Rondreis Canada en VS


Hieronder vindt u de ervaring van Casper van Battum met reisorganisatie Simi Reizen. Deze is ingevoerd op 03-06-2018 en gaat over de vakantie naar Canada in mei 2018.

 
door
16-20 jaar
Alleenreizend
9,0
Rondreis Canada en VS
Rondreis in Canada, mei 2018

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 10
  • Accommodatie:
  • 7

  • Reisleiding:
  • 10
  • Prijs:
  • 9

Ik ben met Simi meegeweest op de rondreis door Canada en de VS. Dit is echt één van de mooiste en leukste reizen die ik ooit gedaan heb. Om te beginnen hadden we een ontzettend leuke groep - 17 man inclusief onze reisleidster - waarin iedereen goed met elkaar overweg kon. In deze twee weken hebben we heel veel gedaan. Voor mij waren de hoogtepunten de Icefields Parkway tussen Banff en Jasper, Yellowstone bezoeken in de vroege ochtend met mist, wandelen in Sawtooth national forest en door de kloof van de Salmon river rijden. Wat ik vooral heel leuk vond was dat we veel onze eigen plannen konden maken, soms met de hele groep en soms alleen met je eigen auto. Er waren sowieso vaak meerdere opties in het officiële draaiboek maar voor eigen inbreng was ook veel ruimte. Zo kwam iemand met het idee om 's ochtends vroeg naar Yellowstone te gaan, en dit bleek uiteindelijk één van de mooiste dingen te worden die we gedaan hebben. Niet iedereen had zin om zo vroeg z'n nest uit te komen, en dat was helemaal prima omdat we met meerdere auto's konden wisselen. Dit gaf je meer het idee dat je met een groep vrienden op pad was, in plaats van met een tot in de puntjes uitgezochte groepsreis.

Sommige dingen hadden echter wel wat beter uitgezocht mogen worden. Omdat wij nog vroeg in het seizoen waren, waren sommige wegen nog niet open. Dit zagen we pas op het laatste moment en daardoor zijn we toch wat extra tijd kwijtgeraakt met het maken van een alternatief plan. Ook vond ik de hotels niet altijd even leuk. Over het algemeen waren ze wel mooier en luxer dan ik me van te voren had voorgesteld, maar veel hotels lagen aan drukke hoofdwegen op ongezellige plekken. Hier kan nog wel het één en ander in worden verbeterd, mits het budget dit toelaat...

Let ook op: als je de reis van mei boekt heb je kans dat sommige wegen, zoals de Going to the Sun Road in Glacier of de weg naar Moraine Lake in Banff, nog dicht zijn vanwege sneeuw. Bij ons waren veel van de meren in Canada ook nog bevroren. Toch denk ik dat de keuze voor mei de goede is geweest omdat je in deze tijd van het jaar nog mooie besneeuwde bergtoppen hebt, de bomen nog mooi lichtgroen zijn en het nog niet erg druk is qua toeristen. Zo hadden we bijvoorbeeld een eersterangs plek bij Old Faithful in Yellowstone en toen we vroeg in de ochtend bij de Artist's Paintpots waren, waren wij de enigen daar.

Ik was erg tevreden over ons reisleiding. Ze deed actief mee in de groep, was vrolijk en probeerde niet zich te verheffen boven ons. In feite was ze gewoon een mede-reisgenoot die toevallig ook het draaiboek had. Het scheelde wel dat er niet veel problemen waren in de groep onderling.

Eén van de leukste dingen aan het concept van de reis vind ik het feit dat je zelf met auto's rijd. In feite doe je een roadtrip met als enige verplichting dat je om zeven uur 's avonds bij het volgende hotel moet zijn. Omdat brandstof zo goedkoop is (onze groep was in totaal €81pp kwijt) kan je dit in Amerika makkelijk doen. De auto's waren erg netjes en luxe (we hadden zelfs een auto die gloednieuw was met 21km op de teller) en konden veel aan. Ik vond het erg jammer dat ik niet mocht rijden door mijn leeftijd/rijbewijs maar ook op de achterbank heb ik me erg goed vermaakt. Het grootste nadeel was dat de bestuurders en bijbestuurders niet mochten wisselen tussen auto's en dat je per auto maar maximaal twee bestuurders kon hebben. Dit laatste was niet altijd een probleem maar zeker voor lange afstanden had het wel fijn kunnen zijn.

Kortom, ik zou deze reis zeker aanraden aan anderen. Je moet wel van een beetje avontuur houden en je moet zeker van natuur houden. Als je daaraan voldoet zal je het zeker weten naar je zin hebben!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 03-06-2018

Bekijk alle Simi Reizen ervaringen.





Algemene informatie
Totaal: 8,6
Vervoer: 8,1
Accommodatie: 7,8
Reisleiding: 9,1
Prijs: 8,3
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij Simi Reizen de volgende vakanties boeken:
 Actieve vakantie   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact