Een goede voorbereiding van je wandelvakantie


Wandelvakantie voorbereiding

Je wilt op een actieve wandelvakantie gaan om zo optimaal te genieten van de natuur in het land dat je bezoekt? Een wandelvakantie is wel iets anders dan een strandvakantie en de voorbereiding houdt meer in dan enkel je zonnebrandcrème in je koffer te pakken. Vooral een wandelvakantie waarbij je elke dag stevige wandelingen maakt van minimaal 20 kilometer vereist een goede dosis doorzettingsvermogen en een goede conditie. Heb je nog geen of weinig ervaring met een wandelvakantie dan is het helemaal belangrijk om goed voorbereid voor de dag te komen. Hierbij daarom enkele tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

De conditie

Om optimaal van de wandelvakantie te genieten en het ook goed vol te houden is een goede conditie onontbeerlijk. Hier kun je je ruim van te voren goed op voorbereiden. Als je nog geen geoefende wandelaar bent is het trainen van je conditie zeer belangrijk. Begin met wandeltochten in de omgeving te maken van 5 tot 10 kilometer. Als je na verloop van tijd merkt dat je de 10 kilometer redelijk gemakkelijk kunt halen, breid het dan uit naar 15 tot 20 kilometer en doe dit 1 tot 2 keer per week. Je zult merken dat ongemerkt je conditie flink beter wordt.

Goede wandelschoenen

Je kunt dan wel je conditie hebben, maar als je op de verkeerde schoenen wandelt, dan haal je uiteindelijk nog niet het eindpunt. Daarnaast zul je ook last krijgen van pijnlijke voeten en benen. Goede wandelschoenen moet dus prioriteit nummer één zijn op je lijstje met spullen die je meeneemt. Stevige legerkisten zijn beproefde schoenen. Militairen moeten tijdens hun trainingen ook veel wandelen en lopen altijd op stevige legerkisten Overweeg dus legerkisten aan te schaffen.

Stippel je routes uit

Ga nooit zomaar lukraak op pad, maar stippel je routes van te voren goed uit. Bekijk ruim voordat je vertrekt de wandelplattegronden, zodat je weet wat je ongeveer kunt verwachten. Ga je ook de bergen in, houd dan rekening met snel veranderende weersomstandigheden. Neem ook een GPS of navigatiesysteem mee, zodat je niet onverhoopt de weg kwijt kunt raken.

Belangrijke telefoonnummers

Noteer of sla in je telefoon de belangrijkste telefoonnummers op van de lokale hulpdiensten. Mocht je onverhoopt in nood komen te zitten en je hebt bereik, dan kun je hen bellen. Zet in je telefoon ook een ICE (In Case of Emergency) nummer. Koppel het ICE nummer aan het telefoonnummer van een familielid of vriend(in). In geval van nood zullen de hulpdiensten in je telefoon altijd naar een ICE nummer zoeken.




Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact