Nooit meer Simi


Hieronder vindt u de ervaring van Marieke Verhoeven met reisorganisatie Simi Reizen. Deze is ingevoerd op 22-08-2023 en gaat over de vakantie naar Frankrijk in augustus 2023.

 
1 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
21-30 jaar

5,0
Nooit meer Simi
Actieve vakantie in Frankrijk, augustus 2023

    Totaal:
  • 5
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 7

  • Reisleiding:
  • 1
  • Prijs:
  • 6

Eerste en laatste keer op reis met Simi

Om te beginnen was ik teleurgesteld wat betreft de groepsindeling. Ik ben 24 jaar, maar had mij bewust ingeschreven voor de groep van 23 tot 32 jaar. Op de website stond niet vermeld dat deze groepen gemixt zouden worden. Dit bleek aangekomen op de camping wel het geval. Ik had het prettig gevonden als dit eerder was aangegeven.
De groepen voor de activiteiten stonden erg vast. Een van mijn groepsgenoten wilde graag wisselen, maar er ging een dag overheen voor dit rond was (eigenlijk kon dit niet). Hoewel er aangegeven wordt dat de hosts er zijn voor het aangeven van wensen en problemen, kreeg ik zo de ervaring dat je doorzettingsvermogen nodig hebt om je vakantiewensen rond te krijgen.
De optionele activiteiten- die op de webiste over deden komen als extra- werden in overdreven mate gepromoot. De kosten waren daarnaast erg hoog, waarbij een vrij groot deel van de winst naar Simi leek te gaan.
Een andere kostenpost waar ik wat teleurgesteld was, was de regeling met de fotograaf. Ook dit werd enorm gepromoot door de Simi-hosts. Het was echter het geval dat de kosten van de foto’s omhoog gingen, wanneer er minder mensen mee wilden doen. Dit creëerde een soort groepsdruk. Vervolgens wordt de link voor de foto’s ook in de groepsapp gestuurd, waardoor iedereen er alsnog bij kan.

Dan wat betreft de organisatie op de camping: er was slechts één koelkast ter beschikking voor een groep van 37 volwassenen. Pas na de feedbackronde kregen we extra koelkastruimte aangeboden van de Simi-hosts. De pannen en kommen waren onder het stof en fijn zand, wat niet fris oogde.
Er werd afgesproken een Wie Betaalt Wat aan te maken voor de kosten. De Simi-hosts zaten hier niet in, maar aten wel mee. Na de feedbackronde gaven zij aan dat er een betaalverzoek verstuurd mocht worden.
Ook was ik in de veronderstelling dat ik een 18+ jongerenreis had geboekt. Voor is het dan vanzelfsprekend dat de groep zelfstandigheid en vrijheid aan zou moeten kunnen. Dit is niet zoals de reis was opgezet. Direct na aankomst werden we bedolven onder een arsenaal aan regels, waarvan een aantal begrijpelijk, maar een deel ook wat overdreven, bijvoorbeeld:
- 22.00u stil op het kampement, voor de camping gold de eindtijd 23.00u.
- Ontbijt om uiterlijk 8.00u, ook wanneer er geen activiteit gepland stond. Was je er niet, werd je wakker gemaakt.
- Jongens en meiden mochten niet bij elkaar in de tent, ook niet wanneer deze open stond en er gewoon gekletst werd.

De planning van de activiteiten was niet goed op orde. Sommige groepen hadden eerder in de week een vrij rustige dag, maar later een dag met meerdere activiteiten. Er was ook geen duidelijkheid over de planning van de optionele activiteiten, waardoor sommigen een erg drukke planning hadden op de laatste dag.

Ik had sterk de indruk dat de training van de hosts op erg strenge regels gebaseerd was, ook omdat ik een review heb gelezen van iemand die tegen dezelfde punten aanliep (https://www.reisgraag.nl/simi-reizen/ervaringen/).
De dag startte met een zeer uitgebreide uitleg van het verloop van de dag (die overigens ook op het whiteboard duidelijk omschreven stond). Dit, in combinatie met de strenge regels en tijden, gaf mij het gevoel op kamp te zijn met de middelbare school.
Wanneer iemand feedback gaf of een probleem meldde, werd hier niet naar een oplossing gezocht, maar kwamen de Simi-hosts met een onderbouwing waarom het wel zo zou gebeuren. Ook hier had ik andere verwachtingen bij het lezen van de vertrekinformatie.

Ondanks mijn teleurstelling in de gang van zaken op de camping, heb ik een hele gezellige tijd gehad met mijn groepsgenoten. Daarnaast waren de activiteiten, onder andere met Adelante, ontzettend leuk.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 22-08-2023 | Accommodatie(s): Camping La Rochette, Guillestre

Bekijk alle Simi Reizen ervaringen.





Algemene informatie
Totaal: 8,6
Vervoer: 8,1
Accommodatie: 7,8
Reisleiding: 9,1
Prijs: 8,3
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij Simi Reizen de volgende vakanties boeken:
 Actieve vakantie   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact