Leuke actieve vakantie maar geeft gevoel schoolkamp


Hieronder vindt u de ervaring van Laszlo met reisorganisatie Simi Reizen. Deze is ingevoerd op 28-08-2022 en gaat over de vakantie naar Kroatië in augustus 2022.

 
0 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
21-30 jaar
Alleenreizend
5,0
Leuke actieve vakantie maar geeft gevoel schoolkamp
Actieve vakantie in Kroatië, augustus 2022

    Totaal:
  • 5
  • Vervoer:
  • 7
  • Accommodatie:
  • 6

  • Reisleiding:
  • 2
  • Prijs:
  • 6

Ik heb deze zomer twee reizen geboekt bij Simi. Ik vond de reistijd erg lang ten opzichte van de vakantiedagen. Daarom heb ik Slovenië en Kroatië actief gecombineerd.

Busreis heen en terug voorliep voorspoedig en wij kwamen met regen aan. De bus was te groot om de camping/het parkeerterrein op te rijden. Houdt dus rekening bij de reis van Slovenië met een wandeling van minimaal 10 min met je hele hebben en houden.

Na het ontbijt (waarbij er te weinig plek was voor iedereen en een aantal mensen in de regen moesten zitten) gingen wij met de hele groep boodschappen doen. Hier werd totaal geen leiding in genomen door de reisbegeleiding en we moesten het zelf maar uitzoeken. Dit zorgde ervoor dat wij al bijna 2 uur bezig waren om met de hele groep boodschappen te halen. Hierna was het nog 30-40 min met alle boodschappen teruglopen naar de camping. Met deze afstanden had ik gehoopt dat de reisleiding met een optie zou komen om af en toe heen en weer te reizen met een auto voor de meeste zware boodschappen. In Kroatië was de supermarkt een stuk dichterbij.

Beiden campings zag er verder prima uit. Toiletgebouw was redelijk schoon. Er is een kookgedeelte in Slovenië waar je veel bestek, pannen, borden, kruiden, etc. al kan vinden. Dit was erg goed geregeld en een fijne plek om te zitten in de hitte. Om 10 uur moest je op beiden campings stil zijn en de campingeigenaar had om veel kleine puntjes wel wat te klagen. Hier mag hij wat meer flexibel in zijn. Na 10 uur kon je langs de rivier of bij het strand zitten met een groep en de gezelligheid daar voortzetten. Camping in Slovenië had genoeg plek om lekker te liggen. Groot grasveld, hangmatten, langs de rivier of verschillende plekken op de camping. Camping in Kroatië had dit niet en was erg krap ingericht.

Reisbegeleiding bij beiden reizen vond ik zwaar ondermaats. Reisbegeleiding was ook erg jong bij beiden reizen (tussen de 19-23 jaar) Je zag ze amper behalve om 10 uur als we stil moesten zijn en moesten verplaatsen. Reisbegeleiding in Slovenië gaf voor sommige activiteiten nog een uitleg, kwam af en toe er nog wel eens bijzitten en een praatje maken. In Kroatië heb ik ze amper gezien en liepen ze alleen mee naar de bus en bij beiden reizen gingen ze niet mee met de activiteiten. Optionele activiteitenaanbod vond ik erg duur en hier werd tot aan het irritante werd dit aanbod erdoor 'gepusht'. Dit om zoveel mogelijk extra inkomsten te genereren voor Simi. Als er dingen niet gingen zoals het hoorde of er moest wat opgeruimd worden werd je aangesproken alsof je in groep 4 zat. Erg autoritair en de dialoog werd niet aangegaan. Door aanwezig te zijn en een band te creëren met je groep zullen mensen veel harder voor je gaan werken en eerder geneigd zijn om naar je te luisteren.

Samenvattend: Een erg leuke reizen met leuke activiteiten. Groep moet je geluk mee hebben maar met zulke grote groepen is er altijd wel iemand waarmee je klikt. Campings zijn schoon en genoeg activiteiten te beleven. Tips: Bekijk de reizen nog eens door met een club collega's en kijk waar de organisatie strakker kan en waar je de reis prettiger kan maken voor de klanten. Reisbegeleiding mag meer aanwezig zijn en ik hoop dat zij op een andere manier hun mensen aan gaan spreken. Dit was echt zwaar ondermaats!

Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 28-08-2022 | Accommodatie(s): Camping strobec

Bekijk alle Simi Reizen ervaringen.





Algemene informatie
Totaal: 8,6
Vervoer: 8,1
Accommodatie: 7,8
Reisleiding: 9,1
Prijs: 8,3
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij Simi Reizen de volgende vakanties boeken:
 Actieve vakantie   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact