Boek niet bij VakantieDiscounter!


Hieronder vindt u de ervaring van Bart Kraan met reisorganisatie VakantieDiscounter. Deze is ingevoerd op 04-06-2022 en gaat over de vakantie naar Bulgarije in juli 2022.

 
9 van 9 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met gezin
1,0
Boek niet bij VakantieDiscounter!
Zonvakantie in Bulgarije, juli 2022

    Totaal:
  • 1
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  •  -

  • Reisleiding:
  • 1
  • Prijs:
  •  -

Ik raad iedereen ten stelligste af om een vakantie te boeken bij deze organisatie, als je vakantie je lief is. Al in feb. heb ik als alleenstaande vader van 4 dochters bij VakantieDiscounter een vakantie naar Bulgarije geboekt. Lekker vroeg dus om zeker te zijn van een vakantie na 2 jaar van beperkingen. Ik heb bewust een reis geboekt met gunstige reisdata en vertrektijden, er was keuze genoeg. Vervolgens kreeg ik in mei een e-mail waarin werd aangekondigd dat te terugreis niet ’s avonds maar ’s ochtends zou zijn, waardoor er feitelijk een vakantiedag verloren gaat. Dit zou mogen volgens de Algemene Voorwaarden (ANVR) zo werd er gemeld, maar deze melden slechts dat de organisator “onbeduidende” wijzigingen mag aanbrengen. Toen ik per e-mail om uitleg vroeg bleef deze uit.

Enkele weken later werd per e-mail gemeld dat ook de heenreis wijzigt, nl. één dag later en bovendien op een zeer gelukkig tijdstip, rond 5:00 u. in de ochtend vanaf Düsseldorf. Wel zou de reissom worden verlaagd naar 275 euro (!) in totaal. Per e-mail heb ik onmiddellijk aangegeven hiermee wel accoord te kunnen gaan, maar dat er waarschijnlijk sprake was van een vergissing (werd er niet “verlaagd naar 2.750 euro” of “verlaagd met 275 euro” euro bedoeld?) en ik graag zou vernemen welke compensatie er gegeven kan worden. Na enkele dagen kreeg ik doodleuk een e-mail waarin werd aangegeven dat de reis definitief was geboekt en met een betalingsverzoek voor de resterende reissom. Hieruit bleek dat er kennelijk “verlaagd met 275 euro” i.p.v. “verlaagd naar 275 euro” werd bedoeld! Bizar weinig compensatie voor een vakantie die ca. 430 euro/dag kost, feitelijk met 2 dagen wordt ingekort en waarbij ik bovendien tot een extra hotelovernachting voor 5 personen in Düsseldorf word gedwongen. Volgens de website (waar de beschikbaarheid direct online wordt gecontroleerd) was dezelfde vakantie met dezelfde reisdata en ongeveer dezelfde tijden zoals geboekt echter nog gewoon beschikbaar, echter inmiddels wel met een prijs die zo’n 50% hoger lag! Toen ik per e-mail heb aangegeven niet accoord te gaan met 275 euro korting, temeer omdat de geboekte reis nog gewoon beschikbaar was, bleef het stil. Bellen is zinloos, na ½ uur wachten wordt de verbinding verbroken. De vakantie begint over minder dan 6 weken en vind dan nog maar eens een (betaalbare) vakantie voor 5 personen in de schoolvakantie! Onze vakantie is dus geruïneerd, mijn dochters zijn zwaar teleurgesteld en verdrietig en de VakantieDiscounter reageert nergens meer op, zelfs niet op mijn verzoek om de aanbetaling van bijna 800 euro terug te storten!

Ik krijg stellig de indruk dat VakantieDiscounter klanten lokt met gunstige prijzen en vertrekdata/tijden en eenmaal geboekt, de klant op een moment dat deze eigenlijk geen andere keuze meer heeft, doorschuift naar ongunstige vertrekdata/tijden om dezelfde vakantie nogmaals maar veel duurder te kunnen verkopen. Ik begrijp dat reisorganisaties een dreun hebben gekregen na de Corona-crisis, maar om nu op een dergelijke manier de schade op de klant te verhalen is ronduit schandalig! Ik zal nu een procedure bij de Geschillencommissie starten om mijn aanbetaling terug te krijgen en om te eisen dat VakantieDiscounter stopt met dergelijke praktijken.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 04-06-2022 | Accommodatie(s): Hotel Baikal



Algemene informatie
Totaal: 4,5
Vervoer: 5,9
Accommodatie: 6,1
Reisleiding: 4,2
Prijs: 5,4
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds Thuiswinkel
U kunt bij VakantieDiscounter de volgende vakanties boeken:
 Zonvakantie   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact