het kan simpel zoveel beter


Hieronder vindt u de ervaring van Ronald met reisorganisatie TUI. Deze is ingevoerd op 20-06-2016 en gaat over de vakantie naar Macedonië in juni 2016.

 
5 van 7 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
6,0
Het kan simpel zoveel beter
Hotel in Macedonië, juni 2016

    Totaal:
  • 6
  • Vervoer:
  • 6
  • Accommodatie:
  • 6

  • Reisleiding:
  • 6
  • Prijs:
  • 6

Je bent om 5 uur ’s morgens uit A’dam vertrokken en hebt niets gegeten/gedronken en bent om 10.00 uur voor het welkomstpraatje in een zaal. Maar koffie, koek oid? Niets. De nieuwe TUI-vertegenw. zocht nog zijn weg en gaf vooral onnodige excursie-info. ipv de praktische dingen die je eerst wil horen. Maar excursieverkoop was belangrijker. Wel goede info in folder maar die had je liever eerder gehad (gedownload) want info moet over het algemeen beter; o.a. de snack-voucher was bij hotel Tino onbekend, onduidelijk over vertrekplaats van excursies, wel/geen voucher nodig, welke boot, welke gids, waar wachten op wie, (groepen door elkaar) soms toch engels-sprekende gids, geen info mbt schoeisel en drinken, (als je er bent hoor je het te laat) hoe zwaar het fysiek is, wat bij cancellen ivm slecht weer, wie/waar lunchpakket, info over ontbijt bij vroeg vertrek is nihil. (onbekend met procedure luchthaven gooide menigeen, niet wetende wat wel/niet vliegtuig in mag, alles maar weg want brood was te droog en te vroeg (06.00 uur) om al op te eten en drinken mag niet mee. Een bijsluiter is daarom niet verkeerd want er blijkt genoeg tijd te zijn vóór en na douane voor dit "ontbijt”. Zelfs het pakje drinken in de tas werd geaccepteerd)
De reis boeken: Met name de aspecten mbt de opties in het vliegtuig mogen wel duidelijker op de site. Een checklist van wat je allemaal minimaal uitgeprint en bij je moet moet hebben is wenselijk want het is nogal wat. Daarna zou de goede informatieve folder naar je huisadres gestuurd moeten worden of een link om te downloaden; dan is een betere voorbereiding mogelijk.
Er wordt snel terug-gerapporteerd na boeling. (email)
Excursies: drie vooraf geboekt en zeker waard maar je kan beter ter plekke goedkoper boeken en hebt ook meer keuze bij lokale (o.a. nederl. Lale-tours) aanbieders die met kleinere groepen gaan. Het “sanitair” bij Galicnik vooral voor mannen was schandalig: een smerig Frans toilet (is een gat in de grond) wat moeilijk en (zeker bij regen) zelfs gevaarlijk bereikbaar was over schuin aflopend gladde stenen waarna je al glijdend eindige in een onvoorstelbaar smerige, stinkende strontplek, vrijwel zonder afscherming, geen waterspoeling, geen handen wassen etc. Toilet voor vrouwen ook vies. Maar daarna wel je lunch opeten… Dat je dit accepteert voor je klanten… dit had allang vernieuwd moeten worden. Te vies voor woorden, schaamteloos! TUI, Foei!! 
Gidsen: Een met engelse grammatica Ned. sprekende gids met zelf bedachte trefwoorden, soms leuk, ook irritant want veel ging verloren. Een nogal eens chaotisch verhaal. Hield zelfs vol dat twee mensen op een fresco ziek waren terwijl ze duidelijk als misdadigers in een voetenblok gevangen waren gezet. Wat verzint ie dan nog meer? De local-engelstalige jonge local-gids was uitstekend; vakkennis, taal, structuur, info, enthousiasme; allemaal prima.
Vliegtuig: Beenruimte (comfort-geboekt) is goed maar de breedte is zéér onvoldoende. Noem het maar gewoon sardine-klas; de hele vlucht last van "service" in gangpad; om de haverklap een duw omdat het veel te smal is of je kon er niet uit wegens "verkoop" gedoe. Zelfs water werd niet gratis aangeboden. Hoogst irritant en beschamend. Dus alweer: TUI, Foei! Dus nu: TUI: Doei!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 20-06-2016 | Accommodatie(s): hotel Mizo

Bekijk alle TUI ervaringen.





Algemene informatie
Totaal: 3,8
Vervoer: 5,2
Accommodatie: 6,4
Reisleiding: 4,7
Prijs: 4,9
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij TUI de volgende vakanties boeken:
 Autovakantie     Zonvakantie     Stedentrip     Wintersport     Rondreis     Cruise     Sportreis   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact