Ervaringen met Pharos Reizen




Bezoek de website     Schrijf een ervaring


Op deze pagina vindt u de ervaringen met Pharos Reizen.

 
door
31-40 jaar

9,0
Zeer aangename vakantie
Autorondreis in Frankrijk, juni 2016

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Rondreis was genaamd Land van Cocagne en deed zijn naam eer aan: mooie streek, prettige hotels en smakelijk eten. Een aanrader Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 18-07-2016
 
door
51-60 jaar
Alleenreizend
8,0
Het echte Midsummer gevoel.
Autorondreis in Engeland, juni 2016

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Hele reis was prima geregeld, enige minpuntje was de gehorigheid van de (verder uitstekende) hotelkamer in het Hawkhill House te Oxford. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 13-07-2016 | Accommodatie(s): Verschillende hotels
 
door
51-60 jaar
Alleenreizend
6,0
Als programma gedaan wordt en de kok een cursus koken krijgt is het een aanrader
Cruise in Oostenrijk, december 2015

    Totaal:
  • 6
  • Vervoer:
  • 5
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  • 7
  • Prijs:
  • 7

Beloofde programma wordt niet gevolgd.Er valt fanalen uit .Eten op prima-donna was slecht.Alleen ontbijt was goed. Kamers ok . Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 30-12-2015 | Accommodatie(s): primadonna cruiseboot
 
door
61-70 jaar
Met partner
6,0
Belotes worden niet nagekomen
Autorondreis in Duitsland, oktober 2015

    Totaal:
  • 6
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 6

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 5

Wij hebben een kloosterreis geboekt in de herfstvakantie. Wij waren op de hoogte van het feit dat we niet echt luxe hotelkamers zouden krijgen maar het klooster van onze eerste accommodatie(bij Baden Baden)was niet op onze komst voorbereid. Wij kregen een zeer gehorig kamertje met een badkamer met een putlucht. Bovendien was de ruimte heel krap(er waren ruime kamers beloofd) We zijn er niet aan toegekomen om onze klacht kracht bij te zetten omdat de receptie permanent onbezet was en niemand de verantwoording nam. Het z.g. diner bestond uit een soort broodmaaltijd. In het tweede klooster was alles naar wens, buiten het feit dat ook hier het diner slechts een broodmaaltijd was met een warm hapje.
Betere voorlichting en beter contact met de gecontacteerde kloosters, zou verstandig zijn.Dat geldt zeker voor de "receptie" bij het eerste klooster.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 09-11-2015 | Accommodatie(s): kloosterreis | Vervoer: auto
 
door
21-30 jaar
Met vrienden
8,0
Berlijn is een edgy stad
Stedentrip in Duitsland, september 2015

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  • 10
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  • 8
  • Prijs:
  • 8

Het was een fantastisch weekend. Het Hotel lag in een rustige straat in een woonwijk, op loopafstand van een metrostation en een aantal van de Siemens gebouwen.Binnen 15 min ben je al in hartje Berlijn. Leuke extra's waren inbegrepen bij het arrangement zoals de boottocht op de Spree van 1 uur. Hotel werd elke dag goed schoongemaakt, kamers waren comfortabel en bedden lagen prima. Parkeren kan onder het hotel. Het ontbijt is uitgebreid en goed.



Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 25-09-2015 | Accommodatie(s): Holiday Inn Berlin City West | Vervoer: Vliegtuig
 
door
31-40 jaar
Met gezin
8,0
Service gericht, vriendelijk , waar voor je geld
Kampeervakantie in Italië, september 2015

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Wij hebben voor de 2e keer een reis bij Pharos geboekt en zijn zeer tevreden. De sterkte punten vind ik: De informatie vooraf op de website is correct. Wij hebben last minute geboekt en ik vond de service van de medewerkers heel fijn. Ze dachten echt met ons mee. De camping die wij in eerste instante wilden reserveren was al vol en samen met ons hebben ze naar een goed alternatief gezocht.
Ik vind het aanbod van Pharos leuk en ze bieden net even wat leukere dingen dan veel andere reisorganisaties doen. En zeker goed betaalbaar.
Als minder punt vind ik het jammer dat je voor Wifi moet betalen op de camping, maar ja daar kan Pharos eigenlijk niks aan doen.

Onze camping was echt prima. Kleinschalig, goede service, goede sta caravan. Wij hadden zelfs een heel veldje voor onze dochter om te spelen voor onze sta caravan.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 23-09-2015 | Accommodatie(s): Baia Verde | Vervoer: Auto
 
door
41-50 jaar

8,0
Blue Bayou een aanrader!
Autovakantie in Frankrijk, augustus 2015

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Gewoon erg goede camping Blue Bayou in Valras Plage. Kan ik iedereen aanbevelen. Lekker rustig aan het strand. Goede faciliteiten zoals mooi zwembad, sportaccomodatie en goed restaurant. Elke avond leuk vertier! Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 31-10-2015 | Accommodatie(s): camping Blue Bayou | Vervoer: auto
 
door
51-60 jaar
Met partner
8,0
Super geslapen bij de Schotten!
Autorondreis in Schotland, augustus 2015

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Wij , mijn echtgenoot en ik, hebben onze reis van Pharos "slapen bij de Schotten" als geweldig ervaren. De B&B‘s het waren er 4, waren allen heel goed en de eigenaren stuk voor stuk erg vriendelijke mensen. Wij hebben zo een reis, van adres naar adres voor het eerst gedaan maar zeker niet voor het laatst. En deze reis is dan ook zeker aan te raden. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 12-10-2015 | Accommodatie(s): B&B s | Vervoer: boot/auto
 
door
41-50 jaar
Met gezin
9,0
Onze ervaring met Pharos reizen naar Scandinavië
Autorondreis in Noorwegen, augustus 2015

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 9
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

De vakantie was geweldig! We hebben heel erg genoten van Noorwegen en Zweden. Pharos reizen had leuke tips in een boekje gezet die we konden doen. Deze waren erg leuk en daar hebben we veel gebruik van gemaakt. De mensen waren heel vriendelijk in het land. De uitzichten, watervallen, boswandelingen en fjorden waren ontzettend mooi!!! Pharos had ons ook een goede route-beschrijving gegeven naar de accomodaties. Op de boot vonden we het ook heel leuk. Er was veel te doen op de boot.
We gaan zeker nog een keer gebruik maken van Pharos reizen!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 11-10-2015 | Accommodatie(s): Vakantieparken | Vervoer: Auto en boot
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
21-30 jaar
Met partner
9,0
Heerlijk genoten door Pharos Reizen!
Autovakantie in Duitsland, augustus 2015

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 9
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Genoten van een heerlijk ontspannen vakantie in hotel Lindenhof. Wij zijn in het verleden al vaker met Pharos Reizen op vakantie geweest en weten uit ervaring dat dit altijd goed geregeld is. Ook ditmaal was alles in orde en kregen wij ruim op tijd een mooi reisbescheidenboekje met alle benodigde informatie.

Het hotel heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. We hebben elke dag genoten van het eten en de kamer was prima in orde. Bedden waren prima, alleen de kussens waren te zacht. Gelijk bij de receptie om extra kussens gevraagd en deze werden een kwartier later bij onze kamer gebracht.

De omgeving van het hotel is prachtig! Genoten van de natuur, de vele burchten die dit gebied rijk is, de stad Koblenz en een heerlijke boottocht.

Kortom, top geregeld door Pharos Reizen en heerlijk genoten in dit hotel!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 30-09-2015 | Accommodatie(s): Hotel Lindenhof (Osterspai) | Vervoer: Auto
 
door
31-40 jaar
Met partner
8,0
Mooie rondreis
Autorondreis in Engeland, augustus 2015

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Afgelopen zomer hebben wij een zeer mooie rondreis door het zuiden van Engeland gemaakt!
We hebben genoten van de natuur, steden, dorpen, cultuur, goed eten en drinken en van de hotels. Alles prima verzorgd door Pharos Reizen.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 29-09-2015 | Accommodatie(s): Hotels | Vervoer: Eigen vervoer
 
door
41-50 jaar
Met gezin
9,0
Oostenrijk top voor gezinnen
Autovakantie in Oostenrijk, augustus 2015

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Dit hotel in Sankt Johann in Tirol was een goede aanrader van Pharos Reizen. wij wilden wandelen vanuit het hotel en lekker eten. Beide kan hier prima. Na het wandelen namen we een duik in het zwembad. Lekker in de zon op het terras en toen naar het buffet wat echt geweldig was. elke dag een ander thema met veel verse producten. er waren ook meer Vlaamse en Nederlandse kinderen dus onze kinderen hadden meteen vriendjes gemaakt. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 26-09-2015 | Accommodatie(s): Hotel Kaiserfels | Vervoer: auto
 
0 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar
Met gezin
9,0
Complete en moderne villa, actieve vakantie
Actieve vakantie in België, augustus 2015

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Wij hebben een hele fijne week gehad in golden lakes. Het huis was echt super. Erg groot, veel ruimte en van alle gemakken voorzien. Wij lagen direct aan het meer dus beter kon volgens mij niet.In de omgeving heel veel activiteiten te doen, je hoeft je geen seconde te vervelen! Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 25-09-2015 | Accommodatie(s): Golden Lakes Village | Vervoer: eigen auto
 
door
21-30 jaar
Met partner
10
Top vakantie gehad!
Autovakantie in Duitsland, augustus 2015

    Totaal:
  • 10
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 10

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Ik heb hier samen met mijn partner overnacht zowel op de heen als de terugreis en vorig jaar zijn wij hier tevens geweest. Het hotel is heel netjes en het ontbijt is echt super en uitgebreid! Wij komen hier graag nog een keer terug als we op doorreis zijn.

Ik heb deze accommodatie bij Pharos Reizen geboekt en alles ging goed. Ik vind het een fijne organisatie, met een vriendelijk klantenservice en ik kreeg mijn reispapieren netjes op tijd.

Binnenkort gaan we weer via Pharos Reizen naar Parijs naar Novotel Charenton, dus dat zal vast wel weer net als andere keren goed gaan!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 25-09-2015 | Accommodatie(s): Mercure Munchen Stuttgart | Vervoer: Auto
 
0 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met gezin
4,0
Fietsreis Bourgogne
Fietsvakantie in Frankrijk, augustus 2015

    Totaal:
  • 4
  • Vervoer:
  • 4
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  • 2
  • Prijs:
  • 4

Wij hadden de 5- daagse fietsvakantie Bourgogne geboekt bij Pharos. Geslapen in ingerichte tenten op 3 verschillende campings. De accommodatie was over het algemeen in orde, deftig slapen, ijskast en magnetron. Al had je aan dat laatste niets met enkel een paar plastic bekertjes en idem bestek. De camping in Cluny viel wat tegen. Een gemeentelijke camping met zeer verouderd sanitair en idem zwembad. De TGV tot 15 keer per uur naast de camping krijg je er gratis bij. De camping in Savigny s-Gr was zeker oké, maar verder is er niets in de buurt. De camping in Chalon s- Saone past totaal niet in het concept. Het is een doortrekcamping aan de rand van de stad, met zicht op een afgedankt industrieterrein. Sfeer en gezelligheid 0/10. Zwembad is betalend en aan de andere kant van de rivier, die je via een drukke brug kan oversteken. De gehuurde fietsen waren wel tip- top. Terug naar uw auto geraken was een avontuurtje waarmee je een kleine halve dag kwijt was. Achteraf bekeken is dit reisje me iets van 5 à 600 Euro waard. Bij Pharos echter kwam ik uit op 1065 Euro. Wil je het toch proberen kan ik je aanraden rechtstreeks te boeken bij Ludistay.com. Als je dan de prijs bekijkt weet je dat Pharos ongeveer 40 procent winst boekt, en je moet niet veel in de plaats verwachten;
- moeizame boeking met veel aanmaningen tot betalen, ook al hadden we reeds geruime tijd betaald.
- al de informatie krijg je in onpersoonlijke standaardmails.
- de afgeprinte versie van de website is de informatie waar je het maar mee moet doen.
- de informatie is zeer onvolledig en soms onjuist.
Kortom, we hebben er het beste van gemaakt en dat is ons aardig gelukt, maar de meerwaarde van boeken bij Pharos is NIHIL. Ik doe het niet meer en zou anderen ook niet aanraden.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 16-08-2015 | Accommodatie(s): famalietent Cabane | Vervoer: auto
 
2 van 4 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar
Met gezin
-
Reis plannen gaat al waardeloos
Autorondreis in Zweden, augustus 2015

    Totaal:
  •  -
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  •  -

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  •  -

Ik ben nog niet weggeweest maar het plannen van de reis gaat zeer moeizaam. Aanpassing van reis gevraagd. Definitieve offerte met verkeerde terugreis daarnaast een totaalprijs die 250 euro hoger uitviel dan eerste offerte. Er is toegezegd dat ik geen meerkosten zou krijgen bij aanpassen terugreis maar staat er ineens toch 82 euro op de rekening. Wanneer komt het goed? heb gevoel dat er niet een persoon dossiereigenaar is maar dat elk facet van organisatie reis naar andere afdeling gedelegeerd wordt en de verschillende afdelingen weten van elkaar niet wat ze doen. Kortom…tot nu toe bagger. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 29-01-2015
 
door
61-70 jaar
Met partner
9,0
Alles goed opgelost.
Autovakantie in Oostenrijk, juli 2015

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 10

  • Reisleiding:
  • 9
  • Prijs:
  • 9

Een echte aanrader.Zeer goede hotel. erg vriendelijke medewerkers. Wij hadden een nare ervaring het hotel waar wij zouden overnachten was wegens sterfgeval gesloten. Werden doorverwezen naar Hotel Torennerhof. of te wel een varkenshok. Maar werden op een fantastische manier geholpen door de alarmcentrale van pharos reizen En kwamen terecht in Kirchboden bij het bovengenoemde hotel. Deze was fantastisch. Allen we hebben niks weer gehoord van pharos reizen we hebben veel extra km moeten maken ruim 150 maar geen vergoeding weer terug gekregen van pharos reizen dit vind ik jammer. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 09-10-2015 | Accommodatie(s): Hotel Kirchboden Wagrain.
 
door
Met gezin
9,0
Slovenie
Familiereis in Nederland, juli 2015

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Geweldig aquapark aanwezig bij het park. Slovenië is zeker aan te raden. Ljubljana is ook een mooie stad om te bezoeken en de grotten van postjona. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 08-10-2015 | Accommodatie(s): Bungalow | Vervoer: Auto
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
31-40 jaar
Met gezin
8,0
Goede match met onze wensen
Vakantiepark in Frankrijk, juli 2015

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Prima advies, snel schakelen en uiteindelijk een goede match qua camping met onze wensen. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 27-09-2015
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar

9,0
Luxe appartementen in Loano
Autovakantie in Italië, juli 2015

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  • 9
  • Prijs:
  • 9

Een mooi appartementen complex geboekt bij Pharos in Loano, Bloemenriviera Italie.
Mooie ruime appartementen, goed en ruim zwembad.

wifi ontvangst mag beter!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 23-09-2015 | Accommodatie(s): appartementen | Vervoer: Auto
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar
Met gezin
9,0
Prachtig Italie
Autovakantie in Italië, juli 2015

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  • 9
  • Prijs:
  • 9

Van de zomer op een heerlijke camping geweest met het gezin op loopafstand van het centrum van Pisa. Een heerlijke uitvalsbasis tevens voor Toscane en het prachtige Cinque Terre.

Geweldig geadviseerd door Pharos!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 23-09-2015 | Accommodatie(s): sta caravan | Vervoer: Auto
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar
Met gezin
9,0
Rondreis Zweden/Noorwegen
Autorondreis in Noorwegen, juli 2015

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Wij zijn deze zomer met Pharos reizen naar Zweden en Noorwegen geweest. Via Pharos waren de overtochten per ferry geboekt en drie resorts voor de overnachtingen. De eerste in Zweden in Branäs, vervolgens naar Noorwegen naar respectievelijk Geilo en Rjukan. De geboekte accommodaties waren zeer goed, schoon, ruim en voorzien van alle gemakken. De reisomschrijving zeer compleet met een aantal goede tips voor activiteiten en bezienswaardigheden. Goed georganiseerd! Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 23-09-2015 | Vervoer: Auto & boot
 
door
51-60 jaar
Met partner
9,0
Autorondreis country, city
Autorondreis in Engeland, juli 2015

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 9
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Auto reis country, city. Geweldige hotels,groot,maar wij voelden ons geen nummer. Schoon en netjes,prachtige kamers met koffie en thee faciliteiten. Leuk personeel,een fijn ontbijt.Ik zou het iedereen aanbevelen.Voor herhaling vatbaar! Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 24-08-2015 | Accommodatie(s): hotel | Vervoer: boot, auto
 
3 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
3,0
Prijs/kwaliteit slecht, veel te duur
Autorondreis in Frankrijk, juli 2015

    Totaal:
  • 3
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 7

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 1

12 Daagse rondreis Corsica met bootovertochten geboekt voor ruim 2900€. Dan mag je toch iets verwachten.De boeking verliep rommelig en de vouchers voor extra activiteiten waren niet goed in het schema gepland of ontbraken. De zes hotels zagen er via hun internetsites goed uit, maar dat bleek niet altijd zo te zijn. Wel schoon maar soms langs drukke, doorgaande weg, uitzicht op blinde muur, snikheet zonder enige ventilatie, vieze douchewand enz.Ter plaatste hebben we via de prijsinfo die op de kamers hangt een optelsom gemaakt...., incl extra's en ferry overtocht hadden we ruim 500€ kunnen besparen door deze reis zelf te boeken!!! Een schokkende ontdekking. Net een mail gekregen van de klantenservice, jammer dan....ze geven het door aan de lokale agent en dat is het dan. Wij hebben volgens Pharos verkeerde verwachtingen gehad bij deze reis. Wij vinden dit oplichterij en zullen ook niemand Pharos aanraden. ANWB onwaardig! Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 12-08-2015 | Accommodatie(s): Corsica hotelrondreis | Vervoer: Auto
 
2 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar
Met gezin
8,0
Vakantie-duet Pharos een succes
Autovakantie in Engeland, juli 2015

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

We hadden een vakantie duet geboekt: 8 dagen aan de kust in zuid-engeland en drie dagen Londen. De eerste dagen hadden we een prachtige stacaravan in Little Sea Holidaypark. Een prima en goed verzorgd park en ideaal om van hieruit Dorset te verkennen. Daarna met de auto naar Bexleyheath naar het Marriot hotel. Ook dit was goed verzorgd door Pharos. Van hieruit ben je binnen een half uur met de trein in Londen en staat je auto veilig in de parkeergarage van het hotel. Zowel de heen- als de terugreis met de DFDS ging prima. Kortom een positieve ervaring van een goed georganiseerde reis van Pharos. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 08-08-2015 | Accommodatie(s): Stacaravan en hotel | Vervoer: Auto
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met gezin
6,0
Veel te duur
Fietsvakantie in Duitsland, juli 2015

    Totaal:
  • 6
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 5

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 5

Lagen we positief beginnen: fietsen en bagagevervoer waren prima in orde.
Maar voor de 1000,- euro die deze 5 dagen langs de Moezel kostte, hadden we betere hotelkamers verwacht. Op de voucher stond bijvoorbeeld: "zimmer ohne Moselblicke". Bij ieder kamer dachten we: "gelukkig zijn we hier morgen weer weg".
We hadden beter zelf kamers kunnen boeken: veel goedkoper! De route staat sowieso heel goed aangegeven dus het warrige routeboekje van Pharos voegde ook niets toe. Prijs-kwaliteit-verhouding is niet goed.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 17-07-2015 | Accommodatie(s): 5 hotels | Vervoer: Eigen vervoer
 
door
> 70 jaar
Met partner
7,0
Duet vakantie van Pharos Reizen
Autorondreis in Duitsland, juni 2015

    Totaal:
  • 7
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 7

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 7

Als het gaat om de schoonheid van het Zwarte Woud dan is hotel Schondelgrund een prima uitvalsbasis voor wandelingen en autoritjes. Het themapark in de buurt geeft een mooi beeld hoe de boerenbevolking in de Wintertijd zich noodgedwongen bezighield met de vervaardiging van koekoeksklokken.
Als het gaat om prijs/kwaliteit verhouding dan is Hotel Schondelgrund prima in orde. Eenvoudig maar voldoende. Het personeel is uitermate vriendelijk en behulpzaam.
Voor deze prijs kan je geen 5 sterren maaltijden verwachten, maar alles is goed en gezond.
mevrouw v.d. Berg
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 19-10-2015 | Accommodatie(s): hotel SCHUNDELGRUND | Vervoer: auto
 
door
41-50 jaar
Alleenreizend
9,0
Mooie Frankrijkervaring
Autorondreis in Frankrijk, juni 2015

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Dit was mijn tweede vakantie in Frankrijk met Pharos Reizen en de ervaring was zeer goed. Het programma volgde de Route Napoleon in omgekeerde volgorde. De route die je volgt is indrukwekkend en de afstanden tussen de hotels zijn goed afgestemd zodat je niet hoeft te haasten. de hotels zelf zijn keurig en goed verzorgd met aardig personeel en goede keuken. Mijn favorieten waren Villa Borghese in Greoux-les Bains en Hotel l'Horizon in Cabris.Zoals altijd bij Pharos waren de reispapieren goed verzorgd en klopt de prijs-kwaliteitverhouding. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 11-10-2015 | Accommodatie(s): meerdere hotels | Vervoer: Auto
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met vrienden
10
Geweldig
Fietsvakantie in Nederland, juni 2015

    Totaal:
  • 10
  • Vervoer:
  • 10
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  • 9
  • Prijs:
  • 10

Wij hebben 5 dagen van hotel naar hotel gefietst iedere dag na een heerlijk ontbijt op de pedalen op naar het volgende hotel waar wij echt in de watten werden gelegd
3x gratis upgrade naar grotere kamer heerlijk eten en meelevend personeel
in een woord top doen we zeker nog een keer
onze bagagestond aan het einde vd dag al keurig op onze kamer al klaar voor de volgende dag
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 27-09-2015 | Accommodatie(s): bilderberg | Vervoer: fiets
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
10
Beieren
Autorondreis in Duitsland, juni 2015

    Totaal:
  • 10
  • Vervoer:
  • 10
  • Accommodatie:
  • 10

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 10

Prachtig en fijne hotels mooie kamers.
Mooie route.
Genoten hebben we.
Zou het zo nog eens doen
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 11-08-2015 | Accommodatie(s): hotel | Vervoer: auto
 
2 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
-
Pharos annuleert reis kort voor vertrek
Autovakantie in Frankrijk, juni 2015

    Totaal:
  •  -
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  •  -

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  •  -

Pharos reizen annuleerde onze geboekte 14 daagse vakantie naar Frankrijk slechts 4 dagen voor vertrek. Er bleek een nordic walk event plaats te vinden. Wij hadden zeer ruim vantevoren geboekt. Zoiets komt toch ook niet uit de lucht vallen. Zij boden nog twee alternatieven aan zonder overleg en niet overeenkomstig onze wensen. De eerste was 160 km verder en €200 duurder. De tweede was €300 goedkoper en totaal niet naar wens en simpel.
Daardoor konden wij niet meer tijdig een nieuw onderkomen vinden voor 14 dagen. Uiteindelijk hebben we zelf iets gevonden voor 8 dagen. Wij hebben hierdoor een duurdere keuze moeten maken, derven 6 dagen vakantieplezier en een schadevergoeding is snel en kort per email afgewezen. Advies dus om daar nooit te boeken.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 10-07-2015 | Accommodatie(s): mobil home | Vervoer: auto
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar
Met partner
6,0
Matig
Autovakantie in Duitsland, juni 2015

    Totaal:
  • 6
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 7

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 6

De kamer was prima.Het uitzicht minder.We keken tegen een flat van 15 hoog aan terwijl dalzicht was beloofd.Het ontbijtbuffet was goed,alleen weinig variatie in brood.De koffiemachine weigerde steeds met als gevolg een rij wachtenden.Niet voldoende personeel.Het diner hield niet over.Saladebuffet was wel goed.De soep was waterig en weinig variatie.
Het parkeren was op eigen terrein zolang er plaats was en koste € 2,50 per nacht.Er was een parkeerterrein met slagboom waarvan de sleutel bij de receptie op te vragen was,maar niemand wist dat.met gevolg parkeren langs de weg.Via via te weten gekomen,maar niet via de receptie.

Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 16-06-2015 | Accommodatie(s): hotel Freudenstadt
 
door
51-60 jaar
Met vrienden
9,0
Leuke stad, goed hotel, lekker eten
Stedentrip in Frankrijk, april 2015

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Leuke stedentrip, met een goed hotel midden in de stad. Zeker een aanrader. De meeste mensen rijden Lille voorbij, op weg naar hun vakantiebestemming. Een bezoek is deze stad zeker waard. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 12-10-2015 | Accommodatie(s): Novotel | Vervoer: Auto
 
door
41-50 jaar
Met partner
7,0
Mooie vakantie!
Autovakantie in Duitsland, april 2015

    Totaal:
  • 7
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 7

  • Reisleiding:
  • 8
  • Prijs:
  • 7

Leuke vakantie. Veel gezien en genoten van de vele extra"s die Pharos Reizen aanbod zoals een bergwandeling onder begeleiding van een gids en dagtochten naar Praag en Dresden. Schitterende steden. De natuur rond Oberwiesenthal is geweldig. Het hotel was qua prijs kwaliteit prima en erg schoon. Een aanrader!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 29-09-2015 | Accommodatie(s): Verwenhotel Oberwiesenthal | Vervoer: auto
 
door
41-50 jaar
Met partner
7,0
Cultuur en natuur in 1!
Autovakantie in Duitsland, april 2015

    Totaal:
  • 7
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 7

  • Reisleiding:
  • 7
  • Prijs:
  • 8

Prachtig deel van Duitsland. Goed en schoon hotel.De diverse extra"s van Pharos reizen zijn zeker aan te bevelen zoals: een bergwandeling met gids en een bezoek aan de steden Praag en Dresden een aanrader!
In de omgeving kun je meer dan uitstekend wandelen en is er ook op eigen gelegenheid genoeg te doen zoals b.v. een bezoek aan Karlsbad. Kortom: een heerlijke week gehad!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 24-09-2015 | Accommodatie(s): Verwenhotel Oberwiesenthal
 
door
41-50 jaar
Met partner
7,0
Oberwiesenthal
Autovakantie in Duitsland, april 2015

    Totaal:
  • 7
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 7

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 7

Prachtige omgeving.Bezoek aan Praag en Diessen zeer de moeite waard! Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 24-09-2015 | Accommodatie(s): Verwenhotel Oberwiesenthal | Vervoer: Auto
 
door
Met gezin
8,0
Willingen Hotel stern
Wintersport in Duitsland, februari 2015

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Groot hotel waar veel Nederlanders komen. Dichtbij pistes. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 08-10-2015 | Accommodatie(s): hotel stern | Vervoer: Auto
 
door
41-50 jaar
Met gezin
8,0
Prima
Wintersport in Oostenrijk, december 2014

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Een fantastische locatie met een goede keuken en vriendelijke bediening. De kamers waren erg ruim en goed schoon. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 30-09-2015 | Vervoer: auto
 
1 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar
Met gezin
2,0
Waardeloos
Wintersport in Italië, december 2014

    Totaal:
  • 2
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 2

  • Reisleiding:
  • 2
  • Prijs:
  • 2

Zeer slecht hotel.
De aangekondigde gerenoveerde kamer hebben wij niet gehad. Bij het klagen ter plaatse kon geen andere familiekamer aangeboden worden. Wel is het matras vervangen, waar de spiralen in je rug stonden.
Eten was zeer slecht, doorgekookt en smaakloos. Zelfs een simpele hamburger was echt niet te eten. Dagelijkse klachten van de vele gasten bracht geen verbetering. Bediening was Hongaars en onbeschoft.
Kindvriendelijk was het zeker niet. Geen menu's voor de kinderen voor ons, wel voor de Italiaanse gasten, die een hele andere behandeling kregen.
De skischool kon voor snowboarden alleen privé les bieden, wat inhield 2 uur betalen, en 1 uur les omdat de locatie een half uur rijden was.
Paros heeft onze klacht direct ter plaatse niet opgelost, er was niemand te bereiken volgens de alarmcentrale. De klacht is opgenomen en niet opgevolgd
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 31-12-2014 | Accommodatie(s): Hotel Principal Marmolada | Vervoer: auto
 
door
51-60 jaar
Met vrienden
8,0
Antwerpen
Stedentrip in België, november 2014

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Prima hotel. Met Ov perfect bereikbaar. Tram 2 of 6 naar station. Kamer op 5e etage gehad. Geen last van lawaai of rooklucht zoals eerder wordt gemeld door anderen. Wel erg warm op kamer. Airco niet te regelen. Ontbijt gewoon goed. Mooie stads wandelingen te maken. De groene wissel - internet. MAs is een must. Door het mooie weer Super weekend gehad. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 03-11-2014 | Accommodatie(s): hotel | Vervoer: auto/:trein
 
door
41-50 jaar

9,0
Genoten in Lille
Autovakantie in Frankrijk, oktober 2014

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 9
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Wij hebben verbleven in Novotel Lille Grand Place in Lille. Het hotel was erg leuk en het ontbijt was erg uitgebreid en erg lekker. Het hotel ligt op een paar minuten lopen van het centrum. Wij waren met de trein en dan is het hotel wel ruim een kwartier lopen vanaf het station.

Lille is een leuke stad om cultuur te bekijken en om te winkelen. Naast het station is een grote mall met heel veel winkels om te winkelen.

Van Pharos Reizen kregen we een boekje met allerlei informatie over het hotel en de omgeving. Ze konden ons alleen niet verder helpen met het plannen van de trein. De service was verder wel goed en we zijn goed geholpen.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 30-09-2015 | Accommodatie(s): Novotel Lille Grand Place | Vervoer: Trein
 
door
51-60 jaar
Met partner
8,0
Heerlijke vakantie in Wolshagen,Harz!
Actieve vakantie in Duitsland, oktober 2014

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Een heerlijk hotel, zeer vriendelijke mensen, mooie ruime kamer, zeer uitgebreid ontbijt en goed, gevarieerd avondeten (HP). Prachtige omgeving, heel mooi wandelgebied met uitstekend uitgezette wandelingen. Alles prima: een aanrader, en vooral in het Pharos assortiment houden!
Alleen jammer dat er in een (aparte) lounge gerookt mocht worden, maar je kunt daar ver weg van gaan zitten.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 19-10-2014 | Accommodatie(s): berghotel Wolfshagen, Harz | Vervoer: auto
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
6,0
Kastelenroute in Duitsland
Autorondreis in Duitsland, augustus 2014

    Totaal:
  • 6
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 6

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 5

We waren in 3 hotels. Het eerste, Bayerischer Hof in Bayreuth hadden we heel slechte keiharde bedden. Uitzicht op een blinde muur vlak voor ons raam.
Het tweede hotel, Hotel Rappen in Rothenburg ob der Tauber was redelijk, alleen hier geen fijn zitje op de kamer, alleen 2 rechtop-keukenstoelen.
Het derde hotel, Achat Comfort in Schwetzingen, was saai en sfeerloos. Geen luchtverversing op de badkamer, douchen in bad met een gordijn ervoor. Zo gedateerd. Ontbijt was hier onder de maat.
Deze reis was te duur voor wat je ervoor kreeg.
Volgende keer zelf boeken!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 05-09-2014 | Accommodatie(s): 3 Hotels | Vervoer: Auto
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met gezin
2,0
Verschrikkelijk!
Autovakantie in Duitsland, augustus 2014

    Totaal:
  • 2
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 3

  • Reisleiding:
  • 3
  • Prijs:
  • 3

Een arangement incl. diner in een hotel wat veel beloofd maar weinig geeft.
Klantvriendelijk? nou NEE!
Het eten was zacht uitgedrukt, VERSCHRIKKELIJK!
Met een EIFEL specialiteits diner, nou dat was echt een misser! Fantasieloos eten uit een pakje!
Het aantal regels en bezuinigingen in het hotel leken meer op dat van een tuchtschool.
Klanten werden door de vrouwelijke eigenaar ook behandeld als gebruikers van het hotel die moeten luisteren en doen wat er wordt gevraagd.
Ronduit geschoffeerd. Betalen voor een handdoek, en als je iets afwijkt van hun menu, wat niet om te eten was....Om het maar niet uit de hand te laten lopen met ruzie met de vrouwelijke cheffin vertrokken....nog liever niets dan dit!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 05-08-2014 | Accommodatie(s): klostermuhle heimbach | Vervoer: auto
 
door
41-50 jaar
Met gezin
9,0
Pomport Beach
Autovakantie in Frankrijk, juli 2014

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 9
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  • 8
  • Prijs:
  • 9

Prachtig nieuwe camping in Pomport, Pomport Beach.
Gerund door 2 jonge welwillende eigenaren.
Lekker meer om te zwemmen en varen bij de camping.

Gezellige bar/terras.

Heerlijke omgeving.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 25-09-2015 | Accommodatie(s): sta caravan | Vervoer: auto
 
door
41-50 jaar
Met gezin
9,0
Le Clos du Rocher
Autovakantie in Frankrijk, juli 2014

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 9
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  • 8
  • Prijs:
  • 9

Prachtige appartementen in Les-Eyzies-de-tayac, Dordogne.
Le Clos du Rocher, zeer goed toegankelijk ook voor mindervaliden.
Mooi ruim zwembad.

Mooie omgeving voor Kano tochtjes, paardrijden, bezoeken van de prachtigste plaatsjes.

Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 25-09-2015 | Vervoer: auto
 
door
41-50 jaar

9,0
Residence le Clos du Rocher, aanrader
Autovakantie in Frankrijk, juli 2014

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 10

  • Reisleiding:
  • 9
  • Prijs:
  • 9

Prachtige appartementen complex in Les Eyzies de Tayac.
Ook geschikt voor mindervaliden. Mooi ruim zwembad. Appartementen liggen aan de rand van het prachtige dorpje en mooie streek.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 23-09-2015 | Accommodatie(s): appartementen | Vervoer: Auto
 
door
41-50 jaar
Met gezin
9,0
Pomport Beach
Autovakantie in Frankrijk, juli 2014

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 9
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  • 9
  • Prijs:
  • 9

Prachtig mooie camping in Pomport. De eigenaren zijn recent gestart met deze mooie camping in de Dordogne.

Camping ligt aan een mooi meer, heeft een gezellig bar/restaurant.

Heerlijke dorpjes in de omgeving.

Aanrader!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 23-09-2015 | Accommodatie(s): sta caravan | Vervoer: Auto
 
door
51-60 jaar
Met partner
2,0
Nooit meer
Autovakantie in Duitsland, juli 2014

    Totaal:
  • 2
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 4

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 2

Erg onvriendelijk personeel. Niets te doen s'avonds, bar ging pas open als er iemand tijd had. Wij zijn 3 dagen eerder vertrokken als de bedoeling was, werd ook niet gevraagd waarom.
Koffie drinken, werd daar bijna als iets abnormaals gezien, niet te krijgen ook niet in het dorp.
Speelkamer?, speeltuin?, darts?,biljart? alles wordt wel heel erg mooi voorgespiegeld, maar is niet aanwezig.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 26-09-2014 | Accommodatie(s): Rennsteighotel kammweg neustadt | Vervoer: auto
 
0 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met vrienden
3,0
Eerste Pharos reis was goed, hiervanuitgaande opnieuw geboekt bij Pharos maar nu nooit meer.
Fietsvakantie in Duitsland, juli 2014

    Totaal:
  • 3
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 3

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 3

Hebben een leuke fietstocht gehad van Trier naar Koblenz, eerste hotel was 3 sterren hotel, rest van hotels en gasthove waren slecht enkele voorbeelden(warme zolderkamer, beschimmelde badkamer, bouwput,slecht eten, zeer kleine kamer als raam openstond kon je niet meer in bed en geen ruimte voor koffers)zou nooit meer aanbevelen bij bekenden.Mensen die we onderweg tegenkwamen en dezelfde dezelfde reis bij de cocurentie geboekt hebben betaalden minder en hadden betere hotels. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 12-09-2014 | Accommodatie(s): Div. hotels en gasthove | Vervoer: Eigen vervoer
 
3 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar
Met gezin
6,0
Corsica: super, Pharos:niet doen
Autorondreis in Frankrijk, juli 2014

    Totaal:
  • 6
  • Vervoer:
  • 7
  • Accommodatie:
  • 5

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 4

Corsica is een schitterend eiland, maar als ik nog eens ga boek ik de overtocht en de hotels gewoon zelf. Pharos voegt niets toe, behalve misschien een "makkelijke" boeking omdat zij de overtochten en de hotels voor je reserveren. Dit duurde overigens nog behoorlijk lang: eerst de reis aanvragen, pas drie weken later bericht over de beschikbaarheid, gedoe over dag- of nachtboot etc. We sliepen in drie hotels, twee daarvan waren andere hotels dan in de reisomschrijving stond (dit kan gebeuren als kamers niet beschikbaar zijn). Dit hoor je echter pas een paar dagen voor vertrek. Je betaalt dus een enorm bedrag voor de reis, zonder te weten in welk hotel en in welke plaats je terecht komt. Best vreemd. Eerst hotel rekende een toeslag voor parkeren (zou inbegrepen zijn). Het tweede hotel was ondermaats: erg gedateerd, nauwelijks parkeerplaatsen, karig ontbijt op terras direct aan drukke straat etc. Derde hotel was afgelegen en in andere plaats dat in de gids. Gelukkig gingen we de hele dag op pad en was de deceptie over de hotels niet onoverkomelijk, maar voortaan maak ik gewoon zelf mijn keuzes op basis van reisgidsen en reviewsites. Corsica, super; Pharos reizen, nooit meer. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 02-09-2014 | Accommodatie(s): hotels in Ile Rousse, Porto en Porto Vechio | Vervoer: veerboot en eigen auto
 
2 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
31-40 jaar
Met gezin
8,0
Autorondreis zweden
Autorondreis in Zweden, juli 2014

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  • 9
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Het was een geweldige eerste vakantie in Zweden.
Wat een rust overal en mooi meren in overvloed. De appartementen zagen er een voor een netjes uit en we werden verast op twee plekken door een sauna in het appartement.
Vooral de laatste plaats Idre viel bij de kinderen in de smaak door de vele aktiviteiten die er waren.
Kortom een super vakantie gehad!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 03-08-2014 | Accommodatie(s): Stuga's en appartementen | Vervoer: Auto
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
5,0
Schotland YES pharos NOT
Autorondreis in Schotland, juli 2014

    Totaal:
  • 5
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 5

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 5

Schotland is een aanrader maar gooi je geld niet weg door te boeken bij pharos, boek gewoon rechtstreeks je hotels en overtocht. Pharos voegt helemaal niet toe, sterker nog men negeert haarvklanten gewoon Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 30-07-2014
 
2 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
> 70 jaar
Met partner
4,0
Gent!!! niet om van te houden
Stedentrip in België, juli 2014

    Totaal:
  • 4
  • Vervoer:
  • 1
  • Accommodatie:
  • 6

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 4

Let op of er geen stads feesten worden georganiseerd.
Parkeren voor meerdere dagen is dan een ramp,alle parkeer plekken in het centrum en ver daar buiten zijn vol, zoals Flandre expo:P&R, zelfs na uren rond rijden geen parkeer plek te vinden.
en er schort aan de bewegwijzering in het centrum ook het nodige.
veel een richting straten en afsluitingen,kom daar maar eens uit.
Ook het in en uitladen van de bagage was voor het hotel niet mogelijk.
Doe uw voordeel met deze info welke ik bij mijn
reis aanvang niet had.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 25-07-2014 | Accommodatie(s): hotel flandre | Vervoer: auto
 
door
41-50 jaar
Met gezin
9,0
Supervakantie in Zillertal
Wandelvakantie in Oostenrijk, juli 2014

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Het was een supervakantie. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Genoten van de omgeving met alle mogelijke uitstapjes en de heerlijke maaltijden in het hotel. Het personeel was erg vriendelijk. Er was slecht weer voorspeld, maar uiteindelijk was het een beetje wisselvallig. We hebben aardig wat zon gezien. Er is heel veel te doen in de omgeving. Het is geschikt voor actieve vakantiegangers, maar ook voor mensen die meer voor hun rust komen. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 13-07-2014 | Accommodatie(s): Hotel Neuwirt Zell am Ziller | Vervoer: auto
 
door
41-50 jaar
Alleenreizend
8,0
Goed verzorgd door Ierland
Autorondreis in Ierland, juni 2014

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Goed verzorgde en leuke rondreis. reisdocumenten waren goed verzorgd, afstanden tussen de hotels goed en de hotels zelf waren mooi, goed verzorgd met vriendelijk personeel. Reizen van Pharos zijn soms wat duurder in vergelijking met andere aanbieders maar dat prijsverschil is m.i. meer dan de moeite waard. Ik zou Pharos reizen zeker willen aanbevelen. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 10-10-2015 | Vervoer: Auto
 
door
51-60 jaar
Met partner
8,0
Prachtige rondreis op Corsica
Autorondreis in Frankrijk, juni 2014

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Een fantastische rondreis op een prachtig eiland. Overtocht en hotels waren prima. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 01-03-2015 | Accommodatie(s): Rondreis Corsica | Vervoer: Auto
 
3 van 3 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
2,0
ANWB onwaardig!
Thema vakanties in Kroatië, juni 2014

    Totaal:
  • 2
  • Vervoer:
  • 2
  • Accommodatie:
  • 1

  • Reisleiding:
  • 2
  • Prijs:
  • 2

In de advertentie in de ANWB-gids wordt vermeld: Combineer HET BESTE uit twee werelden. U logeert aan boord van een cruiseschip (max 40-50 personen), in een tweepersoonsbinnenhut met eigen douche en toilet.
Je verwacht dan een minimum aan comfort.
We hebben extra betaald voor een bovenhut.
Op de boot waar wij hebben gezeten was de bovenhut (waarvoor we dus extra hebben betaald) heel klein met twee stapelbedjes, de ' badkamer' bestond uit een toilet , waarbij de douchestang achter de wc kon worden omhoog getrokken (je doucht dan dus half boven de wc). Een klein wasbakje hangt dan nog half boven het toilet. Verder bevonden zich in de hut nergens haakjes om iets op te hangen of schabben op iets op te zetten. De koffers pasten niet onder het bed en moesten voor je bed blijven staan. Dan kon je er niet langs als je naar het toilet wilde.
De naam van onze boot was MB RIBIC.
Dit kun je als anwb echt niet aanbieden en is zeker niet vergelijkbaar met de boot die op de website wordt getoond. We zijn meteen weer van boord gegaan en naar huis vertrokken.
Reisleiding of hostess niet aanwezig, niet in hotel en niet bij ontvangst op boot.
De duetvakantie Schipper en strandgast is sowieso af te raden voor iets forsere / grotere mensen en iets minder mobiele (oudere) mensen.
PS wij zijn echt geen zeurpieten, maar sportieve 50-ers. Ook ervaring met meerdere boot/zeilreizen. Dit is gewoon echt slecht!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 12-08-2014 | Accommodatie(s): duet schipper en strandgast | Vervoer: tweede week: cruiseschip
 
1 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
10
Geweldig
Autovakantie in Italië, juni 2014

    Totaal:
  • 10
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 10

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 10

Geweldig hotel, Hadden om balkon gevraagd, maar onze kamer had geen balkon. De volgende dag kregen we een kamer met het grootste balkon dat er was. Iedere 3 dagen bedden verschoond en de wc rollen werden om de twee dagen vervangen,ook al waren ze maar half gebruikt, alles was super schoon.
De gratis Guest card was ook zeer welkom,bijna alle kastelen en musea in de verre omtrek waren gratis.
Ideaal voor wandelingen en lekker te relaxen aan het zwembad. Geweldig ontbijt en diner.
Al veel hotels gehad, maar dit was het beste ooit.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 20-06-2014 | Accommodatie(s): Hotel Alpine Mugon | Vervoer: auto
 
0 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
8,0
Fantastisch mooi land
Autorondreis in Noorwegen, juni 2014

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 7

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 7

Fantastische vakantie gehad. Alles was goed geregeld.
De variëteit aan hotels was verrassend.
Wij adviseren wel om het Quality Hotel in Forde uit de reis te halen.
Dit hôtel was erg smerig. We zijn daar ook eerder vertrokken.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 19-06-2014 | Accommodatie(s): hotels | Vervoer: boot en auto
 
1 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
8,0
Prima
Autovakantie in Italië, mei 2014

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Geweldig van het eerste tot laatste hotel was alles goed geregeld.We hadden 3 verschillende hotels geboekt.Het eten was prima,kamers goed en netjes. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 08-07-2014
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
3,0
Auto reis Corsica
Autovakantie in Frankrijk, mei 2014

    Totaal:
  • 3
  • Vervoer:
  • 9
  • Accommodatie:
  • 4

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 3

Zeer slechte voor informatie, dag voor vertrek geen vouchers ontvangen. Na vakantie lagen deze thuis.
De hotels waren middel matig, gedateerd, wel moesten we bij aankomst bezwaar maken tegen de toegewezen kamers, slechte locatie, duidelijk tweede rang
Hebben geluk gehad dat de medewerking en de mensen op Corsica zo vriendelijk waren en onze kamers te wijzigen!
Het was onze eerste ervaring met Pharos maar ook de laatste !!!!!!!
Volgende keer boeken we zelf
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 20-06-2014 | Accommodatie(s): Hotels | Vervoer: Eigen auto
 
1 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
2,0
Slecht hoyel
Autovakantie in Ecuador, mei 2014

    Totaal:
  • 2
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 5

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 3

Slecht hotel.Geen sauna,stond wel in de mbrochure.Eten leek wel van de gaarkeuken.En voor een nieuwe handdoek moest je 1 euro betalen Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 31-05-2014 | Accommodatie(s): hotel klostermohle | Vervoer: auto
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar

8,0
Fins winteravontuur plussen, maar ook minnen
Wintersport in Finland, februari 2014

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  • 10
  • Accommodatie:
  • 10

  • Reisleiding:
  • 10
  • Prijs:
  • 8

De reis Fins winteravontuur Lapland is ons goed bevallen. De accommodatie was uitstekend, Ruka is een leuk plaatsje. Transfers perfect geregeld en gidsen prima. Over een aantal extra excursies (aangeboden door en geboekt bij Pharos) zijn we iets minder te spreken: het bezoek aan de rendierboerderij had niet veel om het lijf (2 minuten in een slee gezeten, 10 minuten in contact geweest met rendieren, verder koffie gedronken en worst gegeten, gidsen wel heel aardig), maar de 'Winternacht' is werkelijk NIET 199,00 p.p. waard! Het aangeboden diner was in orde, maar middelmatig, de film over het Noorderlicht van slechte kwaliteit (en van een sneeuw theater waar alleen 'the sky the limit is', was geen sprake, we zaten in een stal en de film duurde hooguit 15 minuten). Overnachten in een iglo is een aparte ervaring, maar niet 199,00 euro waard! Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 02-03-2014 | Accommodatie(s): AurinkoRinne appartement in Ruka | Vervoer: vliegtuig
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
Met partner
5,0
Vakantiepark Haerendycke
Vakantiehuis in België, juni 2013

    Totaal:
  • 5
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 6

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 5

Geen afspraken wat betreft de inventaris!!!
Dit betekende voor ons dat wij achteraf een rekening kregen voor een kapotte terrasstoel. Je begrijpt het al, deze stoel was voor onze aankomst al kapot. De organisatie werkt niet met een inventarislijst en kunnen achteraf alles wat op je terrein kapot is bij je in rekening brengen. Oplichters!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 01-11-2013 | Accommodatie(s): Vakantiepark Haerendycke | Vervoer: Auto
 
3 van 4 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar
Met gezin
1,0
Pharos? niet doen!
Autorondreis in Noorwegen, juni 2013

    Totaal:
  • 1
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 6

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 2

Zeer slechte klantenservice. Vouchers nooit gekregen, info reistijden en locatie pas een dag voor vertrek. Routebeschrijving slecht. Tijden veerboot verkeerd doorgegeven. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 08-07-2013 | Accommodatie(s): appartementen | Vervoer: Auto
 
1 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
5,0
Let op hoge bijkomende kosten
Vakantiepark in België, juni 2013

    Totaal:
  • 5
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 6

Belachelijk veel bijkomende kosten voor een midweek. 8x € 4,-- en gas/licht € 42,63. Wij waren met 2 pers en heb mijn bedekkingen hierbij. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 30-06-2013 | Accommodatie(s): Vakantiepark Haerendycke | Vervoer: auto
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
21-30 jaar
Met partner
3,0
Vreselijk, ook Pharos bevalt niet
Autovakantie in Duitsland, februari 2013

    Totaal:
  • 3
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 3

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 2

De vakantie was ERG maar dan ook ERG slecht, en ik ben normaal snel tevreden maar dit was echt verschrikkelijk. Eten was smerig, kamer stonk vreselijk, ontvangst was niet vriendelijk, geen schone handdoeken. Dit gemeld bij Pharosreizen, maar zij zijn niet eens zo netjes om te reageren. We hebben nu 5 keer een contactformulier ingevuld en verstuurd, waarvan ik 2 keer een reactie kreeg. De ene keer werd gezegd dat ze hadden gereageerd, dit was dus echt niet zo. en de andere keer werd verteld dat de mail niet is overgekomen en we het nog maar eens moesten invullen. nog 3 maal gedaan, maar weer geen reactie. Sorry maar dat vind ik niet normaal. als je klanten wilt behouden, moeten ze niet zo omgaan met klanten want wij zullen iedereen die wij kennen afraden via Pharos te boeken. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 03-03-2013 | Accommodatie(s): Wullner | Vervoer: auto
 
door
51-60 jaar
Met partner
9,0
Prima Hotel en prettig personeel.
Hotel in Duitsland, december 2012

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 10
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Geweldig Hotel met een zeer goede service.
Ontbijtbuffet was uitmuntend en erg uitgebreid.
Mooie 2 persoonskamer met een echt tweepersoonsbed. Prima kwaliteit.
Erg genoten van de kerstmarkt.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 03-01-2013 | Accommodatie(s): Mercure Hotel - Keulen | Vervoer: Auto
 
door
61-70 jaar
Met partner
7,0
Hotels belgie/duitsland/oostenrijk
Hotel in Oostenrijk, oktober 2012

    Totaal:
  • 7
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Uitstekend hotel fijn personeel Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 21-10-2012 | Accommodatie(s): hotel | Vervoer: auto
 
door
61-70 jaar
Met partner
7,0
Onevenwichtige, ietwat avontuurlijke, leuke autorondreis (± 3000KM)
Autorondreis in Polen, juni 2012

    Totaal:
  • 7
  • Vervoer:
  • 10
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  • 10
  • Prijs:
  • 7

In voucherboekje staat alleen vertrektijd boot naar Klaipeda. Niet dat inchecken minimaal 1½ u van tevoren moet plaatsvinden. Misser!? Leverde ons een spannend uurtje op (wel mee, niet mee). Op de boot geldt Litouwse tijd(+1); leverde ons nog net een koude avondmaaltijd op (kwaliteit pover). 1 nacht in Klaipedá zou voldoende zijn (advies, verleng daarmee bijv. verblijf in Wroclaw!)
Informatie over moeilijk terug te wisselen Ltl (munt Litouwen) zou nuttig zijn (geweest).
Days hotel Riga, ± 3 km uit centrum. Info over tram 6, tunnelingang voor de deur, waar kaartje te kopen (kiosken) was welkom geweest. Voor kort verblijf een (te) grote kluif om juiste info te verkrijgen.
Slordigheidje: Spelling adres Europa City hotel Vilnius foutief in voucher (moet zijn Jasinskio). GPS kon het niet zonder externe hulp vinden (kostte weer een uurtje zoeken).
Voor de reis van Vilnius naar Bialowieza, wel op kaart gekeken, maar toch niet goed opgelet: TomTom plant reis prima (via Hrodna) zonder waarschuwing (want ligt in Belarus: visumplicht!). Leverde bij grenspost 2 uren oponthoud op (echt geduvel met douane, talenstrijd!) in een file tussen (Wit)Russen (niemand helpt, begrijpt jou) en 120 KM omrijden. Infoplicht PHAROS!?
Verblijf in Warschau goed, echter parkeergeld € 26/24u geld. Daarbij arrangementsmaaltijd en het restaurant zelf (Champions-Sportbar) beneden alle peil. Bovendien wilde men niettemin (na inleveren voucher) alsnog (weer) betaald krijgen!
Ook het Chopinhotel in Krakow leverde een zeer matige verplichte maaltijd. Aardig hotel, maar aan een ringweg (± 2,5 KM van het centrum), o-v niet voor de deur!. Parkeertarief € 10/24u.
Echt goede lokale agenten inhuren om goede info vooraf te kunnen versturen?
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 12-07-2012 | Accommodatie(s): hotels | Vervoer: auto
 
2 van 2 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met vrienden
5,0
Wij voelen ons enigszins "belazerd"
Hotel in Oostenrijk, juni 2012

    Totaal:
  • 5
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 4

Dit is onze 2e reis met Pharos/ANWB.
Wij waren deze keer een week in Muhlbach. Onze keuze werd medebepaald door de Hochkonigcard die wij zouden krijgen. Daarmee waren veel voorzieningen gratis, soals het zwembad, de bus,de kabel(berg)banen in de regio, de rodelbaan etc. Bij aankomst in het hotel werd ons verteld dat de Hochkonigcard niet werd verstrekt. Hierdoor waren onze reisgenoten aan het hotel gebonden als wij gingen wandelen en/of moesten wij voor al deze dingen behoorlijk betalen, bv € 15,00 pp voor de bergbaan. Ons is bij thuiskomst een schadevergoeding toegezegd maar dat loopt nog.
Vandaar dit bericht als waarschuwing voor anderen. Het hotel was qua prijs/kwaliteit prima, onze totaal beoordeeling wordt beinvloed door het gemis van de Hochkonig card en de extra onkosten daardoor.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 10-07-2012 | Accommodatie(s): Hotel Heinrichshof | Vervoer: auto
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
61-70 jaar
Met partner
9,0
Schitterende rondreis,een aanrader
Autorondreis in Kroatië, mei 2012

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Schitterende rondreis, een aanrader.



Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 18-06-2012 | Accommodatie(s): hotels(5 ) | Vervoer: auto
 
door
> 70 jaar
Met partner
8,0
Leuk en afwisselend
Autorondreis in Duitsland, mei 2012

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Wij maakten de Unesco-werelderfgoedreis. Alles was goed geregeld en wij zijn tevreden, Toch 4 kritische opmerkingen: 1. het hotel in Cottbus is twee maal gewijzigd zonder ons daarover te informeren; daardoor werd het onmogelijk de "achterblijvers" op de hoogte te houden van onze verblijfplaats; 2. het Bauhausmuseum in Dessau stelt niets voor; 3. het Park Innhotel in Berlijn is veel te groot, er zijn leukere en gezellige hotels in Berlijn; 4. een boottocht van 3 uur in Berlijn is veel te lang, één uur is ruim voldoende. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 16-06-2012 | Accommodatie(s): diverse hotels | Vervoer: auto
 
door
> 70 jaar
Met partner
8,0
Extra duur door tol/vignet kosten
Autovakantie in Kroatië, mei 2012

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Goed resort prima studio goede maaltijden doch geen info route zeker in de plaats zelf lang zoeken totaal ongeschikt voor invalide auto te ver van studio.geen info v.w.b.vingetten tol wegen daardoor toch erg duur.geen in folder gratis aangegeven boottransfer vv Rovinj kan dus beter,wel leuk personeel behulpzaam. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 21-05-2012 | Accommodatie(s): resort amarin | Vervoer: auto
 
door
41-50 jaar

8,0
Een aanrader.
Familiereis in Duitsland, december 2011

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Prima hotel, nette en schone kamers.
Leuk programma tijdens de jaarwisseling.
Genoeg te doen voor zowel ouders als kinderen.
Niet zo ver van huis maar je bent er toch helemaal tussen uit.


Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 06-01-2012 | Accommodatie(s): Sauerland Stern Hotel | Vervoer: Eigen Vervoer (auto)
 
door
41-50 jaar

9,0
Uitmuntend hotel. Goed geholpen Pharos
Hotel in Oostenrijk, december 2011

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Uitmuntend hotel.'s-avonds goed geholpen door medewerkster Pharos door late aankomst i.v.m. sneeuw. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 10-01-2012 | Accommodatie(s): hotel | Vervoer: auto
 
door
21-30 jaar

8,0
Heerlijk in het Zwarte woud
Hotel in Duitsland, december 2011

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Een heerlijk hotel! En helemaal niet duur. Jammer dat de sneeuw wegbleef maar, we hebben prachtige wandelingen gemaakt. Het Zwarte woud is echt een aanrader. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 03-01-2012 | Accommodatie(s): Hotel Schondelgrund | Vervoer: Auto
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
41-50 jaar

8,0
Aankomst op vrijdag 3e nacht gratis
Stedentrip in Frankrijk, december 2011

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Lille is een super leuke gezellige stad.
Shoppen, lekker eten goed hotel zeer centraal alles op loopafstand, prima kamer en heerlijk ontbijt. Sneukelen is leuk!
Aankomst op vrijdag bij 2 overnachtingen
3e nacht(zondag) gratis.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 06-01-2012 | Accommodatie(s): Novotel Lille Grand Place | Vervoer: auto
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
2,0
Onvriendelijk,slecht eten,te veel regels.
Hotel in Duitsland, november 2011

    Totaal:
  • 2
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 5

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 2

Een arangement incl. diner in een hotel wat veel beloofd maar weinig geeft.
Klantvriendelijk? nou NEE!
Het eten was zacht uitgedrukt, VERSCHRIKKELIJK!
Met een EIFEL specialiteits diner, nou dat was echt een misser! Fantasieloos eten uit een pakje!
Het aantal regels en bezuinigingen in het hotel leken meer op dat van een tuchtschool.
Klanten werden door de vrouwlijke eigenaar ook behandeld als gebruikers van het hotel die moeten luisteren en doen wat er wordt gevraagd.
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 22-11-2011 | Accommodatie(s): Hotel de Klostermulhe | Vervoer: auto
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
Met partner
3,0
Ai ai
Autorondreis in Duitsland, oktober 2011

    Totaal:
  • 3
  • Vervoer:
  • 10
  • Accommodatie:
  • 3

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 5

Hotel Panoramic qua hotel slecht, handdoeken worden pas verschoont als je daar extra voor gaat betalen, 's avonds erg warm in het hotel, het dinerbuffet was goed. Ontbijt was minder wel lekkere broodjes maar beleg wel erg Duits en van het woord mager blijkbaar nog nooit gehoord??
Slaapkamer was een aanfluiting twee een persoonsbedden die elk aan één kant van het kamertje aan de muur waren vastgezet, bed vrij hard en echt waardeloos kussen, ik heb extra kussen bij moeten vragen en beide kusssens in drieen op moeten vouwen om nog iets van steun aan mijn hoofd en nek te kunnen geven.
Grote "huiskamer" maar een grotere TV zou geen luxe zijn gezien de afstand van TV en bank, wel een mooi uitzicht.
Mooie plaatsen bezocht maar in dit hotel zien ze mij niet meer
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 30-10-2011 | Accommodatie(s): Hotel Panoramic | Vervoer: auto
 
door
61-70 jaar
Met partner
8,0
Mooi Harz
Autorondreis in Duitsland, oktober 2011

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 8

Mooi appartement, schoon, het eten was goed vriendelijk personeel.Voor weinig geld een prima vakantie. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 26-10-2011 | Accommodatie(s): Hotel Panoramic Harz | Vervoer: Auto
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
5,0
De lorelei
Hotel in Duitsland, september 2011

    Totaal:
  • 5
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 7

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 6

Heerlijk ontbijt, verder matig hotel.
stugge eigenaresse
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 27-09-2011 | Accommodatie(s): pohls hotel | Vervoer: auto
 
door
41-50 jaar

8,0
Noorwegen rondreis
Autorondreis in Noorwegen, september 2011

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  • 9
  • Prijs:
  • 9

Een hele bijzondere samengestelde rondreis. We hebben de hoogtepunten van Noorwegen kunnen ontdekken in ongeveer 3 weken. De hotels varieerden qua type maar waren allemaal uitstekend verzorgd. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 29-12-2011 | Accommodatie(s): hotels | Vervoer: Auto en boot
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
5,0
Matig
Hotel in Italië, augustus 2011

    Totaal:
  • 5
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 2

  • Reisleiding:
  • 7
  • Prijs:
  • 2

Kamers veel te klein, ontbijt zeer slecht avondeten matig veel het zelfde personeel wel vriendelijk. kortom geen goed hotel voor herhaling dus pharos........... Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 14-08-2011 | Accommodatie(s): hotel la perla | Vervoer: auto
 
door
31-40 jaar

10
Goed verzorgd
Autorondreis in Frankrijk, augustus 2011

    Totaal:
  • 10
  • Vervoer:
  • 10
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  • 9
  • Prijs:
  • 10

Goed geregeld en leuke uitstapjes voor mijn gezin. Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 29-12-2011 | Accommodatie(s): Luxe Stacaravan/Camping | Vervoer: Auto
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met partner
2,0
8 dagen Goud zoeken in Thuringen
Hotel in Duitsland, juli 2011

    Totaal:
  • 2
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 2

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 2

De kamer (3.12) in Hotel Thüringen te Suhl is absoluut geen viersterren waard. Kleine oppervlakte, Geen apart zitje. Alleen twee recht-op stoelen,
Slechte bedden,
Slechte hoofdkussens,
Warm en benauwd bij gesloten raam. Luchtventilatie niet aanwezig!
Raam open geen optie daar de aanwezige supermarkt aan de overkant snachts wordt bevoorraad met de nodige herrie,
Ook smorgens vroeg (07:00-07:30) stank en herrie ondervonden van de aanwezige touringcar van een reisgezelschap,
Consumptie bij avondeten moet apart afgerekend worden,
Sanitair ruimte niet schoon. Met name de douche gelegenheid zijn de tegels smerig.
Bij het afrekenen met Rabobank betaalpas werd deze niet geaccepteerd daar deze volgens de receptiemedewerkster niet geldig was in Duitsland. Incompetent dus!
Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 25-09-2011 | Accommodatie(s): Hotel Thüringen in Suhl | Vervoer: Auto
 
door
51-60 jaar
Met gezin
9,0
Geweldige camping aanrader
Kampeervakantie in Spanje, april 2009

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 9

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 9

Wij hadden naar aanleiding van de uitzending campinglife deze camping gezien bij het zoeken kwamen wij bij pharos reizen terecht wij boekte een cottage op camping la torro del sol spanje een geweldige camping cottage van 1 jaar oud 3 slaapkamers prima bedden 4x 1pers 1x 2 pers bedden direct aan zee wij hadden onze fietsen mee heerlijk langs de zee naar salou mooie fiets route Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 18-07-2009 | Accommodatie(s): la torro del sol | Vervoer: auto
 
1 van 1 mensen vinden dit een nuttige review.

door
51-60 jaar
Met gezin
8,0
Goed leuk park
Wintersport in Duitsland, onbekend

    Totaal:
  • 8
  • Vervoer:
  •  -
  • Accommodatie:
  • 7

  • Reisleiding:
  •  -
  • Prijs:
  • 7

Een nette bungalow voor een goede prijs ons eerste jaar winterport met heel gezin winklemoos skipiste een geweldig mooi gebied ligt op 20 min rijden Lees meer over deze vakantie>>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 18-07-2009 | Accommodatie(s): bungalow | Vervoer: auto



Algemene informatie
Totaal: 7,0
Vervoer: 8,1
Accommodatie: 7,4
Reisleiding: 7,3
Prijs: 7,0
Aangesloten bij:
ANVR SGR Thuiswinkel Camaliteitenfonds

Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Contact