekker was.
We hielden dit restaurant toen even voor gezien, maar de laatste avond zijn we er weer gaan eten. Nu met een anti pasta buffet, dat prima verzorgd was. Daarna kozen wij voor een pastagerecht. Ook in orde. En als dessert wilden wij de zo geroemde sebada wel eens proeven. Een bladerdeeg flensje met daarin superzachte kaas. Het geheel werd gefrituurd opgediend. Heerlijk. Nog niet wetende, dat we in één van ons volgende hotels een sebada zouden eten, waarvan je lyrisch werd.
Via een flink aantal trappen was een boetiek, tevens bar, bereikbaar. Exclusieve souvenirs, maar ook zeer exclusieve drankjes. Een glas wijn voor € 8,00 deed je het ergste vermoeden voor de rest van de vakantie. Maar dat viel mee! Het uitzicht vanaf dit plateau was prachtig.
Eén van onze uitstapjes leidde ons naar Orgosolo, een eenvoudig dorp, maar zeer bekend door de vele muurschilderingen. Oude en recente gebeurtenissen waren afgebeeld. Diverse kunstenaars hebben hier hun medewerking aan verleend, waaronder Miro. Een absolute aanrader.
Vlak bij het hotel kan men wandelen naar een bron. Via een bospad en (natuurlijk) weer vele heuvels en dalen kun je zo dicht mogelijk bij de bron komen. Kristalhelder water en lekker koel onder de bomen.
Het volgende hotel wachtte op ons. Via de bekende kronkelige (en zeer rustige) wegen bereikten wij hotel Costa dei Fiori. Een hotel met een chique uitstraling. De kamers liggen in gebouwen wijd verspreid over het terrein. Onze koffers werden met een golfkarretje naar onze kamer gebracht. Super kamer, mooie grote badkamer en terrasje.
Mooi zwembad met zelfs een extra zwembad direct aan het strand. Zout water in het zwembad.
De grot van Is Zuddas bij Santadi is zeker het bezichtigen waard. Zeer bijzonder. Zonder dat je er erg in hebt, loop je een eind de diepte in. En als de gids dan aan het eind van de rit zegt: “En nu mag u naar boven. De trap telt 93 treden” kun je aan de terugweg beginnen. Het helpt echt, als je de treden telt. Een opkikker voor jezelf.
Een bezoek aan Cagliari is zeker de moeite waard. Via een wandeling uit de reisgids, kunt u de diverse bezienswaardigheden bekijken. De stad heeft vele heuvels en trappen. Als je boven bent en geniet van het uitzicht, wordt duidelijk dat je ook met een lift naar boven kunt. Dan weet u dat maar vast!
Het restaurant in dit hotel is super. Het valt alleen rauw op je dak, als er met een arrogant air wordt gezegd, dat je nog niet welkom bent, omdat eerst de gasten met vol pensioen worden bediend. Dan maar naar de bar. Daar was het personeel weer even gezellig en vriendelijk. Toen wij uiteindelijk aan tafel mochten, kregen wij tongstrelende gerechten op ons bord.
Enkele dagen later werd de rit vervolg naar hotel Thartes in Guspini. Gezien de luxe van de afgelopen dagen, moesten wij wel even wennen aan Thartes. Wat kleiner, wat minder luxe. Maar alles wat we nodig hadden, was aanwezig. Prima restaurant, prima zwembad, mooie omgeving.
Een must is een bezoek aan de Nuraghes van Su Nuraxi bij Barumini. Ver vóór de jaartelling werden deze nederzettingen gebouwd, door grote keien op elkaar te stapelen. In het midden een toren. Wij bezochten de enige op Sardinië, waar men ook ín kan. Via een buitentrap (aangelegd in de moderne tijd) relaxed naar boven en dan via hoge, lage, smalle en brede keien, in het donker en zo nu en dan zeer smal, naar beneden klauteren. Heel apart. Dat je daarna weer via dezelfde weg terug moet, was even niet doorgedrongen. Het was super om te beleven. Met het toegangskaartje mochten ook de diverse opgravingen en musea in de nabije omgeving worden bezocht.
De meeste dagen van onze vakantie hebben wij doorgebracht in het noorden van Sardinië in hotel Parco degli Ulivi nabij Arzachena aan de Costa Smeralda. Prima hotel, inclusief restaurant en zwembad. Prettige kamers in gebouwen verspreid over het glooiende terrein.
Hier hebben we voor de tweede maal sebada gegeten. Eerst het bladerdeeg met kaas gefrituurd, het geheel bestreken met honing en vervolgens opgemaakt met een takje kruiden en een bolletje ijs. Warm opgediend. Zo lekker!
Wij hebben de enorme jachten bekeken aan de Costa Smeralda. De een nog luxer dan de ander, sommige zelfs met helikopter op dek. Even heen en weer rijden over de kade was genoeg en konden wij weer “normaal doen”.
Een overtocht naar de archipel La Maddalena is aan te bevelen. Met een veerpont (ook met de auto) bent u in een half uurtje aan de overzijde en kunt u twee eilanden bezoeken. Via een brug komt u op het eiland Caprera.
Door zo’n rondreis zie je bloemen in het noorden, palmen in het zuiden en alles daar tussen in. Tijdens ons verblijf op Sardinië was er weinig verkeer op de weg (uiteraard met uitzondering van de steden). Op je gemak door de bergen en heuvels tuffen en genieten van al het moois.
Het was een prachtige reis.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 27-06-2016 | Accommodatie(s): rondreis SardiniëAlgemene informatie
Totaal: 6,2
Vervoer: 8,0
Accommodatie: 6,9
Reisleiding: 5,7
Prijs: 6,1
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds