Rampenreis met Djoser


Hieronder vindt u de ervaring van Gemma met reisorganisatie Djoser. Deze is ingevoerd op 07-08-2016 en gaat over de vakantie naar Japan in juli 2016.

 
9 van 15 mensen vinden dit een nuttige review.

door

1,0
Rampenreis met Djoser
Groepsrondreis in Japan, juli 2016

    Totaal:
  • 1
  • Vervoer:
  • 4
  • Accommodatie:
  • 5

  • Reisleiding:
  • 1
  • Prijs:
  • 3

Japan is een prachtig land. Het heeft een rijke culturele geschiedenis en een fascinerend hedendaags leven. Het land is veilig, schoon, goed georganiseerd en haar inwoners zijn uiterst behulpzaam.
Daarom is een reis organiseren in Japan, ook vanuit Nederland, bijzonder gemakkelijk. Uit onze georganiseerde groepsreis bleek echter dat Djoser er toch een potje van heeft weten te maken.

Deze zomer hebben wij deelgenomen aan de twee weekse georganiseerde groepsreis van Djoser onder leiding van reisleidster Maria van den Heuvel. Onze teleurstelling begon in de bus naar ons eerste hotel, waar ze op een ongeïnteresseerd monotoon 30 minuten lang open deuren nog verder open probeerde te praten. Omdat ze nog nooit in de wijk was geweest waar we dit jaar ons hotel hadden, had ze bovendien geen enkel idee wat daar te doen was noch een plan toen ze ons de eerste avond uitnodigde om met de groep te gaan eten. Omdat Maria zich op geen enkele manier voor had bereid, heeft mijn zus het restaurant uit moeten zoeken. Om het nog treuriger te maken: Maria is die eerste avond mensen vergeten.

Omdat wij merkten dat onze reisleidster niet capabel was, begonnen we minder op te letten als ze op haar onoverzichtelijke manier aan het brabbelen was. Dát merkte ze na enige tijd wel op, en ze sprak ons erop aan. Ze voelde zich persoonlijk aangevallen en dacht ook dat ze ons sinds het vliegveld niet gezien had. Wij hebben haar duidelijk gemaakt dat dat niet het geval was (we hadden nota bene het restaurant uitgezocht). We zeiden haar dat we duidelijkere communicatie, meer enthousiasme en betere voorbereiding verwachtte. Ze is met ons commentaar aan de slag gegaan en heeft zich op bepaalde punten weten te verbeteren. Aan haar gebrek aan enthousiasme was niet veel te doen. Wel kwam ze met wat meer informatie over de plaatsen die we in groepsverband bezochten, hoewel daar vaak fouten in zaten. De communicatie is helaas zo mogelijk verslechterd.

Een nijpend punt in de communicatie waren de verborgen kosten. Djoser rekent 4000 Yen voor een (volkomen overbodig) bagagevervoersysteem, wat de reizigers ter plekke moeten betalen. Maria inde minder dan dat (3200 Yen) en liet ons vervolgens een deel van de reiskosten zelf betalen. Deze reiskosten waren echter veel hoger dan 800 Yen. Ze claimde dat de rest voor fooien was. Aangezien in Japan geen fooien worden geaccepteerd, kan dit mijns inziens alleen een fooi voor zichzelf geweest zijn. Schandalig!

Hoewel Maria erg incompetent is en mogelijk ook frauduleus, is een Djoserreis zonder deze vrouw niet veel beter. De reis naar Japan is erg duur, 2745 Euro voor de reis met gedeelde kamer. Van een reisorganisatie verwacht je dat je met dat geld een zo fantastisch mogelijke reis aangeboden krijgt. Niets is minder waar. Pure verkwisting is bijvoorbeeld dat de vliegtickets pas twee weken van te voren zijn gekocht, wanneer ze het duurst zijn! Dit terwijl de reis al maanden volgeboekt was. Daardoor blijft er weinig geld over voor andere zaken, zoals ons laatste hotel liet blijken. Dit was een smoezelig hotel met stinkende gangen en enkel glas voor de ramen, wat bovendien erg decentraal gelegen was. Maar aangezien Djoser, of Maria, je toch voor je eigen reiskosten laat opdraaien is dat blijkbaar niet van belang. Ook moesten we tijdens de reis tweemaal onze koffers afgeven en uit een rugzak leven, en daar voor bijbetalen (zie vorige alinea). Blijkbaar was dit optioneel, maar dat is niet duidelijk aangegeven.

Djoser propageert bovendien “Oog voor de wereld” te hebben, maar daar hebben we weinig van gemerkt. De planning was namelijk niet goed afgesteld. We werden de maandagen aan ons lot overgelaten terwijl dan de musea dicht zijn in Japan, terwijl er de dag erna een excursie was waarbij we alleen tempels, die op maandag wel open zijn, bezochten. Bovendien zijn er een aantal leuke festivals in Japan, maar die moesten we allemaal missen omdat we dan aan het reizen waren. Ook werd een een excursie naar de beroemde vismarkt van Tokio gehouden, maar wist de reisleidster niet dat het een feestdag was en dat de markt daarom dicht was.

Hoewel we in het algemeen zeer ontevreden zijn over onze reis met Djoser, zijn er ook lichtpuntjes geweest. Het verblijf in Koyasan bijvoorbeeld was erg mooi en op het laatste na waren de andere hotels net en schoon. Wij raden u echter ten zeerste af om op reis te gaan met een reisorganisatie met als motto “Vrijheid is blijheid”. In lijn met onze ervaring betekent dat namelijk dat je een luie reisleider krijgt, er kwistig met je geld wordt omgegaan en dat er veel onverwachte extra kosten zijn. Dit alles neemt niet weg dat Japan een prachtig land is en zeker een bezoek waard. Boek je ticket vroeg, investeer in een leuke reisgidsje (max. zo'n 20 euro) en beleef Japan met de Japanners. Dan kan het niet mis gaan, veel plezier!
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 07-08-2016

Bekijk alle Djoser ervaringen.





Algemene informatie
Totaal: 7,2
Vervoer: 7,8
Accommodatie: 6,8
Reisleiding: 7,7
Prijs: 7,0
Aangesloten bij:
ANVR SGR Camaliteitenfonds
U kunt bij Djoser de volgende vakanties boeken:
 Groepsrondreis     Familiereis     Wandelvakantie     Fietsvakantie   


Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact